IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Index CFD или ETF?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    ако имаш отворени позиции за над 100 000$ отпада
    https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4969
    но пак повтарям различните представители - брокери партньори на интерактив предлагат по някои път различни условия от официялните
    е а дай Боже да иам за такива кинти отворени позиций, на всеки пожелавам още ми е слаба ракията за да размятам цели апартаменти по сделки, но ще дойде ден ....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Да има.
      Ма ко те бъркат 10$ месечно като сега кихаш на кожодерите 20-30$ на сделка.
      А и едва ли ще са много тия месеци, никак не ми изглеждаш слабоактивен

Не знам дали не сгреших вчера като не си купих още 9 ЕМ и ДМ дето съм си ги заплюл, тъкмо бяха поспаднали по % и отгоре....
      Ако бабата почне да увърта за разсрочване на тейпъринга току виж маркета брейкнал над 1800 и отиде се не видя да ги гоня тия 2-3% отгоре.
      Много мразя да гоня артии по нанагорнището, винаги си препочитам усредняване по доле. Кога се случи да си задмина лимитите някъде - разтоварвам съответно при първи подскок когато ми се изравни със средната. Както направих с Турция наскоро.
      Затова е много важно да градиш позиция на малки порцийки...поне за мене.
      ИВ ще ти свършат чудесна работа за целта. 1$ - ко му плащаш...
      e pibo то същата работа моите ме гърбат със сделки ама като сметнеш на interactivnite 120$ такси + още толкова за сделки то е не по врат а по шия. Къде са 250$ там са и 300€ за това явно са високи таксите. При моите имаш 160€ inactivity fees ако съвсем нищо не правиш и нямаш отворено а само ти стоят парите на спестовен влог ...

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        нещо не разбрах и при interactive brokers ли има такива простотии ?? е аз може да искам само 1 сделка на месец, кво ги бърка ако не виждам нещо което да си заслужава да правя сделки за кво да набивам пари и да ги губя ??
        А и като имам отворени позиции и нищо не правя и това ли се брои за "неактивност" ?
        Да има.
        Ма ко те бъркат 10$ месечно като сега кихаш на кожодерите 20-30$ на сделка.
        А и едва ли ще са много тия месеци, никак не ми изглеждаш слабоактивен

Не знам дали не сгреших вчера като не си купих още 9 ЕМ и ДМ дето съм си ги заплюл, тъкмо бяха поспаднали по % и отгоре....
        Ако бабата почне да увърта за разсрочване на тейпъринга току виж маркета брейкнал над 1800 и отиде се не видя да ги гоня тия 2-3% отгоре.
        Много мразя да гоня артии по нанагорнището, винаги си препочитам усредняване по доле. Кога се случи да си задмина лимитите някъде - разтоварвам съответно при първи подскок когато ми се изравни със средната. Както направих с Турция наскоро.
        Затова е много важно да градиш позиция на малки порцийки...поне за мене.
        ИВ ще ти свършат чудесна работа за целта. 1$ - ко му плащаш...

Коментар

• ако имаш отворени позиции за над 100 000$ отпада
          https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4969
          но пак повтарям различните представители - брокери партньори на интерактив предлагат по някои път различни условия от официялните
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

ами за интерактив месечната такса неактивност е
            комисионни през месеца - 10$ = таксата
            тоест ако нямаш сделки 10 $
            тези условия само че варират според това по какъв начин/къде си си открил сметката,
            ако е през някой брокер може и да ги няма
            нещо не разбрах и при interactive brokers ли има такива простотии ?? е аз може да искам само 1 сделка на месец, кво ги бърка ако не виждам нещо което да си заслужава да правя сделки за кво да набивам пари и да ги губя ??
            А и като имам отворени позиции и нищо не правя и това ли се брои за "неактивност" ?

Коментар

• ами за интерактив месечната такса неактивност е
              комисионни през месеца - 10$ = таксата
              тоест ако нямаш сделки 10 $
              тези условия само че варират според това по какъв начин/къде си си открил сметката,
              ако е през някой брокер може и да ги няма

Коментар

виждал съм в условията на някои че имат и такса когато не правиш сделки, или комисионните, които си направил за месеца са по-малко от определено число
                saxobank моите имат такива глупости ако няма сделки X месеца 160€ такса, ами ако през тези моменти е като 2008 кво праим ?? ето затова май ще има развод с моите, защото те се чудят как да печелят по "българския начин" а не от оборота на ниски такси и от привличане на клиенти както би трябвало да е ...

Коментар

• виждал съм в условията на някои че имат и такса когато не правиш сделки, или комисионните, които си направил за месеца са по-малко от определено число

Коментар

• Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнение
                    Поразрових се и повечето хора препоръчват Interactive brokers... За техни представители в бг намирам Карол, Булброкърс и ПФБК. Предполагам таксите са подобни, гледах конкретно на Булброкърс, но не знам дали правилно ги разбирам.
                    Пише мин. 3$, това значи ли че ако купя акции от някой ЕТФ за 1000 долара, държа ги 1 година и ги продам, това общо ще ми струва 6$ такси или има и още нещо, например някакви месечни такси?

Също се чудех в каква валута е по-изгодно да си отворя сметка? като гледам това, изглежда в левове е ОК, защото банката за обръщане в евро ми взима повече отколкото е на булброкърс комисионната:
                    КОМИСИОНИ ЗА ПРЕВАЛУТИРАНЕ: 0.00004 * от изтъргуван обем валута

Или бъркам?
                    е ама батка то брокера да не е change бюро за туристи, те ако ти взимат високи такси за превалутиране, ще избяга клиентелата ...

Коментар

• Поразрових се и повечето хора препоръчват Interactive brokers... За техни представители в бг намирам Карол, Булброкърс и ПФБК. Предполагам таксите са подобни, гледах конкретно на Булброкърс, но не знам дали правилно ги разбирам.
                      Пише мин. 3$, това значи ли че ако купя акции от някой ЕТФ за 1000 долара, държа ги 1 година и ги продам, това общо ще ми струва 6$ такси или има и още нещо, например някакви месечни такси?

Също се чудех в каква валута е по-изгодно да си отворя сметка? като гледам това, изглежда в левове е ОК, защото банката за обръщане в евро ми взима повече отколкото е на булброкърс комисионната:
                      КОМИСИОНИ ЗА ПРЕВАЛУТИРАНЕ: 0.00004 * от изтъргуван обем валута

Или бъркам?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                        то не се изплаща с малко при бенчмарка 30$ на сделка + конвертируеми такси ако акаунта е в друга валута напрао лудница, аз досега само за 10 сделки съм им подарил 300$ + таксите, че акаунта ми е в евро и май ще трябва май да се ориентирам към Interactive Brokers, че на тея им станах спонсор ....
                        кост ъф трейд не коментирам. всеки си търси брокер, а и човека може да живее в европа или америка и тогава няма проблем. исках да го нсоча към дългосрочна стратегия с редовни млки вноски (малки също е относително понятие) с цел да намали възможността да купи връх.

иначе с по-големи вноски, например веднъж покупка на 1 лийп спайдер (веднъж на 3м да кажем) за около 7-8к и продажби на ОТМ спайдър за 200-250 месечно си е ок стратегия и дори и да даваш по 15-20 долара комисион месечно не е голяма драма.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                          след като не можеш сам да анализираш пазара няма смисъл да чакаш. започни с влагането на малки суми редовно без да се интересуваш дали пазара е ок или не. например SPY една акция струва 180 долара сега (1/10 от С§П) - почни с няколко акции на месец и постепенно увеличавай ако имаш повече свободни пари. така винаги ще си усредняваш цената и никога няма да си купил връх. след време може да се нааучиш и да продаваш опции срещу акциите си, за допълнтелна доходност от 5-10% на година.
                          намери и прочети тази книжка за да си изясниш основните неща:
                          M Wolfinger - Create Your Own Hedge Fund - Increase Profits And Reduce Risk With Etfs And Options
                          то не се изплаща с малко при бенчмарка 30$ на сделка + конвертируеми такси ако акаунта е в друга валута напрао лудница, аз досега само за 10 сделки съм им подарил 300$ + таксите, че акаунта ми е в евро и май ще трябва май да се ориентирам към Interactive Brokers, че на тея им станах спонсор ....

Коментар

Въпреки че няколко човека вече ме съветвате че не е сега най-добрият момент, все пак да питам - когато почета още малко и си избера ETFs и евентуално преценя че моментът е добър, кой е най-добрият начин да инвестирам в тях - през Бенчмарк ли или има и по-добър?

Пуснах и отделна тема само с този въпрос за да събера повече мнения (http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059576412), но приемам отговори и тук
                            Колега, ако инвестираш 1-2 хилки няма голямо значение през кой ще минеш. С толкова малка сума всички ще те оберат, за съжаление на малките играчи принципа при брокерите е такъв - колкото по-малка сума, толкова по голяма комисионна като процент от сделката, и това е защото имаш една фиксирана сума като минимум.

Иначе надали някой може да ти каже къде е най-евтино, по-добре разгледай моментните оферти и свери. Бенчмарк са сред големите, но най-добре сравни офертите и на други ИП, гледай минимума такса каква е - най-често за американския пазар са цент-два на акция мисля, но с минимум от 10-15 долара за сделка.

Иначе, ако си се насочил към Насдак вече си видял, че има и leveraged etf, мисля tqqq имаше един triple leveraged. Тези продукти не са лоши, но за кратки движения, ако ги загледаш за една година ще видиш, че много често, когато движението е нагоре имаш реално 3х, но когато е надолу не е -3х, а често е и повече...

В крайна сметка, без риск няма печалба, но ако си нов, колега, не се хвърляй на високодоходни ултра рискови продукти, научи се на абв на борсата плавно, с малки суми, така че да не те е яд като ги загубиш. С времето ще схванеш някои принципи сам, сега няма смисъл да те учим на пазарлък...успех!

Коментар

Въпреки че няколко човека вече ме съветвате че не е сега най-добрият момент, все пак да питам - когато почета още малко и си избера ETFs и евентуално преценя че моментът е добър, кой е най-добрият начин да инвестирам в тях - през Бенчмарк ли или има и по-добър?

Пуснах и отделна тема само с този въпрос за да събера повече мнения (http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059576412), но приемам отговори и тук
                              след като не можеш сам да анализираш пазара няма смисъл да чакаш. започни с влагането на малки суми редовно без да се интересуваш дали пазара е ок или не. например SPY една акция струва 180 долара сега (1/10 от С§П) - почни с няколко акции на месец и постепенно увеличавай ако имаш повече свободни пари. така винаги ще си усредняваш цената и никога няма да си купил връх. след време може да се нааучиш и да продаваш опции срещу акциите си, за допълнтелна доходност от 5-10% на година.
                              намери и прочети тази книжка за да си изясниш основните неща:
                              M Wolfinger - Create Your Own Hedge Fund - Increase Profits And Reduce Risk With Etfs And Options

Коментар

Другата тема са ти я заключили, Бенчмарка не са лоши само таксите са им малко в небесата също като мойте Саксо банк ....

Коментар

Working...
                                X