IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• HSBC започва да ми изглежда добра инвестиция!

п.с. защо по дяволите дават Шрек по НОВА ТВ в 04:00 часа?

Коментар

• каквото можах напазарих!
      сега почвам да събирам за следващия тур и ще следя SQM i GILD, нещо друго да препоръчате и защо(нека не забравяме името на темата). Не се бойте на запад търгуват милиони на ден, така че няма как да повлиая на дадена цена

Коментар

• Благодаря - тази вечер залагам въдицата и ще чакам .
        За Гилд ще си помисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Висок дивидент, по булиш на Бразилия отколкото на спания ( видя се напоследък че с право ), гепах го контрарно - ниско и разпродадено, трябваше ми и адекватно другарче за Петробраса с по добър дивидент.
          А и коефициентите му са едни от най съблазнителните в банковия сектор.
          Не съм гледал да ти кажа дали и тук важи като при мама избора дали хартии или само кеш
          http://seekingalpha.com/article/1961...d?source=yahoo

Погледни пак GILD и си помисли. Днес даже може 4% по евтино от мене да ги купиш.
          Търгува се с форвърд РЕ от 11 и с ок 25-30% дисконт спрямо фРЕ на маркета, а при този як растеж де има нормалното би било да е точно обратното.
          Чи и добре разпродадено в момента, рси 28.
          Аз вчера на 2 порции добавки си удвоих фактически позицията. Средната ми е 68.27$ сега.
          Ако пробие и 65$ съпорта - още ще слагам нататък, все има туй онуй за продаване с по малък потенциал. Be greedy when others are fearful !
          Кастро аз бих ги взел тея GILD на 30ска повеке ньет, и кажи си мнението за Циментовозите дет пуснах в NYSE, там виждам игра до къде 12/14 а беше 8 ....
          Last edited by michaelis; 11.04.2014, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Пиб тук ли си?
            Я ми кажи какво те накара да избереш Сантандер Бразилия пред баш Сантандер?
            Моля
            Висок дивидент, по булиш на Бразилия отколкото на спания ( видя се напоследък че с право ), гепах го контрарно - ниско и разпродадено, трябваше ми и адекватно другарче за Петробраса с по добър дивидент.
            А и коефициентите му са едни от най съблазнителните в банковия сектор.
            Не съм гледал да ти кажа дали и тук важи като при мама избора дали хартии или само кеш
            http://seekingalpha.com/article/1961...d?source=yahoo

Погледни пак GILD и си помисли. Днес даже може 4% по евтино от мене да ги купиш.
            Търгува се с форвърд РЕ от 11 и с ок 25-30% дисконт спрямо фРЕ на маркета, а при този як растеж де има нормалното би било да е точно обратното.
            Чи и добре разпродадено в момента, рси 28.
            Аз вчера на 2 порции добавки си удвоих фактически позицията. Средната ми е 68.27$ сега.
            Ако пробие и 65$ съпорта - още ще слагам нататък, все има туй онуй за продаване с по малък потенциал. Be greedy when others are fearful !

Коментар

Пиб тук ли си?
              Моля
              е?
              и там ли може да избираш между кеш и акции?

Коментар

• Пиб тук ли си?
                Моля
                Last edited by tony1975; 11.04.2014, 12:58.

Коментар

Тони, нали си падаш по фармите, може би това...залагам 99% че и този път ма 200 ще удържи.

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=GILD

Поне 10Х пъти по стойностна от чичовата, всъщност няма база за сравнение.
                  И по евтина при това, поне на форуърд РЕ.
                  какви са тия - не ги познавам! Кога им е оса-то, да ида да ги видя?
                  много бързо са пораснали нещо....
                  дивиденти не виждам нещо ......
                  абе Пиб къде ме хвърляш?
                  Last edited by tony1975; 08.04.2014, 21:52.

Коментар

тъкмо викам да се заложа днес да купя нещо - то всичко което следя е зелено! Само Райфата пада ама от нея имам
                    Тони, нали си падаш по фармите, може би това...залагам 99% че и този път ма 200 ще удържи.

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=GILD

Поне 10Х пъти по стойностна от чичовата, всъщност няма база за сравнение.
                    И по евтина при това, поне на форуърд РЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Играта на борсата оприличавам на риболова - за да хванеш трофей трябват умения, търпение и късмет.
                      Умения (експертни финансови познания) нямам Но чета по-умните от мен - някои от пишещите във форума. Имам предвид и теб
                      Първото изречение е уникално, а второто няма как да го напише човек без достатъчно качества.

Много готино, поздрави!
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Абе Прот, ти да нямаш някаква рода с Ванга бе, баси нюхаджията

Аз се пинкам 5 месеца да правя позиция Петробраса, ти идваш харесваш, лапаш на дъното на 5% под мене и веднага 40% рали
                        Вчера си ареса TCK днеска брейкна
                        http://www.finviz.com/quote.ashx?t=TCK

Да зема те осиновя ли, що ли
                        Голям тандем можем станем - от мене идеите от тебе тайминга
                        Просто съм късметлия
                        Понякога сам се изненадвам - за PBR си бях написал на едно листче "по-малко от 10.70".... но ме досърбяха ръцете и го лапнах две седмици по-рано на 11.2....
                        Сега съм си направил едно списъче, но се опасявам, че ще ме обявят за неадекватен :
                        - Tesk - 15.2
                        - C - 33.4
                        - HSBC - 41.2
                        - BAC - 10.5
                        - RBIV - седмицата преди изборите в Украйна - и при положение, че цената е под 23
                        - Vale - в случай, че видим цени на желязната руда около 100 и го хвана в корекция
                        - NEM - ако (когато) златото доближи 1000 , на каквато е цената тогава
                        - SQM - ако направи двойно дъно - около 23
                        - SNE - ако направи двойно дъно - около 15.5
                        Това е - винаги залагам на изключително малки вероятности. Ако не уцеля - остава успокоението, че Кешът е цар
                        Играта на борсата оприличавам на риболова - за да хванеш трофей трябват умения, търпение и късмет.
                        Умения (експертни финансови познания) нямам Но чета по-умните от мен - някои от пишещите във форума. Имам предвид и теб
                        Но пък списъка търгуваните по борсите акции е практически безкраен.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

И аз я оглеждам, но в случая не съм си сложил ниво на влизане а тайминг - седмицата преди изборите в Украйна.... ефекта може и да се дублира с евентуална корекция на пазарите....освен ако до тогава не извадят някакви страхотни резултати
                          абе RSХ-а ми беше на мушка, ама днес бяга нагоре. няма нищо аз заложих въдиците

Коментар

тъкмо викам да се заложа днес да купя нещо - то всичко което следя е зелено! Само Райфата пада ама от нея имам
                            И аз я оглеждам, но в случая не съм си сложил ниво на влизане а тайминг - седмицата преди изборите в Украйна.... ефекта може и да се дублира с евентуална корекция на пазарите....освен ако до тогава не извадят някакви страхотни резултати
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• тъкмо викам да се заложа днес да купя нещо - то всичко което следя е зелено! Само Райфата пада ама от нея имам

Коментар

Благодаря за инфото.
                                Конкретно си харесах RIG, NTWK, TCK.Ще допълня списъка с Райфата и Vale.
                                При EZPW и BSBR не бих скочил - на БФБ се возих само на финансовите ракети (ПИБ и ЦКБ) .... но навън имам други фаворити.
                                Абе Прот, ти да нямаш някаква рода с Ванга бе, баси нюхаджията

Аз се пинкам 5 месеца да правя позиция Петробраса, ти идваш харесваш, лапаш на дъното на 5% под мене и веднага 40% рали
                                Вчера си ареса TCK днеска брейкна
                                http://www.finviz.com/quote.ashx?t=TCK

Да зема те осиновя ли, що ли
                                Голям тандем можем станем - от мене идеите от тебе тайминга

Коментар

Working...
                                X