IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фундаментален анализ и инвестиране в стойност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    k+s - само новият им проект струва повече от цялата компания в момента
    http://www.k-plus-s.com/en/pdf/2015/legacy-project.pdf
    На бърз скрининг не ми изглеждат кой знае колко подценени спрямо пиърите си.
    Ма мерси все пак, като имам време ще се задълбая повечко.
    Last edited by pipbel; 15.06.2016, 16:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Голяма суша по тая хубава тема, прах гледам хванала..
      Ма резонно си е, бая трудничко си е да намери човек валю ( без да е валю трап) по пазарите напоследък.
      Аз поне съм или сляп или не виждам нищо с потенциал за трипъл, което да ми даде поне реален дабъл в обозрим хоризонт. Пък и по маркет топовете...
      Както и да е - това по доле е начело на моя валю селекшън лист, имам само първите 2, повечето останали ги искам (със или без маркет корекция) поне още едно 20-30% по евтини за влизане, някои дори повече.
      Да се надяваме че ще стане за повечето по някое време, един такъв чат пат диверсифициран портфейл от 6-7 сектора на под 4 ебитда ( по евтино от рашъ ) и над 4% дивита би докарал и доста добра капиталова възвращаемост..летц хоуп.

Gild, nsu, vlo (tso), fslr, mga, aapl, ddc, calm (safm), fbr, ff..etc
      От даксa - следя си даймлер, бмв, луфтханза..
      от етф-те - Ibb/hqh, tan ( кат си спомня че ги шитнах на 48..., eufn..

Нови по свежи идеи от ваша страна ?
      Особено откъм смол капс където са по "неразорани" целините...
      SCMP, AGFA, ALTR, SARAS

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        k+s - само новият им проект струва повече от цялата компания в момента
        http://www.k-plus-s.com/en/pdf/2015/legacy-project.pdf
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Голяма суша по тая хубава тема, прах гледам хванала..
          Ма резонно си е, бая трудничко си е да намери човек валю ( без да е валю трап) по пазарите напоследък.
          Аз поне съм или сляп или не виждам нищо с потенциал за трипъл, което да ми даде поне реален дабъл в обозрим хоризонт. Пък и по маркет топовете...
          Както и да е - това по доле е начело на моя валю селекшън лист, имам само първите 2, повечето останали ги искам (със или без маркет корекция) поне още едно 20-30% по евтини за влизане, някои дори повече.
          Да се надяваме че ще стане за повечето по някое време, един такъв чат пат диверсифициран портфейл от 6-7 сектора на под 4 ебитда ( по евтино от рашъ ) и над 4% дивита би докарал и доста добра капиталова възвращаемост..летц хоуп.

Gild, nsu, vlo (tso), fslr, mga, aapl, ddc, calm (safm), fbr, ff..etc
          От даксa - следя си даймлер, бмв, луфтханза..
          от етф-те - Ibb/hqh, tan ( кат си спомня че ги шитнах на 48..., eufn..

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            И ти си ми симпатичен ама тука никакво валю не виждам. Пък и високи дългове и р/е. Освен всичкото трябва и да те бия по доходност. Значи търся нещо да направя бързи 400% и после да го ударя на живот докато ме стигнеш
            Haha, washtec ag okolo 25

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
              аиде сто си ми симпати4ен

BAKKAFROST P/F (при слабост купуваи)
              Frosta AG
              И ти си ми симпатичен ама тука никакво валю не виждам. Пък и високи дългове и р/е. Освен всичкото трябва и да те бия по доходност. Значи търся нещо да направя бързи 400% и после да го ударя на живот докато ме стигнеш
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

И пак файда няма. Я кажи за риболовният бизнес ти. Ще има ли хляб в него?
                аиде сто си ми симпати4ен

BAKKAFROST P/F (при слабост купуваи)
                Frosta AG

Коментар

• На вън поне имат история,- гледай винаги по на дълбоко

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                    Те там нали знаеш как осъждат ...
                    И пак файда няма. Я кажи за риболовният бизнес ти. Ще има ли хляб в него?

Коментар

-А какво са правили след април 2013 ? - увеличение на капитал със собствени средства ли

пп. Нещо лошо ли казах ? Какво стана
                      2013-та не знам откъде е дошъл този срив. Реших че за 15-та питаш за увеличението на кеша им

Коментар

• Те там нали знаеш как осъждат ...

Коментар

-А какво са правили след април 2013 ? - увеличение на капитал със собствени средства ли
                          Нещо такова. Китайското министерство им набухало 80 милиона срещу 8%, че и земя за фабриката ще им дават. Сега общо взето същото министерство изглежда ще решава съдбата на компанията. На всичкото отгоре директора купува кораби и ги наема от компанията си. Другият пък го съдили за пазарни манипулации в друга компания в миналото. Абе на тея китайци трудно им се хващат спатиите какво ще надробят.

Коментар

Те корабите са си каквито трябва. Въпроса е ще ловят ли риба или няма да ловят риба.

пп. Нещо лошо ли казах ? Какво стана
                            Last edited by inta53; 14.03.2016, 17:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              кви кораби

това е важно
                              Те корабите са си каквито трябва. Въпроса е ще ловят ли риба или няма да ловят риба.

Коментар

От известно време се чудя за PME
                                https://www.google.com/finance?q=NAS...OMWFsAHt_JzQAw
                                120 кораба за 100 милиона
                                Много ги смачкаха отвсякъде. Индонезия им спря корабите, че и дело им заведе.Но въпреки това продължават да си държат добри показатели. Правителството ги подкрепи за разширяване на дейноста с преработка на рибни продукти и създаване на собствен бранд. Меринджеите им са малко ала БФб, обаче все пак не виждам много път надолу и потенциал за стотици проценти нагоре ако се измъкнат от калта. Сектора ми харесва а алтернативите са яко набалончени.
                                кви кораби

това е важно

Коментар

Working...
                                X