IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    колкото пъти съм бързал все високо съм купувал м@мка му. Днес ще си пия бирата и ще чакам!
    Прав си. И аз правех доста прибързани покупки и после съжалявах. Резултатите ми се подобриха значително откакто спрях почти да гледам борсата в работното й време. Преглеждам вечер (не всяка) наличната информация и задавам/променям целите. Така се изпускат кратки/резки движения, но тях да ги хванеш без някаква доверена информация си е трудно.
    Яко е също и да си и от двете страни особенно при липса на идеи...

Коментар

абе пазара днес друго казва!
      не разбрах каква е тази SQM идея - тайни ли си имаме вече?
      Еми ти само тая тема ли гледаш, попрочети и при нисе нещо, и Равния даже си го взе.
      Накратко - торове + литий ( батерии). Подробностите ще си ги разучиш.

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=sqm&ty=c&ta=0&p=m

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Тия май ми четат постовете из инвестора

http://finance.yahoo.com/news/russia...120045493.html
        Обикновено щом нещо влезе в мейн стриима и ти го препоръчват не е на добре
        Дано не съм прав ...

Коментар

Тия май ми четат постовете из инвестора

абе пазара днес друго казва!
          не разбрах каква е тази SQM идея - тайни ли си имаме вече?

Коментар

• Тия май ми четат постовете из инвестора

Коментар

капитала ми е малък, стопове не слагам, таксата е 15 долара демек 30 долара за влизане и след 2-3 години продажба. Ами добре де ако всеки месец кихам на ИБ 10 долара прави 120 долара на година - това е 2Х таксата за КОБОС от едно време .
              Де да знам може и да греша - за сегашния момент(покупки на 3-4месеца и вече година никакви продажби) бива.
              Няма лошо щом си хепи.
              Моята гледна точка е различна - влизане/излизане от позиция може да варира от няколко месеца до няколко дни в зависимост от пазара и конкретния актив, което ми е разход!
              BTW, стратегията със стоповете я премисли щото, както казват хората цената като тръгне надолу не се знае къде ще спре, а пропуснатите ползи във времето от алтернативни инвестиции (на губещата) са друг негативен фактор, в/у който си заслужава да помислиш.

поздрави

Коментар

• колкото пъти съм бързал все високо съм купувал м@мка му. Днес ще си пия бирата и ще чакам!

Коментар

• IAU & SLV са интересни за покупка по текущи нива с плитък стоп и нисък риск. При затваряне към края на седмицата с близки на цените в момента ставам много булиш.

Коментар

Забрави да споменеш и че е на прилично ниво за бай и е определено подценена.
                    Мда, нелоша артия.
                    Така е, трябва да си помагаме с каквото можем, пък всеки си решава. Няма какво да делим тука освен да им смъкваме на янкитата кожите, че много затлъстели бе.
                    А на бфб сме все още 2 вагона и сме си конкуренти каквото и да си приказваме, ха дано, ма не ми се вярва много таксиджии тоя път да видим.
                    Тонито аверче инак, ама там хич да не си въобръзява че няма му скъсам гащите от шорт на чичовия папир - само да ми падне на снайпера на 5лв и няма прошка

А тук ето например Равния спец по банките - от него съм заимствал HSBC BSBR, а и GILD-a напоследък, от Мишока ( зло спеца ) - SQM идеята и т.н.
                    Бе важното е да става далаверата...де съм спал кат говедо досега, та чак преди 3 години открих че имало борси ...ма ша наваксаме

Чети % -ов, чети, мисли и си решавай САМ, не позволявай някой да те сугестира, за всеки тип характер си има специфичен модел търговия. Пожелавам ти да го намериш по скоро и да спиш спокойно.
                    каква е тая SQM идея, ако не е тайна?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                      При BUY&HOLD стартегия може и да се връзва сметката, но да не забравяме, че освен покупка рано или късно идва продажба (пак 15 еуро). Чат/пат стопове трябва да те удрят (което е неизбежно), така че такива такси не се търпят.
                      Ако капитала ти е в милиони е дуга работа де
                      капитала ми е малък, стопове не слагам, таксата е 15 долара демек 30 долара за влизане и след 2-3 години продажба. Ами добре де ако всеки месец кихам на ИБ 10 долара прави 120 долара на година - това е 2Х таксата за КОБОС от едно време .
                      Де да знам може и да греша - за сегашния момент(покупки на 3-4месеца и вече година никакви продажби) бива.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                        вероятно Michaelis
                        иначе през bulbrokers няма месечна такса, но е 3 $ в едната посока за американските
                        акции, а на европейските са им доста големички таксите
                        За bulbrokers не се бях сещал да проверя - благодаря!

Коментар

А аз съм благодарен на Наивния маймуняк де пръв ме ориентира към тях.
                          Бе старото куче си е куче.....квото и да става.

Чи инак де щеше да му излезе края както ми е стила да си градя позиция на малки порции от по 300-400 до 500$....
                          аа аз толко дадох само за сделки при тея бастуни ...

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            ааа добре че се махнахме от Саксонците, че там дадох сумай ти пари по сделки, станах им спонсор ... При IB e по добре раотата ... благодарение на колегата Pibelov и Co.
                            А аз съм благодарен на Наивния маймуняк де пръв ме ориентира към тях.
                            Бе старото куче си е куче.....квото и да става.

Чи инак де щеше да му излезе края както ми е стила да си градя позиция на малки порции от по 300-400 до 500$....

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                              При BUY&HOLD стартегия може и да се връзва сметката, но да не забравяме, че освен покупка рано или късно идва продажба (пак 15 еуро). Чат/пат стопове трябва да те удрят (което е неизбежно), така че такива такси не се търпят.
                              ааа добре че се махнахме от Саксонците, че там дадох сумай ти пари по сделки, станах им спонсор ... При IB e по добре раотата ... благодарение на колегата Pibelov и Co.

Коментар

доброютро!
                                Е да прави сте, но както ви разказах аз купувам на 3-4 месеца веднъж.

Коментар

Working...
                                X