IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

30к?! само при хиперинфлация
    Не, по-скоро комбинацията от относително ниски лихви и огромната ликвидност, която търси доходност, а няма по-добра алтернатива, ще го закарат до там.

едит

ОК, двугодишният хоризонт е малко пресилен, но 3 до 4 години без някакви (гео)политически сътресения и сме там.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Аз не съм си променил мнението, което изразих в началото на темата. 30К ми се струват съвсем реалистични в следващите 2-3 години. 10-15% корекции по пътя до там - да, но криза, която да изтрие половината капитализация - не и преди 30К.

...стига Тръмп да не направи някоя дивотия, на което е способен.
      30к?! само при хиперинфлация
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        ДАУ продължава да прави нови върхове. Засега вървим точно по плана ми от първия пост. Балона се надува с пълна сила!

Как мислите, ще ударим ли 25К до края на годината? А защо не и 30К? [ATTACH=CONFIG]n3174134[/ATTACH]
        Аз не съм си променил мнението, което изразих в началото на темата. 30К ми се струват съвсем реалистични в следващите 2-3 години. 10-15% корекции по пътя до там - да, но криза, която да изтрие половината капитализация - не и преди 30К.

...стига Тръмп да не направи някоя дивотия, на което е способен.
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• С риск да се повторя и чаровната Амстелдам да ме изтрие за "трупане на мнения" - ще рискувам! Истината изисква да кажа, че друга .....дам - модератор на форума ме беше изтрила по споменатата причина, докато Амстелдам ме банна за 6-7 месеца, но тя пък каза, че е невинна!!! А на дамите - какво друго, освен да им вярваме? Поне защото са толкова очарователни, когато ни съобщават, че са невинни... за пореден път /подчертавам: невиновни/

Зная, че трупам мнения, но ще рискувам. Това - на картинката - си беше същото /почти/ и преди 2 месеца.

Въпросът - "как мислите.... до края на годината" - е най-малко подвеждащ. Повторените от мен ДВЕ трендлинии НЯКОГА ще бъдат тествани, т.е. - цените НЯКОГА ще тръгнат към тия трендлинии /които в детската градина сме наричали чертички... /. Кога ще бъдат тествани? Наема ли се някой да каже със сигурност? ПАЗАРЪТ РЕШАВА КОГА! Това не е точна наука, за да можем ДА ПОДСКАЗВАМЕ на пазара как да се държи! Прогнозирането на движението на цените зависи от хиляди причини, които е невъзможно да бъдат отчетени, както ни се иска на нас.... Самата графика не показва нищо друго, освен това, КАК НЯКОГА СА СЕ ДВИЖИЛИ цените /най-обикновена статистика/.

Добре де, какво лафим тогава? Празни приказки ли са това? Е, не, не са празни приказки, защото, освен това ТУК ни учат, че освен ТА има и ФА. Така е. И кВо от това? Този ФА е наистина силен. Как го виждам аз тоя фундамент? Мисля, че тоя "фундамент" се вижда /и отчита!/ от половината свят /поне/. Този фундамент се създава от един президент... До кога? ЕВеш ли му....? Това е новото, което аз виждам през тия два месеца, но това е и оправданието ми, че НЕ трупам мнения, за да не ме изтрият отново... /дамите-модераторки, които се грижат за естетиката на форума - поздрави!/ ))

Коментар

• ДАУ продължава да прави нови върхове. Засега вървим точно по плана ми от първия пост. Балона се надува с пълна сила!

Как мислите, ще ударим ли 25К до края на годината? А защо не и 30К?
              Click image for larger version

Name:	DOW 20k++.JPG
Views:	1
Size:	84.8 КБ
ID:	3174134

Last edited by alphaomega; 28.02.2017, 01:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism and die on euphoria.

Не може да бъде казано по-точно и изчерпателно!

Има и други варианти, например:

Пазарът се срива, когато еуфорията достигне нивото - дори таксиметровите шофьори да почнат да залагат, след като са повярвали, че са станали супер-инвеститори...

или пък:

Пазарът се издънва, когато повечето повярват, че чертането на трендлинии е най-елементарното нещо на света /по-елементарно изразяващите се заменят "трендлинии" с "чертички"/...

Коментар

• Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism and die on euphoria.
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                    Изумително е как хората продават не само при липса на пробиви на подкрепи, но и при правене на нови исторически върхове.
                    Просто не всички вярват в техническия анализ. А и замисли се, ако всички бяха техници - техническият анализ щеше съвсем да спре да работи, защото всички щяха да се опитват да надхитрят останалите техници с фронтлоадване на позициите си.

Коментар

• Благодаря ти!
                      Много здраве и успехи и на теб

И понеже много ме е страх да не ме оплюят, ще кажа че от днес нямам дълги позиции вече. Може пък да ме оплюят какъв "псевдо бик" съм, ако направи още 150 точки, и съм ги изпуснал.

Шегата на страна, ако нещата се случат така както изглеждат, че ще се случат, не мисля, че ще остане нефалирал мечи акаунт. Изумително е как хората продават не само при липса на пробиви на подкрепи, но и при правене на нови исторически върхове.

Коментар

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Правя наистина последен опит, опитвайки се да отворя очите поне на един човек. За теб не мисля, че няма много надежда:

1. Какво показваше фундаментът средата и края на 2007 година? Ти продаде ли тогава?
                        2. Какво показваше фундаментът Март 2009 година? Ти купи ли тогава?
                        3. Грексит, Брексит, Тръмп и прочие - след всяко от събитията можеше, а и „трябваше” да е началото на края и щеше да е ясно като бял ден. Защо не се случи?

4. А в същото време в началото на годината тази сериозна корекция от къде дойде? Трябва да е било нещо по-сериозно и от трите споменати по-горе, нали търсим логиката? Защото САЩ вдигнаха лихвите ли? Чакай – не ги ли вдигнаха и преди 2 седмици? Карат масата да вярва в неща, които са съвсем далеч от истината, а липсата на елементарно критично мислене е причината абсолютни глупости да се приемат за чиста монета.

Аз лично леко се чувствам като в скрита камера, в която трябва да обяснявам на някой че 2+2 е 4, а не 5. Някак не мога да повярвам, че и след тази година има хора, за които фундамента не е просто нещо, а всичко.

Другата мисъл, която ме налегна - как определяш входовете и изходите си? Акцията ти като падне с 10% и чакаш 2 месеца за следващия рипорт да видиш какво се случва?

И за да има нещо по темата:
                        Смятам, че вече имаме дъно на тази корекция преди заветните 20000. Другата седмица живот и здраве трябва да видим пробива и може би до края на месеца въпросните мин. 2% ръст или 20350-20400 – гледайте да измислите новините и фундамента дотогава. Засега няма да вдигам стопа но вярвам, че 19800 трябва да задържи оттук нататък.. Ако я счупи – ще действаме своевременно или ще чакаме един месец данните за GDP, както дойде.

Кажете сега за фундамента - нагласихме ли го? Или този път са манипулаторите?

Човече, не толкова назидателно, де! Всъщност, когато фактите говорят - казват, че и боговете мълчеЛИ... Да де, но тук има други "богове" и разни други титли, които само ще озлобиш и още повече ще мотивираш да те изкарват - лично теб - виновен. Разбира се, че си виновен за всички техни грешки и неразумни постъпки!!! )) Не пазара - ти си виновен! Ууууууу! )) Ето на как и мен караш да се чувствам виновен за онова, което /понякога/ споделям... )) Редно ли е това /споделяне/ да става ежедневно? Разбира се, че хората, които разсъждават логично - знаят отговора на този въпрос...

Човече, да знаеш, че когато пазара тръгне надолу - така ще те оплюя, че бял ден няма да видиш!!! )) Нищо, че вече си се нагушил, точно използвайки твоите наблюдения за пазара... Ще те оплюя така, че.... Защото съм озлобен: не пазара, а ти си виновен за всичките злини на тоя свят!!! ))

Като оставим иронията, злобата и завистта настрани - бих ти пожелал да запазиш твоята креативност и успехите ти да са винаги в пъти по-големи от неуспехите, защото знаем, че и успехите, както и неуспеха - винаги са ни следвали по пътя ни!

Бъди здрав!

Коментар

Правя наистина последен опит, опитвайки се да отворя очите поне на един човек. За теб не мисля, че няма много надежда:

1. Какво показваше фундаментът средата и края на 2007 година? Ти продаде ли тогава?
                          2. Какво показваше фундаментът Март 2009 година? Ти купи ли тогава?
                          3. Грексит, Брексит, Тръмп и прочие - след всяко от събитията можеше, а и „трябваше” да е началото на края и щеше да е ясно като бял ден. Защо не се случи?

4. А в същото време в началото на годината тази сериозна корекция от къде дойде? Трябва да е било нещо по-сериозно и от трите споменати по-горе, нали търсим логиката? Защото САЩ вдигнаха лихвите ли? Чакай – не ги ли вдигнаха и преди 2 седмици? Карат масата да вярва в неща, които са съвсем далеч от истината, а липсата на елементарно критично мислене е причината абсолютни глупости да се приемат за чиста монета.

Аз лично леко се чувствам като в скрита камера, в която трябва да обяснявам на някой че 2+2 е 4, а не 5. Някак не мога да повярвам, че и след тази година има хора, за които фундамента не е просто нещо, а всичко.

Другата мисъл, която ме налегна - как определяш входовете и изходите си? Акцията ти като падне с 10% и чакаш 2 месеца за следващия рипорт да видиш какво се случва?

И за да има нещо по темата:
                          Смятам, че вече имаме дъно на тази корекция преди заветните 20000. Другата седмица живот и здраве трябва да видим пробива и може би до края на месеца въпросните мин. 2% ръст или 20350-20400 – гледайте да измислите новините и фундамента дотогава. Засега няма да вдигам стопа но вярвам, че 19800 трябва да задържи оттук нататък.. Ако я счупи – ще действаме своевременно или ще чакаме един месец данните за GDP, както дойде.
                          Кажете сега за фундамента - нагласихме ли го? Или този път са манипулаторите?

Коментар

• ДДДД - не съм сигурен, че голяма част от физическите закони не са просто продукт на културната матрица и на съвременната научна митология. Например за т.нар. "време" съм почти сигурен, че то въобще не съществува извън съзнанието. Не забравяй, че ние фактически нямаме директен достъп до битието-в-себе-си... освен през сетивата, чиято надеждност е най-малкото съмнителна. Ти - като гледаш клавиатурата пред себе си - клавиатура ли виждаш или сбирщина елементарни частици, пръснати в един обем, безкрайно по-голям от техните размери? Къде е допирната точка между битието-в-себе-си и битието-за-нас - освен в собствените ни убеждения? Геоцентрическият модел и божията воля не обясняват ли света толкова прекрасно и съвършено, че хората хилядолетия са вярвали в това? Кванти, кварки, атомчета - никой не ги е виждал тия работи, те са просто елементи от съвременната митология.

Оттам и манипулаторството. Доналд е брилятнен манипулатор, но това не означава, че не е прав за повечето неща. Щатите губят работни места и стандарт заради изнасянето на бизнес извън страната. Дали безработицата е 4.9% е въпрос на стъкмистика. Ти нали не вярваш, че безработицата туканка реално е 8% и дори по-малко, при положение, че 1 000 000 хъхряци отказват да работят?
                            Относно демографията и миграцията - Доналд кога е казал, че в САЩ няма да се допускат външни хора? - Той не иска в страната му да влизат талибани и мързеливи чушкаджии, които да точат социалната система !!! Обратната политика е тая на меркел (дано умре), която, под претекст за борба с демографска криза, пълни страната си с всякаква измет, която отива там не за да работи, а за да се размножава на гърба на работещите германци и да ги тероризира... което ще доведе до етническа подмяна на населението, ако немският народ все така се прави на толерантен. Само за миналата година за отглеждане на нашественици са изхарчени 22 МБ... защо меркел на даде същите пари на немски семейства, за да създадат второ и трето дете? По 50 Б еднократна помощ на семейство (горе-долу годишната заплата на немски инженерин) - нямаше ли това за няколко години да обърне демографската тенденция ного по-ефективно? Доналд вижда европейското безумие и се бори да не го допусне.

За неравенството - прав си, но неравенството не го създават богатите. Създават го БЕДНИТЕ. С най-голям естествен прираст се отличават точно най-бедните държави, особено тия в Негрия. Черни хора нямат какво да ядат, но правят по 10 деца, които мрат от глад - и снимките им ни измъчват - по тоя начин толерастите се опитват да ни вменят чувство за мина - НА НАС, за това, че безотговорни индивиди се плодят като мишкуняци, вместо да работят. Вярвам имаш представа какви колосални суми са наливани в Негрия през последните 50-60 години - без никакъв ефект. Ако Чичо Уорън дари всичките си пари на Негрия, всеки чер човек ще получи около 50 кинта. Е, ще изкара с тях около месец-месец и нещо. После? Това е на глобално ниво - същото е и на национално - 3.5 МБ отиват от джобът ни всяка година като безвъзмездни директни помощи за хъхряците, защото те са превърнали "потомствено безработен" и "самотна майка" в доходни професии на наш гръб. И никой (поне никой с власт) не им задава въпросът (и на глобално, и на национално ниво): ЗАЩО, ВАШИТЕ КОЖИ, ПРАВИТЕ ПО 10 ДЕЦА, ЩОМ САМИ НЯМАТЕ КАКВО ДА ЯДЕТЕ? Е, длъжни ли са здраво работещите и отговорни към потомството си хора, да лишават своите деца, за да хранят професионалните бедни, вечно социално слаби, но полово силни индивиди, които имат повече деца, отколкото години с платени данъци? Казваш: "революция". О`к - разглеждаме сценарий, в който гореизброените превземат света на глобално ниво и страната на национално. Кой ще ги храни, щом самите те нищо не създават, освен себеподобни, а вече са избили тия, които са ги хрантутили? - Населението на света ного бързо ще се върне под милиард, а в цивилизационно ниво светът ще се върне с 1000+ години назад.

Неравенството е нещо, което от години измъчва и самият Доналд. Но той смята, че то е преодолимо не чрез хрантутене на "бедните" за сметка на "богатите", а с нарастване на нивото на отговорство от страна на бедните. Ако хората в Негрия започнат да бачкат здраво и да правят по 1-2 деца, дали положението няма да се подобри ного по-бързо и ефективно, отколкото ако богатите държави - и Гейтс, Бъфет и сие им наливат милиарди помощи?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Добре е да прочетеш най-новите книги за Тръмп.Истина е че баща му и той са били много сведущи как да се смазва с пари съвеста на общинарите в Ню Йорк. Тръмп получава в края на 70-те години от баща си състояние от 100 000 000 долара равно на 500 000 000 сегашни.И най-важното -политическите контакти.
                              Да, но и ного пъти мръсниците чиновници са се мъчели умишлено да прецакат Доналдът. Така се е отказал от един голям проект в Минеаполис, ако не греша. Тогава е казал легендарното: "Щом не ми позволяват да построя най-могъщият небостъргач в тоя град, ще отида да строя другаде."

Прочети и защо апартаментите в Тръмп Тауър са по над 4 метра високи. Подлеците са решили да го прецакат, за да не може да построи прекрасният си небостъргач и му турили ограничение на РЗП-то. Той казал: "О`к, копелета !!!" и изпълнил изискването... ПАК построил толкова висока сграда, колкото си искал, като просто направил етажите по-високи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Импе,

Доналд е от гадния тип бизнесмени дето обичат да правят всичко на кредит и да се разсейват с плащанията до последно....хич не е случаен фактът, че няколко пъти е минавал през процедура за фалит, за да не плати на кредиторите. Още повече,че той е спец по правенето на проекти в НИ баш по балони и с мега-разхищение и скатаване на данъци. Сега излиза, че хем ще облекчи себеподобните си хем ще ги гони за данъци...нещо не се получава.

Та на този не му се радвай толкова...за него всички останали държави, които се явяват кредитори на САЩ трябва да бъдат прецакани по един или друг начин... да му се радват американците ОК, ама ние с тебе няма какво да му се радваме....ама като гледам и американците не му се кефят на тоя нарцис..

работата стана малко като Цецка и Радев...ако не беше тая бясна кокошка Хилъри, а бяха пуснали читав кандидат Тръмп нямаше да е президент.
                                Доналд има един фалит - през 90-те. Нормално е да скатава данъци - САЩ е като нашата пропаднала, корумпирана и разхитителска държава и за всеки честен човек е въпрос на себеуважение да цака данъчните. А за прекрасните и могъщи небостъргачи които строи - какво: колиби ли да строи?
                                Кои американци не му се кефят? - Нигърите, чушкаджиите и извратеняците... а, да - и платените соросоидни протестъри. Белите работещи американци са твърдо зад него. А и като гледам - пазарите му се кефят - СП500 надхвърли 20 ГБ капитализация - по мои сметки само приказките на Доналд струват към 1 ГБ, а като почне да прави нещата, които говори? Защото предизборните си обещания вече се бори да изпълнява.

Коментар

Working...
                                X