IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Index CFD или ETF?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ако ще търгуваш повече щатски инструменти си направи сметка в $
    съответно ако европейските са повече в EUR, ама имай в предвид, че в Европа
    са по-дебели таксите за влизане/излизане в позиция;
    другото нещо, което да имаш в предвид е, че на щатските борси може да купуваш
    и европейски компании, които се търгуват и там и се плащат в $
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Не съм сигурен, че ти хванах мисълта. Превалутирането се прави 2 пъти. 1 път като купуваш и 1 път като продаваш. Мисля, че с това ще ме разбереш. Съответно, ако сметката ти е в $, превалутиране няма, ако купиш щатски ЕТФ. А иначе левови сметки не съм сигурен, че има - $ или €.
      И си отвори демо първо. Има такава опция на страницата им, Paper trader или нещо такова. Поцъкай няколко месеца, виж резултата и си реши.
      Paper trader-a го гледах, но пише че той е само след като имаш реална сметка, а аз още нямам. Демо има някакво само онлайн през браузъра и е доста куцо, но все пак го цъкам Но големият проблем на всички демо сметки които съм виждал е че са в $ и няма как да проиграя точно тези въпроси с превалутирането.

Въпросът ми е в следното - за отворена позиция в щатски акции, отворена да кажем от еврова сметка, P/L се определя от промяната на цената на акцията спрямо долара или промяната на цената на акцията спрямо еврото?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Минимума е 5 бона. 25 е за дей трейдинг да имаш право.
        Бе ти нали уж вчера ги гледа....
        кво ги гледам бе бате, ебаси разхвърляната страница с 1500 условия разпиляни на баба си у пантофите. Са кво Approval получих с още някви условия трябва да попълвам там за да съм можел да търгувам UK CFD's, Non US Options и Metals ебах ги у сложните пинтии не стига че пари им давам па и капризни е 25 кила чак не но колкот толкоз нали е от сърце

Коментар

• не е ново, може би сметката ти е над 25 000 $
          и затова не си му обърнал внимание
          ако е под тази сума акаунта имаш ограничение, до колко сделки може да правиш в рамките на деня и съответно за седмицата - става въпрос за американските пазари без фючърсите
          ако правиш сделки дето попадат в графата дейтрейдинг ти качват акаунта на трупчета
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            какво е са тва 25 000 правило какви са тея нови 200, това е някав минимум ли кво ?
            Минимума е 5 бона. 25 е за дей трейдинг да имаш право.
            Бе ти нали уж вчера ги гледа....

Коментар

Не знам, форекс не ме интересува. Аз съм там щот сметката ми на бфб беше там и ми се видяха читави. В интерес на истината, почти не съм имал вземане даване с тях. Пускам си ордерите през уеб платформата или мобилната апликация и изобщо не ми трябват. Всичко си работи перфектно, което е заслуга разбира се на ИБ. Малко ме е яд на това, че плащам 8€ на всеки трейд в Европа, ама сега пък ме мързи да си местя сметката в ИБ само за това. С документи не ми се занимава грам. А и като те слушам теб и Пипбел, че ИБ ви занимават с глупости, желанието ми е още по-малко. Аз като си откривах сметката ги питах кво ми трябва, казаха ми, пратих им документите по пощата и край. Един път само съм ги търсил. Не знаех правилото за 25-те хиляди, а по това време ги нямах и сметката беше автоматично блокирана за 5 дни. В смисъл нямаш право да купуваш, ама ако не се лъжа можеш да закриваш позиции. Тва за Европа не важи, само за САЩ.
              А тези 10 кинта на месец дето ти ги искат ИБ не са никакъв дерт. Дори и да ги платиш някои месец, нищо няма да ти стане при положение, че плащаш повече за сделка при Саксо. Ако си свършил административните въпроси, казвай им да ти дават паролата и захващай.
              какво е са тва 25 000 правило какви са тея нови 200, това е някав минимум ли кво ?

Коментар

И си отвори демо първо. Има такава опция на страницата им, Paper trader или нещо такова. Поцъкай няколко месеца, виж резултата и си реши.
                най-добрия съвет в цялата тема
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнение
                  Супер, мерси за отговорите! Явно Булброкърс ще свършат добра работа за моите нужди Остана ми само едно чудене - има ли значение дали ще купувам щатски ЕТF oт левова или доларова сметка, от гледна точка на промяната на курса долар-лев?

Пример:
                  Купувам ЕТF на дадена цена, продавам по-късно на +10%, като в това време доларът е на -3% спрямо еврото(лева). Еднакво ли печеля ако съм го направил през левова и през доларова сметка или има разлика?
                  На мен ми се струва че ако е от левова ще спечеля около 7%, а ако е доларова - около 10%, ама въобще не съм сигурен дали е така или и при левова пак печеля около 10% ...
                  Не съм сигурен, че ти хванах мисълта. Превалутирането се прави 2 пъти. 1 път като купуваш и 1 път като продаваш. Мисля, че с това ще ме разбереш. Съответно, ако сметката ти е в $, превалутиране няма, ако купиш щатски ЕТФ. А иначе левови сметки не съм сигурен, че има - $ или €.

Коментар

• Супер, мерси за отговорите! Явно Булброкърс ще свършат добра работа за моите нужди Остана ми само едно чудене - има ли значение дали ще купувам щатски ЕТF oт левова или доларова сметка, от гледна точка на промяната на курса долар-лев?

Пример:
                    Купувам ЕТF на дадена цена, продавам по-късно на +10%, като в това време доларът е на -3% спрямо еврото(лева). Еднакво ли печеля ако съм го направил през левова и през доларова сметка или има разлика?
                    На мен ми се струва че ако е от левова ще спечеля около 7%, а ако е доларова - около 10%, ама въобще не съм сигурен дали е така или и при левова пак печеля около 10% ...

Коментар

ти при тях ли си, аз гледах в нета много ги плюят бе ама повечето и предимно за форекса както винаги. Те не могат да играят и джасат 1:50, 1:100 leverage и искат да вътрат брокера е нема как да стане .....а форексо е бая кретения там ... само за най големите малоумици
                      Не знам, форекс не ме интересува. Аз съм там щот сметката ми на бфб беше там и ми се видяха читави. В интерес на истината, почти не съм имал вземане даване с тях. Пускам си ордерите през уеб платформата или мобилната апликация и изобщо не ми трябват. Всичко си работи перфектно, което е заслуга разбира се на ИБ. Малко ме е яд на това, че плащам 8€ на всеки трейд в Европа, ама сега пък ме мързи да си местя сметката в ИБ само за това. С документи не ми се занимава грам. А и като те слушам теб и Пипбел, че ИБ ви занимават с глупости, желанието ми е още по-малко. Аз като си откривах сметката ги питах кво ми трябва, казаха ми, пратих им документите по пощата и край. Един път само съм ги търсил. Не знаех правилото за 25-те хиляди, а по това време ги нямах и сметката беше автоматично блокирана за 5 дни. В смисъл нямаш право да купуваш, ама ако не се лъжа можеш да закриваш позиции. Тва за Европа не важи, само за САЩ.
                      А тези 10 кинта на месец дето ти ги искат ИБ не са никакъв дерт. Дори и да ги платиш някои месец, нищо няма да ти стане при положение, че плащаш повече за сделка при Саксо. Ако си свършил административните въпроси, казвай им да ти дават паролата и захващай.

Коментар

Ми сметни и ще видиш, че няма файда. 2К€ е стриктния минимум. 8/2000 = 0,4% + продажба още толкоз, става 0,8%. Всичко над това си е чист грабеж. Даже и това ми се вижда дебело, ама се преглъща.
                        ти при тях ли си, аз гледах в нета много ги плюят бе ама повечето и предимно за форекса както винаги. Те не могат да играят и джасат 1:50, 1:100 leverage и искат да вътрат брокера е нема как да стане .....а форексо е бая кретения там ... само за най големите малоумици

Коментар

Аз така обичам да си ги калкулират там в сделките а не некви простии допълнителни само им хрумват. Сега ще ги поразпитам Булброкерсите и ако стане далаверата ще и прата на кака stefanie от interactive brokers една визитка да дое се видиме и да и платим ....
                          Е що бе кво им е на малките ордери защо непременно от 2-3к ??
                          Току що говорих с булброкерсите, всичко наред, няма inactive fees activity което в дългосрочен план се изплаща спрямо interactive brokers нищо че таксите за сделки са леко по дебели от самите interactive.Само беше сложен проблема с прехвърлянето на самите позиций, че там е малко сложна работата.....
                          Ми сметни и ще видиш, че няма файда. 2К€ е стриктния минимум. 8/2000 = 0,4% + продажба още толкоз, става 0,8%. Всичко над това си е чист грабеж. Даже и това ми се вижда дебело, ама се преглъща.

Коментар

Ми отвори тогава в Интерактив, ама през Булброкърс. Няма такива глупости за неактивност, ама за сметка на това комисионните са малко по-дебели. От тези дето те интересуват теб са $3 в САЩ вместо $1 и 8€ за повечето европейски вместо 3 или 4 кинта. Не са твойте 15 или колкото там бяха, ама пак не е хубаво да правиш ордери за по-малко от 2-3 К€ примерно.

@ j.u.n.i.o.r : точно това означава минимум $6 за откриване и закриване на позиция без други глупости.
                            Аз така обичам да си ги калкулират там в сделките а не некви простии допълнителни само им хрумват. Сега ще ги поразпитам Булброкерсите и ако стане далаверата ще и прата на кака stefanie от interactive brokers една визитка да дое се видиме и да и платим ....
                            Е що бе кво им е на малките ордери защо непременно от 2-3к ??
                            Току що говорих с булброкерсите, всичко наред, няма inactive fees activity което в дългосрочен план се изплаща спрямо interactive brokers нищо че таксите за сделки са леко по дебели от самите interactive.Само беше сложен проблема с прехвърлянето на самите позиций, че там е малко сложна работата.....
                            Last edited by michaelis; 11.02.2014, 13:50.

Коментар

e pibo то същата работа моите ме гърбат със сделки ама като сметнеш на interactivnite 120$ такси + още толкова за сделки то е не по врат а по шия. Къде са 250$ там са и 300€ за това явно са високи таксите. При моите имаш 160€ inactivity fees ако съвсем нищо не правиш и нямаш отворено а само ти стоят парите на спестовен влог ...
                              Ми отвори тогава в Интерактив, ама през Булброкърс. Няма такива глупости за неактивност, ама за сметка на това комисионните са малко по-дебели. От тези дето те интересуват теб са $3 в САЩ вместо $1 и 8€ за повечето европейски вместо 3 или 4 кинта. Не са твойте 15 или колкото там бяха, ама пак не е хубаво да правиш ордери за по-малко от 2-3 К€ примерно.

@ j.u.n.i.o.r : точно това означава минимум $6 за откриване и закриване на позиция без други глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Не знам дали не сгреших вчера като не си купих още 9 ЕМ и ДМ дето съм си ги заплюл, тъкмо бяха поспаднали по % и отгоре....
                                Ако бабата почне да увърта за разсрочване на тейпъринга току виж маркета брейкнал над 1800 и отиде се не видя да ги гоня тия 2-3% отгоре.
                                Ae pibo те ЕМ паднаха именно защото тея тапунгери прекалиха с печатането, а е започнала дъртата пастърма да увърта и да усилва оборотите на печатницата тея ЕМ отивам съвсем в канала ...

Коментар

Working...
                                X