Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Contrarian investing
Collapse
X
-
michaelis
-
доброютро!
Кой е мишока?
Е да прави сте, но както ви разказах аз купувам на 3-4 месеца веднъж. А знам че ИБ имат изискване минимум 10долара такси на месец - така че на 4 месеца ще ми дойдат 40долара, вместо 15долара които дарявам на Бенча!
ето за това говоря:
Activity Fee
If monthly commissions >= USD 10 (or non-USD equivalent), then fee = 0
Otherwise, fee = USD 10 (or non-USD equivalent) - monthly commissions
така че всеки си решава колко ще превърта и коя такса му е по изгодна(не че браня Бенча - и те имат много трески за дялане)Last edited by tony1975; 07.04.2014, 07:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеинтерактив брокърс са с далеч по-ниски такси. Нямат грешка
С платформата трябва време докато се свикне, но са железни.
Да бе, и аз щях да го питам Тонито мазохист ли е, алтруист ли е нещо или просто от ордена на мама Тереза..
Е, и Мишока мина наскоро към IB и може да ти потвърди че се роди.
IB - 1$ на сделка, това е.
Много ако се пънеш да си през БГ брокер ми вземи да кажем Каролския IB - 2$.
С такива огромни комисионни ( и суми) да си градиш позиция е убийство !
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНа пазаруването аброуд много ми е гадно да чакам докато събера сума за покупка.
Таксата за сделка е 15долара или 10 евро(в зависимост на кой пазар купувате). Аз реших да правя покупки от 1000-1500долара нагоре, за да може тази такса да ми излиза макс 1% и да не ми натежава! Да ама като отделям трошички от заплата стоят едни пари по сметката и така ме сърбят ръцете, но като почнах да кеширам вече печалби на бфб е друго
С платформата трябва време докато се свикне, но са железни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Чети % -ов, чети, мисли и си решавай САМ, не позволявай някой да те сугестира, за всеки тип характер си има специфичен модел търговия. Пожелавам ти да го намериш по скоро и да спиш спокойно.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСамо да дошърша с 15%
ето например EDIV, за който признавам си научих от Пиб. Това е етф включващ 100 публични компании от ЕМ. Те трябва да дават висок дивидент, да имат пазарна капитализация над 1млрд и флоут над 300млн. Компаниите трябва да имат ръст на печалбата 3 поредни години. За да е добре диверсифициран не може определена страна или сектор да е с тежест над 25% във етф-а, а всяка компания е с тежест макс 3%! За последната година доходността от дивиденти от този етф е над 5%. Той киха дивидент на всеки 3м. вече получих първия
Диверсифициран, балансиран, доходоносен - какво ми трябва повече!
Успех!
Мда, нелоша артия.
Така е, трябва да си помагаме с каквото можем, пък всеки си решава. Няма какво да делим тука освен да им смъкваме на янкитата кожите, че много затлъстели бе.
А на бфб сме все още 2 вагона и сме си конкуренти каквото и да си приказваме, ха дано, ма не ми се вярва много таксиджии тоя път да видим.
Тонито аверче инак, ама там хич да не си въобръзява че няма му скъсам гащите от шорт на чичовия папир - само да ми падне на снайпера на 5лв и няма прошка
А тук ето например Равния спец по банките - от него съм заимствал HSBC BSBR, а и GILD-a напоследък, от Мишока ( зло спеца ) - SQM идеята и т.н.
Бе важното е да става далаверата...де съм спал кат говедо досега, та чак преди 3 години открих че имало борси ...ма ша наваксаме
Чети % -ов, чети, мисли и си решавай САМ, не позволявай някой да те сугестира, за всеки тип характер си има специфичен модел търговия. Пожелавам ти да го намериш по скоро и да спиш спокойно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСамо да дошърша с 15%
Успех!
Жив и здравПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
На пазаруването аброуд много ми е гадно да чакам докато събера сума за покупка.
Таксата за сделка е 15долара или 10 евро(в зависимост на кой пазар купувате). Аз реших да правя покупки от 1000-1500долара нагоре, за да може тази такса да ми излиза макс 1% и да не ми натежава! Да ама като отделям трошички от заплата стоят едни пари по сметката и така ме сърбят ръцете, но като почнах да кеширам вече печалби на бфб е друго
Коментар
-
Само да дошърша с 15%
ето например EDIV, за който признавам си научих от Пиб. Това е етф включващ 100 публични компании от ЕМ. Те трябва да дават висок дивидент, да имат пазарна капитализация над 1млрд и флоут над 300млн. Компаниите трябва да имат ръст на печалбата 3 поредни години. За да е добре диверсифициран не може определена страна или сектор да е с тежест над 25% във етф-а, а всяка компания е с тежест макс 3%! За последната година доходността от дивиденти от този етф е над 5%. Той киха дивидент на всеки 3м. вече получих първия
Диверсифициран, балансиран, доходоносен - какво ми трябва повече!
Успех!Last edited by tony1975; 06.04.2014, 22:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеей не се бъзикай със бате си Тони
Хайде наздраве!
П.П. бьофът аз съм го правил. Ястие изглеждащо като пълна диверсификация на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеТози постинг ми се стори толкова важен, че си го записах на уърдовски файл!
Наздраве Тони с кресненска ракия и зелена салата и бьоф Строганов
Хайде наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравей!
ами ползвам Бенчмарк трейдър, а отскоро си направих и Елана Глобъл Трейдър(ама още не съм купувал през тях). Ами точно това е хубавото имаш мнооого инструменти а не като на БФБ - само един застраховател ,
Решаваш по региони ли искаш, развити пазари ли търсиш, дивиденти ли, комодитис.
Позле гледаш да са с повече активи, което би трябвало да ги прави по-ликвидни(това може да видиш от ежедневния оборот), гледаш дивидента който са давали(ако това те интересува) или дали са на 2-3-5годишни дъна(не че е гаранция де) но е много по-вероятно според мен голяма руска, австрииска или турска компания да ги има след 5-10 години в сравнение с българските. Разглеждаш портфолиото и виждаш какво държат - там всичко е явно не като потайните взаимни фондове, гледаш таксата да е ниска - Вангард са с едни от най-ниските такси, Ishare, Wisdom tree и SPDR също не скубят много и така. Има хиляди сайтове и статии които да те насочат, само реши какво търсиш и го напиши на английски в чичко Гугъл
Наздраве Тони с кресненска ракия и зелена салата и бьоф Строганов
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеБлагодаря ти за отговора Тони, но ми се вижда твърде сложно да избера конкретен ЕТФ от хилядите такива. Ти как взимаш решения за това, към кой ИП си?
ами ползвам Бенчмарк трейдър, а отскоро си направих и Елана Глобъл Трейдър(ама още не съм купувал през тях). Ами точно това е хубавото имаш мнооого инструменти а не като на БФБ - само един застраховател ,
Решаваш по региони ли искаш, развити пазари ли търсиш, дивиденти ли, комодитис.
Позле гледаш да са с повече активи, което би трябвало да ги прави по-ликвидни(това може да видиш от ежедневния оборот), гледаш дивидента който са давали(ако това те интересува) или дали са на 2-3-5годишни дъна(не че е гаранция де) но е много по-вероятно според мен голяма руска, австрииска или турска компания да ги има след 5-10 години в сравнение с българските. Разглеждаш портфолиото и виждаш какво държат - там всичко е явно не като потайните взаимни фондове, гледаш таксата да е ниска - Вангард са с едни от най-ниските такси, Ishare, Wisdom tree и SPDR също не скубят много и така. Има хиляди сайтове и статии които да те насочат, само реши какво търсиш и го напиши на английски в чичко Гугъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
А напред съм аз - лутам се тук между знаещите.....
Поздрави!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар