Първоначално изпратено от MaseratiSUV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеНякой, който да е правил акаунт на юридическо лице до сега там ??Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
За сметка в Инетарактив се иска по-дебел джоб и повече познания. Нямат котировки, освен ако не си платите дебелите месечни абонаменти към съответната борса. Иначе комисионите са им тънки (както всички знаят), но ако сметката ви е в евро, а търгувате в долари, трябва да вземете или долари на заем от Интерактив, или да ги купите с валутна сделка.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениебързоразрастващите се, благодарение на най - ниските комисионни, с пъти под останалите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Не може с БГ сметка, питах ги изрично. Не успях да разбера дали ставаш реален собственик на акциите, понеже покупките, за да се пестят комисионни, се осъществяват чрез техен фонд, а за да наберат допълнителни доходи могат и да заемат на трети лица акциите ти и от тук си помислих, че няма как да става, без те да са собственици в книгата на акционерите. Още проучвам въпроса.
Много са интересни и колкото четох и аз по форуми и статии, в почти цяла Европа ги ползват масово.
Ще похваля съпорта(немскоезичният), много е бърз и подробен, IB съм чакал дни за отговор.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Аз преди пробвах да отворя сметка но не става с българска банкова сметка , мисля ,че в сайта им пише от кои държави става ,но България не е сред тях ,не е кой знае какво платформата ,тъка чета от испанките форуми там масово я ползват
Много са интересни и колкото четох и аз по форуми и статии, в почти цяла Европа ги ползват масово.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеЗапознат ли е някой с новият хит сред посредниците в Европа DeGiro Най - бързоразрастващите се, благодарение на най - ниските комисионни, с пъти под останалите. Имат и съответно слаби страни, неудобства като изискване за банкова сметка в друга ЕС-членка, не България, защита на вложенията до 20 000 евро и т.н.
Ако има клиенти от тук, нека споделят повече информация, може и на лични, би било удобно и да ги добавим и в таблицата Brokers Comparison, като съберем пълна информация, за удобство на всички.
Имат и офис в БГ, но е по - скоро съпорт, аутсорсната дейност.
Коментар
-
Запознат ли е някой с новият хит сред посредниците в Европа DeGiro Най - бързоразрастващите се, благодарение на най - ниските комисионни, с пъти под останалите. Имат и съответно слаби страни, неудобства като изискване за банкова сметка в друга ЕС-членка, не България, защита на вложенията до 20 000 евро и т.н.
Ако има клиенти от тук, нека споделят повече информация, може и на лични, би било удобно и да ги добавим и в таблицата Brokers Comparison, като съберем пълна информация, за удобство на всички.
Имат и офис в БГ, но е по - скоро съпорт, аутсорсната дейност.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
земи първо образовай себе си. кат за начало почни с ЗДДФЛ
Сега погледнах Limited Partnerships, които са ми плащали дивиденти. Удържат ми 39%. Limited Partnerships са tax transparent, pass through entity, не плащат никакви данъци, като всеки партньор има задължението да си плати данъка сам. Понеже съм чуждестранно лице IB ме удрят с най-високата ставка. Аз в бг предполагам че не трябва да плащам данък, щом е удържан. Но ако не беше удържан, трябва да си платя данък върху този доход. Проблемът е че тази форма на учредяване няма аналог в България, води се неперсонифицирано дружество мисля. И би трябвало да се обложи или като самоосигуряващо физическо лице по ЗДДФЛ с 10% или по ЗКПО на 15% като едноличен търговец. Ходил съм на консултации при методолози на НАП, и те не знаят как се облага, казват ми като теб "прочетете си закона".
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Ами ето, че сам се опровергаваш. IB имат задължение да удържат само US source income "доходи от бизнес в САЩ". Една акция, на която бизнеса и не е в САЩ но я търгуваш през IB, за нея IB не удържа нищо, но ти дължиш данък върху този доход в бг.
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
Няма го начинът, да се дължи данък и да не ти го приберат от ИБ. Много са причините да не се удържа данък. Например при цигарените компании данък почти не се удържа. Причината е, че по-голямата част от приходите идват от извън УС. Не знам случая с твоите какъв е.
Коментар
-
а бе нищо не требе да декларираш. това е данък при източника
Чл. 55. (2) Декларацията по ал. 1 се подава от физическото лице, придобило дохода, когато платецът на дохода не е задължен да удържа и внася данъка, освен в случаите по чл. 67, ал. 4.
Коментар
-
ами някъде в НАП. брокера дали е БГ или УСА нищо не удържа, удържа ги платеца на дивидента.така наречения данък при източника. ако е чак 30 % има смисъл ако сумата е голяма, имай предвид че да ти го върнат от УСА разни там посредници ще те таксуват поне 30% от сумата
https://www.irs.gov/publications/p51...link1000224769 :
The rules below apply to withholding agents that are financial institutions, insurance companies, or brokers or dealers in securities.
IB са withholding agent, т.е. те удържат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Логиката ми е следната - причини да не удържат бол, няма смисъл да се ровичкам в тях от гледна точка на щатско и бг законодателство. Просто плащам едни 5% данък, дори да не е нужно и не ги мисля повече.
Това са типовете distributions, които съм имал последното тримесечие: 'Ordinary Dividend', 'Return of Capital', 'Limited Partnership', 'Exempt From Withholding', 'Bonus Dividend'.
Вместо да се консултирам със счетоводител разбиращ щатски и бг данъци (такъв не съм срещал), и след това евентуално да убеждавам или образовам данъчен защо не трябва да се облага дивидента, просто си плащам на общо основание.
Това разбира се е съобразено с разходите за консултации, глоби и данъчната основа - избрал съм по-евтиния вариант.
'Limited Partnership' мисля че трябва да се облага със ставката по ЗДДФЛ 10% а не 5%, т.е. може да се окаже че съм спестил а не надплатил данък
Коментар
Коментар