Първоначално изпратено от mussi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Документи за Interactive Brokers
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеЗначи да очакваме поскъпване на левовите преводи или увеличаване на месечните такси (и/или таксите за откриване и закриване) за сметки в евро, както и цената на превалутирането евро-лев и лев-евро (т.е. спредът ще се увеличи). Все някак банките трябва да натаковат клиентите си, нали?
Идеята ми беше, че спира дрането с валутните преводи и безсмисленото превалутиране на малки сумиOnly God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеДерзайте!!!
Идва 31,10,2016г, когато всички БГ банки са длъжни да минат към SEPA и валутните преводи ще струват колкото левовите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеспоред мен, на нашите банки тарифите са им по две на очакваните такси по клaуза OUR
Идва 31,10,2016г, когато всички БГ банки са длъжни да минат към SEPA и валутните преводи ще струват колкото левовите...Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеДори и да си платиш на банката колкото ти кажат пак няма гаранция, че получателят ще получи точно толкова, колкото си наредил, защото банките кореспонденти си дърпат таксички. Поне едни десетина долара разлика може да има при плащане с клауза OUR.Last edited by ceneto; 24.05.2016, 00:32.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеТаксите за банковия превод са ти най-малкия проблем.
Когато получат парите най-вероятно ще добавят в акаунта ти колкото са получили в тяхната банкова сметка. Но нищо не пречи да им се обадиш да ги питаш.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Когато се прави превод до тяхната сметка в щатите, ще имат ли нещо против, ако избера таксите да се платят изцяло от получателя (т.е. тях)
Все пак сериозно - shared ли трябва да се избера като опция, т.е. частта за обработка от моята банка я плащам аз, а от тяхна страна - те или всичко аз плащам?
Коментар
-
Правите огромна грешка като обръщате повече внимание на нищожните разходи във връзка с таксите, а игнорирате огромния риск, който е свързан със спекулацията или инвестицията чрез финансови инструменти или Форекс.
Спекулацията с финансови инструменти е изключително рискована. Много висок downside risk и малък upside risk. Писах повече тук. (Изключение са опциите, но не бинарните опции, а другите, които позволяват при ограничена цена на придобиване да получите печалба многократно превишаваща разходите ви - т. нар. стратегия "щанга".)
Също така питайте Насим Талеб какво мисли за маймуните с пишещи машини и маймуните, натискащи бутони "buy" и "sell". И ако ви дойде на вратата маймуната, написала Илиада (чрез натискане случайно на клавишите на пишещата машина) дали бихте си заложили парите на това, че следващото произведение, което същата тази маймуна ще напише ще бъде Одисея. Представете си маймуната в костюм с вратовръзка и куфарче, в което са листите, на които маймуната е написала Илиада. (Подсказка: отговорил ви е на тези въпроси в книгите си, по-точно в „Надхитрени от случайността“, но по темата пише и в трите си книги, препоръчвам и трите - „Надхитрени от случайността“, „Черният лебед“ и „Антикрехкост“. И гледайте да не ви пробутат старото издание на първите две.)
Ако някой спечели от лотарията бихте ли си заложили парите, че същият човек ще спечели и на следващото теглене?Last edited by vstoykov; 14.05.2016, 14:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеОт Испански форум еми ниски комисионни но не работят Бг банки то неможе се регнеш без банкова сметка .мога да ти дам какво ми писаха
Аз лично мисля да ме местя към тях от ИБ
Коментар
-
DEGIRO : CLIENTS AS COUNTERPARTY FOR HEDGEFUND
http://www.amsterdamtrader.com/2015/...hedgefund.html
This is shocking news. The discount broker DeGiro has been executing client option orders against their own hedge fund, HiQ. These option trades have been matched inhouse, which means the retail clients effectively have traded over-the-counter options against DeGiro.
And these “OTC” options means you run counterparty risk, the options are only guaranteed by DeGiro instead of a Central Counterparty like Clearnet (used by Euronext).
This internalizing happened without clearly informing clients. Retail investors are unaware they may have done option trades against DeGiro instead of safely cleared by LCH.Clearnet on Euronext. There’s no opt out possibility. This can be devastating for the markets, and implies a lot of extra risk for investors. Finally, this seems to be the “catch” for the low fees at DeGiro.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеМоже да отвориш сметка от която държава искаш просто искат сметката да е от изброените държави в сайта им това ми писаха
Нямат демо казват ,че платформата е много лесна и няма да имам никакви проблеми с въвеждане на поръчките ,хайде това е от мен дано сам бил полезен ,ако нещо друго има най добре ги питай ти на по долу изброените държави и езици съответно лека вечер сядам на маса наздраве
I don't know about the UK, but De Giro entered the Polish market last year with a similar strategy. At first glance, the broker looks amazing, but if you read into the Terms of Service, you'll find some issues.
Firstly, you allow DeGiro to lend your shares to anyone. If the counterparty goes under, and the loss exceeds the margin - you'll suffer the loss. The company claims such provision is "normal" for western brokerages. However, I've never come across such practices on my local market.
As far as taxation is concered, you're on your own. For instance, a Polish brokerage is supposed to provide you with a special tax form at the end of every year. It basically sums up all transactions and calculates the amount of taxes due. At DeGiro, you have to do it yourself. Don't count on the customer service helping you.
Finally, DeGiro's web interface is incredibly clunky and lacks a lot of features.
As I said, I don't know, if those shortcomings are replicated in the UK - but they would be the first things I'd look into.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениемда и аз съм пакистанец .... то в Амстердам аз до оня ден незнаех, че е офшорна зона и всеки може да си регистрира всичко и да си превърта пари как си иска. Жалко иначе на контракт 0.75€ на опция в EUREX на DAX тва е много добра оферта, но нещо не е как требе .... но ок питай ги "холандците", що всичко са боднали в София а на Софиянци забранили да джиткат там .....
Нямат демо казват ,че платформата е много лесна и няма да имам никакви проблеми с въвеждане на поръчките ,хайде това е от мен дано сам бил полезен ,ако нещо друго има най добре ги питай ти на по долу изброените държави и езици съответно лека вечер сядам на маса наздравеLast edited by lobos; 13.05.2016, 22:29.
Коментар
Коментар