IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    .....За мен последователни ръстове с по 0.02-0.04% са си пъплене ....
    пич, важният детайл тук е Х% от колко

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
      Моля, разни, самоопределили се като императори - щом нямат адекватно мнение за конкретна дискусия - да не се включват с мои цитати.

За пореден път обяснявам, че тяхното т.нар. "пъплене", което фиксират с ежедневно взиране в дей-трейдинга /от порядъка на няколко десетки пипа/ - няма нищо общо с 10-годишният тренд, в който става въпрос за десетки и повече фигури.

Та, императорите нека се взират всеки ден в "своите" активи и се занимават с тяхното "пъплене", но да не създават суматоха и сеят некомпетентност като намесват непонятни за тях сфери, поставяйки капак в дискусията с празнословие и опити за произволни обобщения.

Айде стига вече с тия прийоми "на всяко гърне мерудия". Участвай с празните си постове в отговор на хората, които желаят това. В много от темите - докато прехвърля неадекватните ти /"императорски"/ мнения, за да стигна до ония, които ценя - минава ми желанието да търся! Страници в императорско безсмислено трупане на мнения!

Погледни реалистично на нещата! Не ми губи времето в търсене на мненията на хората, които ценя тук! Такива има много! Но императорските тъпни и неадекватни мнения губят времето на много хора тук...
      15 реда и нищо смислено
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Безименов - ами качвай се на машината на времето и се връщай преди 10 години !!! По-скоро преди осем - даже ще ти дам поръчка какво да ми купиш и на мене.
        Хайде: поредният самовлюбен, дето ще ми казва какво да пиша и дали да пиша. За ного хора тъкмо моите постове са смислени и заслужават внимание, а не твоите, ама аз не ти забранявам да пишеш, нали? Всеки си има мнение и свободата да го изразява - аудиторията пък има право да преценява чие изказване е адекватно и чие: не.

За мен последователни ръстове с по 0.02-0.04% са си пъплене - ако за теб са велики скокове, това си е твое мнение, а аз не ти оспорвам правото на мнение. Подиграваш се на никът ми - а сам ти се държиш като някакъв господар, който издава заповеди кой какво да говори и кога да мълчи.

Тук, в тоя форум, всеки има право да изрази мнението си - свободно и културно. Ако това не ти се нрави - никой не те държи насила. Тебе те бяха бамнали за некратко време, защото ти липсва възпитание.

Хора - знаменателна реч на великият Доналд - това може да придаде нов импулс на щатските пазари - а и на другите - вече придаде: гледам Франкфурт отваря доста силно - няколкото щатски компании, които наблюдавам, растат с по около процент засега. Разбира се - импулс - психологически - нищо ново и изненадващо не рече... а може би мнението ми е прекалено пречупено през собствената ми призма, все пак аз досега нито веднъж не съм изненадан от Доналд - защото съм го изучавал прекалено дълго и доста добре - мисля - познавам начинът му на мислене.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Въпреки, че Bill Gates и Warren Buffet имат повече от 150 млрд. общо богатство, 2-мата приятели има същата дефиниция за успех и тя няма нищо общо с парите.

В интервю Bill Gates отговаря на въпроса "Какво е Вашата идея за успех" така: "Warren винаги е казва,че успеха се измерва с това дали близките до теб са щастливи.. и съм напълно съгласен с него".

ИВЪХ НЕДУМАЙ БРЕ ХАХ ще повярвам само ако продаде де що има и запали доларите
          Вся Власть Советам

Коментар

• Warren Buffett – акциите са от евтината страна и не са на територията на балона

ивъх жива да не бях
            Вся Власть Советам

Коментар

Моля, разни, самоопределили се като императори - щом нямат адекватно мнение за конкретна дискусия - да не се включват с мои цитати.

За пореден път обяснявам, че тяхното т.нар. "пъплене", което фиксират с ежедневно взиране в дей-трейдинга /от порядъка на няколко десетки пипа/ - няма нищо общо с 10-годишният тренд, в който става въпрос за десетки и повече фигури.

Та, императорите нека се взират всеки ден в "своите" активи и се занимават с тяхното "пъплене", но да не създават суматоха и сеят некомпетентност като намесват непонятни за тях сфери, поставяйки капак в дискусията с празнословие и опити за произволни обобщения.

Айде стига вече с тия прийоми "на всяко гърне мерудия". Участвай с празните си постове в отговор на хората, които желаят това. В много от темите - докато прехвърля неадекватните ти /"императорски"/ мнения, за да стигна до ония, които ценя - минава ми желанието да търся! Страници в императорско безсмислено трупане на мнения!

Погледни реалистично на нещата! Не ми губи времето в търсене на мненията на хората, които ценя тук! Такива има много! Но императорските тъпни и неадекватни мнения губят времето на много хора тук...
              много точно казано

Коментар

• Моля, разни, самоопределили се като императори - щом нямат адекватно мнение за конкретна дискусия - да не се включват с мои цитати.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Аз не съм си променил мнението, което изразих в началото на темата. 30К ми се струват съвсем реалистични в следващите 2-3 години. 10-15% корекции по пътя до там - да, но криза, която да изтрие половината капитализация - не и преди 30К.

...стига Тръмп да не направи някоя дивотия, на което е способен.
                  Дядката на 30 000? И на какво основание ще стигне дотам? Не че не може: всичко е възможно на тоя свят, щом е имало будали да дават по пет каруци житце за една лалетова луковица... ама сега пазарът е световен. Не мислиш ли, че ного преди 30 000 помпаницата ще се пренесе към други пазари - например към азиатските, дето още са доста подценени спрямо европейските, камо ли американските?

Коментар

Не съм съгласен, че има еуфория на пазара.

Едни хора - пазаруват, като залагат на дълги позиции, а други - обратно. Двете групи пазаруващи включват една съвсем НЕЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ от участници на пазара. Понякога и аз забравям това, като мисля, че на пазара остават само спекулиращите с цените /спекулиращи в добрия смисъл на думата/.

Ако мислим, че еуфорията произтича от настроенията на няколко от пишещите в един форум - има голяма вероятност да сгрешим. Най-същественото е, че пазарът е непредвидим поради своите мащаби и прекалено много фактори, които му влияят, но мащабите на пазара се влияят най-малко от дребните риби, спекуланти, трейдъри и каквото там... Лично мнение! Все пак всеки си обяснява нещата по свой /правилен/ начин...
                    Много ясно, че е така, ама то не може и по друг начин - при тия нива. Но и за спекула няма хляб - при тия кежави движения и охълско пъплене нагоре...

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

това е вторият най-дълъг бичи пазар в историята, вече има и еуфория. доволен съм - щом има еуфория, значи краят е близо
                      Еуфория - при около малко над 3% ръст за 12 поредни печеливши сесии? - Вярно, че от тия нива няма как да прави яко Яхо-о-о-о, но все пак... виждал съм да качва с толкова за 12 минути...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        ако тръмпа се катурне непредвидено, допускам, че може, да има такова разбалончване, че "майка плаче" както има една дума))))))
                        Охх само чекам да пукне тръмплина и да вадим 50 годишното виски и сбогом на балона
                        Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          ако тръмпа се катурне непредвидено, допускам, че може, да има такова разбалончване, че "майка плаче" както има една дума))))))

Вероятно това би трябвало да мислим, но трендът на цените, който обсъждаме - е от повече от 10 годишен, когато Тръмп още не беше се появил, за да се превърне в част от фундамента, което пък се случи през последните 2 месеца... Не споменавам този довод, за да противореча на казаното от теб, в което и според мен има истина. Ние можем само да предполагаме...

Коментар

• ако тръмпа се катурне непредвидено, допускам, че може, да има такова разбалончване, че "майка плаче" както има една дума))))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

това е вторият най-дълъг бичи пазар в историята, вече има и еуфория. доволен съм - щом има еуфория, значи краят е близо

Не съм съгласен, че има еуфория на пазара.

Едни хора - пазаруват, като залагат на дълги позиции, а други - обратно. Двете групи пазаруващи включват една съвсем НЕЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ от участници на пазара. Понякога и аз забравям това, като мисля, че на пазара остават само спекулиращите с цените /спекулиращи в добрия смисъл на думата/.

Ако мислим, че еуфорията произтича от настроенията на няколко от пишещите в един форум - има голяма вероятност да сгрешим. Най-същественото е, че пазарът е непредвидим поради своите мащаби и прекалено много фактори, които му влияят, но мащабите на пазара се влияят най-малко от дребните риби, спекуланти, трейдъри и каквото там... Лично мнение! Все пак всеки си обяснява нещата по свой /правилен/ начин...

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Не, по-скоро комбинацията от относително ниски лихви и огромната ликвидност, която търси доходност, а няма по-добра алтернатива, ще го закарат до там.

едит

ОК, двугодишният хоризонт е малко пресилен, но 3 до 4 години без някакви (гео)политически сътресения и сме там.
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X