IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фундаментален анализ и инвестиране в стойност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Вчера гледам ми се изпълнила заявка на 2.75 невсунци.
    Имам и повечко заложени на 2.7 и на още 3 нива до 2.5
    Тоя почти 6% железен дивидент много комфортно помага за чакането да им дойде времето.
    А и до голяма степен си го подсигуряват текущо без да се налага да пипат огромната планина от кеш.

Ал - ти почна ли да пълниш вече ?

Някакви други валю идеи да са ти кацнали на рамото ?

ПС Аз следя тия падащи ножове по изкъсо и се надявам не след дълго по такс лос селинга да се скинат още повече, да видя хубава капитулация, та да вляза спекулативно.
    Страшно волатилни са, корав стомах трябва за тях.

http://finviz.com/quote.ashx?t=DDC&ty=c&ta=1&p=d
    http://finviz.com/quote.ashx?t=PEIX&ty=c&ta=1&p=d
    Прекрасна игра стана. Радвам се че ти излезе всичко както си трябва. Аз не участвах но си ги поглеждам. Ако не беше ми казал че им предстоят трудни времена може ми и аз щях да се включа. Сега като знам че няма да изтърва влака и не бързам
    Иначе едно ми е кристално ясно. Смол кап са много по-интересни от мултимилиардни компании. Там такива движения са рядкост
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• От известно време се чудя за PME
      https://www.google.com/finance?q=NAS...OMWFsAHt_JzQAw
      120 кораба за 100 милиона
      Много ги смачкаха отвсякъде. Индонезия им спря корабите, че и дело им заведе.Но въпреки това продължават да си държат добри показатели. Правителството ги подкрепи за разширяване на дейноста с преработка на рибни продукти и създаване на собствен бранд. Меринджеите им са малко ала БФб, обаче все пак не виждам много път надолу и потенциал за стотици проценти нагоре ако се измъкнат от калта. Сектора ми харесва а алтернативите са яко набалончени.

Коментар

• Вчера гледам ми се изпълнила заявка на 2.75 невсунци.
        Имам и повечко заложени на 2.7 и на още 3 нива до 2.5
        Тоя почти 6% железен дивидент много комфортно помага за чакането да им дойде времето.
        А и до голяма степен си го подсигуряват текущо без да се налага да пипат огромната планина от кеш.

Ал - ти почна ли да пълниш вече ?

Някакви други валю идеи да са ти кацнали на рамото ?

ПС Аз следя тия падащи ножове по изкъсо и се надявам не след дълго по такс лос селинга да се скинат още повече, да видя хубава капитулация, та да вляза спекулативно.
        Страшно волатилни са, корав стомах трябва за тях.

http://finviz.com/quote.ashx?t=DDC&ty=c&ta=1&p=d
        http://finviz.com/quote.ashx?t=PEIX&ty=c&ta=1&p=d
        Last edited by pipbel; 11.11.2015, 12:03.

Коментар

PS Mеждувременно гадовете скочиха почти 15% за 2 седмици...смятах да ги удвоя малко по ниско, сега само 3.5% ми са...
          Да се надяваме че маркета е готин и пак ще даде шанс за допълване под 2.8....
          Скоро идва шанса, между 2.8- 2.5 смятам да ги х 2, при по ниско от 2.5 - дори х 3.
          Маржините падат, богатата медна руда май привършва, сега още са над водата, ама идните 2-3 тримесечия докато стартират цинка ще има и отрицателни рапорти.

http://www.nasdaq.com/press-release/...20151029-01816

Времето за придобивки е подходящо, тоя пасаж също е важен :

Our disciplined approach to cost control and capital execution remain the building blocks for long-term success. We look forward to leveraging this skill set with our M&A strategy."

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            https://www.google.com/finance?q=NAS...BoaIsgGKmI7QAw

Ти си по атрактивните неща. По-добре разгледай тези. Баланса им е супер. Проблемът е че печалбите им са доста нестабилни, така че р/е може да го смяташ около 10.
            Toва го знам, на уочлиста ми е.
            От групата им по ми харесва ей това...с кокошките с яйцата..

http://finviz.com/quote.ashx?t=CALM&ty=c&ta=1&p=d

Оообаче - забелязал си калко шортаци има по клоните им, нали...
            Вероятно са прави (не съм се задълбавал ептен подробно) ...ма пък ако не са - познай къде може да излетят при шортскуизове...

Стават за неголеми спекулки и 2-те мисля.

Коментар

• https://www.google.com/finance?q=NAS...BoaIsgGKmI7QAw

Ти си по атрактивните неща. По-добре разгледай тези. Баланса им е супер. Проблемът е че печалбите им са доста нестабилни, така че р/е може да го смяташ около 10.

Коментар

Ал, сетих се, не ми се рови, беше споменал някъде някаква health...незнам си каква компания де ти харесвала.
                Пусни някакъв линк да я погледна по отблизо какво те е впечатлило толкова..
                Тенкс.
                http://nhccare.com/
                http://nhccare.com/files/NHC%20June%...orm%2010-Q.pdf

Не е кой знае какво. По-скоро е убежище и някаква алтернатива на държането на кеш. Не че вярвам чее ако има спих на пазарите няма да отнесе и тях .
                В този ред на мисли четох там за онзи фонд мениджър какви ги бил разправял. Ми то като се стигне до там да инвестираме в акции за 5%, вместо на облигации за 2% значи нещо не е наред Търговията в такъв тесен рейндж не е по вкуса ми. Някакси ми е трудно да си представя такъв растеж на икономиката, който да доведе до удвояване на цената на акциите, докато обратното ми се струва все по-вероятно.

Коментар

• Ал, сетих се, не ми се рови, беше споменал някъде някаква health...незнам си каква компания де ти харесвала.
                  Пусни някакъв линк да я погледна по отблизо какво те е впечатлило толкова..
                  Тенкс.

Коментар

Обяви ли вече къса позиция ?
                    Разбира се, че не. Гилеъд са непредвидими и в двете посоки. Според мене и краткосрочно и дългосрочно. А дългосрочно са абсолютно непредвидими. Може да станат основния и доминиращ играч в биотека, а може и да не съществуват след 10 години.

Коментар

Ако ...ще ...то и баба ако бе мъжка щеше да стане една...
                      За всяка една акция може да се състави апокалиптичен сценарий...ми да не инвестираме тогава, а.
                      Да, вярно, но във фармата и биотека самият бизнес модел и очакванията са, че продуктите са временни и като се появи нов и по-добър старите пропадат. И тук няма и грам лоялност към бранда. Ако Мерк направят по-добро лечение, Солвади отива по дяволите. Също както Солвади измести предишния тип лечение когато се появи преди няма и две години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        GILD е много добър пример как гледането на ratios извън реалния контекст може да доведе до голяма заблуда. Печалбата им скача от 3МБ през 2013 на 12МБ през 2014. Ако през 2017 някой създаде ново поколение лечение на хепатит, GILD ще бъдат аут за нула време и печалбата им може да спадне обратно на 3МБ (и по-малко дори, защото HIV патентите им изтичат). Тогава p/e им ще скочи над 36.

Няма никаква гаранция, ще следващия им acquisition ще е успешен.

А има и нещо друго. Biotech е много модерен сектор, а GILD е във фокуса на вниманието. Наистина ли смяташ, че инвестиционните фондове (от които реално зависи цената на GILD) са толкова тъпи и неинформирани, че ние като гледаме в yahoo finance ще стигнем до по-правилна оценка на фирмата?
                        Ако ...ще ...то и баба ако бе мъжка щеше да стане една...
                        За всяка една акция може да се състави апокалиптичен сценарий...ми да не инвестираме тогава, а.
                        Маркета краткосрочно нерядко е ирационален, лонгтърм е друга бира.
                        Погледни месечната графика с всичките му ако-та от началото на столетието..

Доста надценяваш инв.фондове според мен.
                        Същите де допреди 2-3 години с многото ако-та търгуваха апъл почти 3-но по ниско, нали...
                        Пък за хедж братчедите им да не приказваме...

Коментар

Да, без съмнение.
                          И все пак колкото и безбожно евтино да ми се струва нещо - повече от 15-18-20% в едно яйце не бих сложил (елементарен риск менджмънт)

Когато говорим за дългосрочни периоди от минимум 5-10г. съм фен на mean reversion гледайки как стои дадена компания към момента.

PS След 3 месеца ( този и следващия отчет) Гилиъд ще се търгува на РЕ 8 трейлинг...
                          GILD е много добър пример как гледането на ratios извън реалния контекст може да доведе до голяма заблуда. Печалбата им скача от 3МБ през 2013 на 12МБ през 2014. Ако през 2017 някой създаде ново поколение лечение на хепатит, GILD ще бъдат аут за нула време и печалбата им може да спадне обратно на 3МБ (и по-малко дори, защото HIV патентите им изтичат). Тогава p/e им ще скочи над 36.

Няма никаква гаранция, ще следващия им acquisition ще е успешен.

А има и нещо друго. Biotech е много модерен сектор, а GILD е във фокуса на вниманието. Наистина ли смяташ, че инвестиционните фондове (от които реално зависи цената на GILD) са толкова тъпи и неинформирани, че ние като гледаме в yahoo finance ще стигнем до по-правилна оценка на фирмата?

Коментар

• I mean, when do you ever find a company trading with an EV/EBITDA of 0.68x?

http://seekingalpha.com/article/3558...-higher-prices

Коментар

Само дето прави 50% повече пари от тях заедно, а има 10пъти по малко дълг.
                              Ако се оценяваше като "суперподценените" бмв и алианц - абсурд е да струва по малко от 200-220МБ
                              Да - но това е компания дето днес е могъща, утре е спомен.

Затова избирам: Allianz.

Има задължения към своите клиенти, което е естествено.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                140 МБ ?!?!?

Впрочем и аз гледам това в сайтът на франкфуртската - пазарна капитализация 129.5 МБ.

За сравнение - капитализацията на Allianz е малко под 66 МБ, а на BMW - 51.7 МБ.

Познай, ако имам 140 МБ - дали ще си купя GILD или ще си купя BMW и Allianz, плюс един секси остров и 3-4 тона златце?

Инвестирайте си в някакъв Гилд щом искате.
                                Само дето прави 50% повече пари от тях заедно, а има 10пъти по малко дълг.
                                Ако се оценяваше като "суперподценените" бмв и алианц - абсурд е да струва по малко от 200-220МБ

Коментар

Working...
                                X