If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря за отговора - макар и със закъснение
Имаш ли банки на фокус - гледам, че американските търсят пътя за надоле
В момента нямам нищо на фокус, че пазара не ми харесва
До преди известно време гледах IBCP, но последното тримесечие EPS-a доста падна и засега съм аут.
При позитивно развитие на пазара бих се оглеждал за подходящи нива на влизане при - Master Card (MA); ABTL; MTRX; PVA; SCON; UHAL и VIPS.
Ако ти се пазарува банковия сектор интересни имена ми сеструват - IBN; MTU; TCB и WFC. Не съм ги гледал много задълбочено, но като цяло печалбата им расте и са сравнително устойчиви на спада в момента (пас съм иначе).
Трейда в комодита е изцяло техничко . Трябва да се има предвид, че ако икономиката влезе в рецесия и пазарите се сринат ще повлечат и голяма част от стоките (включително и петрола):
UNG – имам дълги позиции от 23 и 24,4/Стопа е на 24,90. Газа исторически има по-ниска корелация с фондовия пазар и засега се движи според очакванията. Докато е над 10w SMA оставам в позиция.
USO – за петрола имам buy order > 37,90/SL 35,80.
KOL – индекса обхваща индустрията за въглища. Става интересен > 19,30 (никой не припарва, а може би е време за смяна на платната/секторите)
SLX – buy order > 48,15/SL 45,80
IAU – в златото съм дълъг от 12,60/SL 12,00. Но развитието нещо не ми харесва и затова стопа ми е много плитък
FXY – за йената съм дълъг от 95,50 и ще добавям > 96,25
В общи линии мисля, че ще има забавяне/корекция на развитите пазари и насочване на капитали към стоки и EM – индия, китай, и пр.
За съжаление изпуснах влака за Agriculture (DBA) и coffee (JO)
Благодаря за отговора - макар и със закъснение
Имаш ли банки на фокус - гледам, че американските търсят пътя за надоле
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Никой ли не играе контра на златарите ? Защо BVN се сурна толкова - доколкото виждам има доста кеш и нямат дълг http://www.gurufocus.com/stock/BVN
Аз съм купил малко злато (IAU), но не ми харесва как се държи в момента пазара и ще го развързвам, ако падне под 12.35.
BVN технически още не е за купуване - аз бих го пазарувал след пресичане на 10 и 30 МА в северна посока.
То целия пазар е супер странен в момента - broad market-a е като пребито куче, а ДАУ и С&П си катерят
Исторически почти няма такива разминавания, а в редките случаи когато се наблюдава в последстие наваксват в посока надолу.
До миналата седмица бях доста мечо настроен, но не виждам търгуваеми сигнали засега. Ще си стоя в кеш пък да видим! Даже и газа го разкарах до по-ясна картина.
Мисля не е много смарт това де си го замислил и може да има сълзи
Когато всички чакат корекция - обикновено пазара им се надсмива.
Струва ми се като едно нищо може да видим идните месеци едно 2000 сипче и да капитулират всички мечоци преди някоя по яка корекция да се случи.
А пък специално гилда може да се характеризира с 5 думи само.
Cheap, agressive growth, longterm FCF monster.
Те това да го шортиш си е баш самоубийство.
Сълзи отдавна няма - загубите са част от играта. Пазара няма как да се предвиди, а и няма никакъв смисъл да се тормози човек.
Шортенето по принцип е неблагодарна работа, но ако сигналите станат много може и да се пробвам с малък риск.
Когато пазара тръгне надолу всички ще падат като круши. Като свърши спада после пак нагоре!
Струва ми се като едно нищо може да видим идните месеци едно 2000 сипче и да капитулират всички мечоци преди някоя по яка корекция да се случи.
Той Гилдо е хубаво влакче - яко тегли по баира. Но на мен ми направи впечатление, че само при намек за лоши новини се спихна здраво (щото нищо още не е направил оня сенатор). Като имам предвид, че най-вероятно до края на годината, мах до 1-2 г конкурентите му ще изкарат аналог на пазара. И тогава какво? Колко up ще направи до тогава... ако продължава нагоре де
Неговата графика ми прилича на златото - 5 г. up , после .....
В заключение - тази еуфория ме кара да се съмнявам, че всичко е цветя и рози
Лично аз предпочитам депресираните активи - например сега се оглеждам за някое желязо и ....чакам Райфата да си свали гащите....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Аз пък се замислям за някои от следните при добро стечение на обстоятелствата следващата седмица (петъците не са готини за търгуване): QID, BIS, SQQQ, RWM, TWM (и GILD даже ще ми е в списъка)
Пък пазара ще каже кой крив, кой прав.
Ми те са близо 30% тежест в Насдак 100. Така че като го шортиш шортиш тях.
Имах предвид, че като/ако дойде подходящ момент за шорт ще дам нишан. Имената на компанните нямат значение. Имаше някаква статистика, че в мечи пазар 90+ процента от компаниите спадат, а в бичи 60-70% се покачват!
Коментар