IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stock/Index Options

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    аа намерих еее батка тука всичко ти е програмирано и Stradle и Mradle Bear Mear ееее то това thinkorswim специално за опций ли е направено ??

    Ами може да се каже , че е основно за опции, да. Не случайно твърдя , че е уникален ... че даже повече от уникален. При първа възможност ще постна тук няколко полезни туулчета за TOS.

    Коментар


    • Накратко: моята цел при избор на позиции е да се възползвам от времевият фактор (тета) и спадаща волатилност чрез кредитни позиции. Ако построя стратегията правилно, това минимизира необходимостта да предвиждам пазара с голяма точност (което според мен е невъзможно). Идеята ми е да имам на моя страна възможно най-много фактори - изтичане на времет, спад на волатилност, а чрез правилно разполагане на страйк цената мога спокойно да кажа , че движението на цените на базовият актив в повечето случаи не ме интересува много

      за страйкове базирани на вероятност - по-късно

      В прикачената таблицата е показано как се отразва покачването на IV(vega) , покачването на Delta и Изтичане на времето до падежа(Theta).
      Attached Files
      Last edited by alchemist74; 26.01.2014, 11:58.

      Коментар


      • Implied Volatility е един от най-важните фактори при работа с опции! Implied Volatility показва мнението на пазара какво е очакваното движение за дадена акция (базов актив), но не показва посока ! Ако Implied Volatility е висока, тогава пазарът мисли , че е възможно голямо движение нагоре или надолу до падежа на опциите. Обратното, ако Implied Volatility е с ниска стойност , тогава очакванията са за слаби движения и в двете посоки.
        Пример: при акци 100$ и Implied Volatility 25% опциите предполагат , че в рамките на периода (обикновенно 1 година) дадената акция има вероятност да се движи в рамките на 1 стандартно отклонение ( 1 стандартно отклонение = 68% вероятност) с 25% нагоре или надолу т.е имаме 68% шанс акцията да бъде в интервала от 75$ до 125$ .
        Implied Volatility е много важна за търгуващите опции тъй като оказва бъдещи очаквания т.е. очакванията на пазара в бъдеще време , а не в исторически аспект. Опционната цена се формира от : цената на базовия актив, страйк цената, времето до падежа, основната лихва, дивидентите, които изплаща компанита и Implied Volatility. Всички тези компоненти са известни, с изключение на IV и формират вътрешната и външната цена на опцията.
        От това следва , че Implied Volatility (както и времевият фактор) е важен фактор за преценка относителната стойност на опционната цена. Това от своя страна е важно за оценка дали дадена опци е атрактивна от гледна точка на възвращаемостта спрямо друга опция.
        Обобщено:
        Implied Volatility = показва очакванията за бъдеща волатилност
        Implied Volatility = е 1-ца стандартно отклонение на годишна база
        Implied Volatility = е безценна при оценка на относителната стойност на опционната премия т.е дали опциите са скъпи или евтини.
        Теоритично ако всички други фактори са константа, тогава промяната на IV ще се отрази на опционата цена както следва:
        If the implied volatility is 90, the option price is $12.50
        If the implied volatility is 50, the option price is $7.25
        If the implied volatility is 30, the option price is $4.50
        Основно правило е да се ПРОДАВАТ опции с висока Implied Volatility(IV) и да се КУПУВАТ такива с ниска IV. За да се определи кога IV е висока или ниска се използва percentile rank. IV percentile rank определя по скала от 0% до 100% дали текущото ниво е високо или ниско, изследвайки определен период време , обикновено 1 година.

        IV Percentile Rank - значение

        0-25 % - много ниско ниво
        25 - 50 %- ниско ниво
        50-75% -високо ниво
        75- 100% -много виоско ниво ,
        което може да се представи и по следният начин:
        IV Percentile Rank
        0-25 % - опциите са много евтини
        25 - 50 % - опциите са евтини
        50-75% - скъпи опции
        75- 100% - много скъпи опции
        Основен извод от горната таблица, е че при IV Percentile Rank в интервала от 0 до 50% трябва да се търсят дебитни стратегии или стратегии, разчитащи на нарастваща волатилност, а над 50% основно кредитни позиции и такива разчитащи на спадаща волатилност.
        От друга страна Implied Volatility (не percentile rank) се използва за да се изчислява очакваното движение на базовия актив. Груба оценка може да се извърши по формулата:
        всеки 19,10% от IV = 1% очаквано движение на базовия актив.

        Волатилността е много дълга тема
        ************************************
        Всички материали и мнения които поствам тук са просто МОЕТО мнение и не претендират да са изчерпателни и/или гениални !!!!!!!! Източниците ми са: интернет, личен опит, тестове проведени от мен, както и мои приятели и колеги !!
        Attached Files

        Коментар


        • Има много начини за трейдване и всеки твърди , че неговият е най-добър Аз не съм изключение и стриктно се придържам към "моя" , който е option premium selling и извличане на ползи от изтичане на времето до падежа и спад на волатилността.
          Изтичане на времето до падежа - това е единственото сигурно! С всеки изминал ден , падежа наближава и опциите губят времева стойност. Всяка опция има включена в цената си времева стойност и губи всеки ден част от нея с различен темп в зависимот от това дали е OTM,ATM или ITM . Приложените графики показват този темп. Съответно моята стратегия е да продавам опции (кредитни стратегии) с цел да се възползвам от изтичането на времето до падежа. Тъй като, изтичане на времето до падежа намалява опционната премия/цена (при равни други фактори) то това е позитивно за kредитните стратегии и негативно за лонг стратегиите/дебитни (long Call, long Put i t.n).
          За мен , базирайки се на множество тестове, най-оптималното врме за продажба на опционна премия от гледна точка на времева ерозия е около 40-45 дни преди падежа и закриване на позицията ако е възможно около 15-20 ден преди падежа. Както е видно от приложеените графики в този интервал ерозията е най-бърза.
          Времевият фактор (тета) е една от причините да избягвам лонг позиции с опции. Ако разгледаме един идеализиран пример ще видим зашо е така:
          =>нека имаме ОТМ long Call и ОТМ short Call с падеж след 45 дни и нека приемем , че цената на акцията(базовият актив) остане без промени за този период. Изключвам и влиянието на волатилността! При тези условия с наближаване на падежа ОТМ long Call ще се обезценява носейки загуба на притежателя си, докато ОТМ short Call ще се обезценява носейки печалба на държателя и.
          От това следва , че лонг позициите разчитат на силно движение на базовият актив, което да помогне за ззаличаване на негативната тета. Ето защо има случаи при които базовият актив се движи в прогнозираната посока, но много бавно във времето и не успява да компенсира негативната тета, което води до неприятната ситуация да сте на загуба въпреки , че посоката на движение е правилно прогнозирана.
          Attached Files
          Last edited by alchemist74; 26.01.2014, 11:20.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            някое интересно четиво по темата може ли а препоръчате
            http://optiontradingpedia.com

            Коментар


            • някое интересно четиво по темата може ли а препоръчате
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                от любопитство - с колко капитал сте средно
                Нали не очакваш някой да то отговори на подобен въпрос....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                  тогава пък и аз не бих писал в тази тъпа тема
                  ако искаш да ти кажем и с коя спим и после да си я сменим ти май беше човека там с коментара за механизмите на банките срещу фалит, можеш да ги наблюдаваш през идните години да видиш как им работи механизмът ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнение
                    Ако питаш колко капитал управлявам - съжалявам , но не бих отговорил ...

                    сори !
                    тогава пък и аз не бих писал в тази тъпа тема

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                      от любопитство - с колко капитал сте средно
                      Ако питаш колко капитал управлявам - съжалявам , но не бих отговорил ...

                      сори !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                        от любопитство - с колко капитал сте средно
                        100 euro

                        Коментар


                        • от любопитство - с колко капитал сте средно

                          Коментар


                          • Към портфолиото ми добавих:

                            RUT MAR 1100/1090 PUT @ 2.25$ BULL PUT SPREAD
                            SPX MAR2 1740/1735 PUT @ 1.10$ BULL PUT SPREAD
                            NDX MAR 3400/3375 PUT @ 5.05$ BULL PUT SPREAD

                            Затворени:
                            GMRC @ 1.85$

                            частично затворени:
                            RUT - Short Call Spread 1190/1195 FEB @ 0.80$
                            SPX - Short Call Spread 1855/1860 FEB @ 0.75$
                            SPX - Short Call Spread 1895/1905 FEB @ 0.25$

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                              Путовете дето купих вчера (на демото) са поскъпнали с 50 %...
                              Moite s 427%:
                              SPY Jan24 183.5 PUT

                              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                                Февруарски на 175

                                Spy deep OTM ? хъммммм ... не е моя тип сделки, но браво за попадениято

                                Ако работиш с deep OTM препорачително е да имат падеж над 60 дни ... това не значи , че ще ги държиш до падежа, но трябва да си дадеш време да бъдеш прав.

                                Коментар

                                Working...
                                X