Buy PSEC pulback, 9% divi 4isto.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Contrarian investing
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Аз пък се замислям за някои от следните при добро стечение на обстоятелствата следващата седмица (петъците не са готини за търгуване): QID, BIS, SQQQ, RWM, TWM (и GILD даже ще ми е в списъка)
Пък пазара ще каже кой крив, кой прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеТрейда в комодита е изцяло техничко . Трябва да се има предвид, че ако икономиката влезе в рецесия и пазарите се сринат ще повлечат и голяма част от стоките (включително и петрола):
UNG – имам дълги позиции от 23 и 24,4/Стопа е на 24,90. Газа исторически има по-ниска корелация с фондовия пазар и засега се движи според очакванията. Докато е над 10w SMA оставам в позиция.
USO – за петрола имам buy order > 37,90/SL 35,80.
KOL – индекса обхваща индустрията за въглища. Става интересен > 19,30 (никой не припарва, а може би е време за смяна на платната/секторите)
SLX – buy order > 48,15/SL 45,80
IAU – в златото съм дълъг от 12,60/SL 12,00. Но развитието нещо не ми харесва и затова стопа ми е много плитък
FXY – за йената съм дълъг от 95,50 и ще добавям > 96,25
В общи линии мисля, че ще има забавяне/корекция на развитите пазари и насочване на капитали към стоки и EM – индия, китай, и пр.
За съжаление изпуснах влака за Agriculture (DBA) и coffee (JO)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениена мен пък ми изглежда че каквото беше като корекция свърши. В момента съм към 200% в акции Макар че си държа стоповете близко на ливъриджнатите позиции.
Пък пазара ще каже кой крив, кой прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова че пазара не е коригирал не е довод че ще има корекция. Те и преди половин година пак не бяха коригирали и пак нямаше нищо особено като корекция. А да кажеш че ще коригира защото някакъв технически индикатор сочи корекция е едно, да заявяваш твърдо че ще коригира е съвсем друго..
1. От дълго време не сме имали корекция за изпускане на парата. Принципа е че колкото по-дълго и по-нависоко расте цената толкова по-дълго и по-дълбок ще е спада. Краткосрочните корекции обикновено са през интервал година, година и половина (поне последните 5-6 години). Колко време е минало от последната?!?
2. VIX – при крайно бичи настроения стойностите му са доста ниски. Оформя се добър бичи флаг и какъв ще е тригъра за следващата корекция/рецесия нямам идея
3. PUT/CALL ratio-то също е на доста ниски нива, което е обяснимо от оптимизма и липсата на мечи новини и пр. Всичко е цветя и рози - придобивания, обратни изкупувания, печалби ….
4. Всичките ми акции удариха стоп-аут нивата и в момента ръста на WALL STREET (дет му викат) се движи основно от най-големите компании, в които масовия инвеститор влиза в последната фаза преди crash-a (btw като гледах транзакциите на инсайдърите в GILD за последната година видях само SELL, SELL, SELL … Та въпросът е кой купува и кой продава в момента!?!)
5. Вече го споменах, но все пак когато пазара затвори под 5 месечната SMA обикновено следва корекция или странично движение. С оглед на фазата, в която се намира пазара си мисля, че ще е по-скоро буря
6. Две дългосрочни графики, които ми попаднаха на S&P на мен поне ми подсказват, че като дойде корекцията ще е доста неприятна
7. И накрая не без основание хората са казали „sell in May and go away“
Нищо от горните наблюдения не е хард пруф, но поне подсказват да се заеме защитна позиция щото за дълго пребиваване на тоя пазар си трябва capital preservation!
Хайде със здраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ аз гледам през тази призма, но моля да се обосновеш - защо газ а не петрол ?
UNG – имам дълги позиции от 23 и 24,4/Стопа е на 24,90. Газа исторически има по-ниска корелация с фондовия пазар и засега се движи според очакванията. Докато е над 10w SMA оставам в позиция.
USO – за петрола имам buy order > 37,90/SL 35,80.
KOL – индекса обхваща индустрията за въглища. Става интересен > 19,30 (никой не припарва, а може би е време за смяна на платната/секторите)
SLX – buy order > 48,15/SL 45,80
IAU – в златото съм дълъг от 12,60/SL 12,00. Но развитието нещо не ми харесва и затова стопа ми е много плитък
FXY – за йената съм дълъг от 95,50 и ще добавям > 96,25
В общи линии мисля, че ще има забавяне/корекция на развитите пазари и насочване на капитали към стоки и EM – индия, китай, и пр.
За съжаление изпуснах влака за Agriculture (DBA) и coffee (JO)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеПоследното тримесечие на GILD е доста над очакванията – няма спор! Ако пазара продължи отново без изпускане на парата сега, след няколко месеца (кой знае всъщност) ще е страшно спускане.
Аз лично нямам вече отворени позиции в акции (само газ, злато и йена).
Сега нямам време, но по-късно може да постна няколко графики за изостряне на вниманието. Да не забравяме, че излизането от позиции (особено печеливши) е най-трудно За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе става дума за заяждане. Просто поне аз като казвам нещо гледам това нещо да не вкарва в заблуда хора, които си нямат идея за какво говоря. И честно казано се дразня когато някой споделя мнение неподкрепено от никакви факти.
Това че пазара не е коригирал не е довод че ще има корекция. Те и преди половин година пак не бяха коригирали и пак нямаше нищо особено като корекция. А да кажеш че ще коригира защото някакъв технически индикатор сочи корекция е едно, да заявяваш твърдо че ще коригира е съвсем друго.
GILD направиха 100% ръст на приходите за първото тримечесечие като биха прогнозите с 25% и 200% ръст на печалбата като биха прогнозите с 62%. Това ако не е ръст на приходи, печалби и очаквания не знам кое наричаш позитивно.
Аз лично нямам вече отворени позиции в акции (само газ, злато и йена).
Сега нямам време, но по-късно може да постна няколко графики за изостряне на вниманието. Да не забравяме, че излизането от позиции (особено печеливши) е най-трудно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеПредполага се че форума е за споделяне на мнения и добрия тон е препоръчителен, за да има конструктивни такива. Със заяждането май егото се обажда, от което финансовите вреди са повече от ползите!
По-уместен щеше да е въпроса „защо пазара влиза в корекция“ и пр. без заяждане, на който щях да отделя повечко време! Току виж било полезно.
Краткия отговор е че всеки път когато nasdaq затваря под 5 mothly SME следват няколко месеца на странично движение или дълбока корекция (другите индекси още не потвърждават сигнала, но те така или иначе са догонващи спрямо nsdq)! Като се има предвид че пазара не е коригирал от 2012 най-малкото, което може да се очаква е временна корекция с най-големи спадове в горещите сектори, какъвто е биотех-а напр. Гилд-а са flat в EPS-а последните 3 тримесечия, така че не виждам големия потенциал за разтеж, а да не говорим за параболичното поскъпване на цената, което води винаги до мнооого сериозни спадове (just point of attention)!
Единствения сигурен начин за „прогнозиране“ на ръста в печалбата за съжаление е ако си вътрешен (www.FILING4.com върши работа за проследяване на инсайдърите), в противен случай се гледа тенденция – след 2-3 тримесечния с ръст в EPS (и благоприятна пазарна обстановка в бул маркет) цената на компанията обикновено експлоадира! В допълнение любителите на фундамента могат да задълбаят в устойчивост на продажбите/печалбата, High Operating Leverage, какви бъдещи поръчки има в пайплайн, иновативни технологии и продукти, ниска задлъжнялост, модерни теми - ipod/pad/phone, solar, fuel cell, 3D printing, marijuana, …. и пр.
Иначе си джиткам за забавление и мятам зарове с карти таро за потвърждение.
П.с. За да избегнем излишни полемики, всичко написано може да се обезмисли от пазара, който е игра на вероятности и единственото, което може да се направи е като се увеличат шансовете с ползване на стриктни привила за трейдинг!
Кой разбрал, разбрал
Г.л.
Това че пазара не е коригирал не е довод че ще има корекция. Те и преди половин година пак не бяха коригирали и пак нямаше нищо особено като корекция. А да кажеш че ще коригира защото някакъв технически индикатор сочи корекция е едно, да заявяваш твърдо че ще коригира е съвсем друго.
GILD направиха 100% ръст на приходите за първото тримечесечие като биха прогнозите с 25% и 200% ръст на печалбата като биха прогнозите с 62%. Това ако не е ръст на приходи, печалби и очаквания не знам кое наричаш позитивно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ как определи че райфата няма потенциал за растеж.
Или пък че пазара влиза в корекция - това предполагам звездите ти го говорят, защото аз например ако съм сигурен че влиза в корекция просто ще играя късо. Но поне аз не мога да заявя с никаква убеденост дали пазара ще е нагоре или надолу следващите месеци - предполагам че на теб ти е доста по-лесно
И как го определяш големия потенциал за ръст на печалби, продажби и така нататък, щото гледам надолу си изказал мъдрата мисъл че и Гилиъд трябва да се продава
И един основен въпрос - а ти изобщо знаеш ли какво правиш на тези пазари или просто си джиткаш за забавление
По-уместен щеше да е въпроса „защо пазара влиза в корекция“ и пр. без заяждане, на който щях да отделя повечко време! Току виж било полезно.
Краткия отговор е че всеки път когато nasdaq затваря под 5 mothly SME следват няколко месеца на странично движение или дълбока корекция (другите индекси още не потвърждават сигнала, но те така или иначе са догонващи спрямо nsdq)! Като се има предвид че пазара не е коригирал от 2012 най-малкото, което може да се очаква е временна корекция с най-големи спадове в горещите сектори, какъвто е биотех-а напр. Гилд-а са flat в EPS-а последните 3 тримесечия, така че не виждам големия потенциал за разтеж, а да не говорим за параболичното поскъпване на цената, което води винаги до мнооого сериозни спадове (just point of attention)!
Единствения сигурен начин за „прогнозиране“ на ръста в печалбата за съжаление е ако си вътрешен (www.FILING4.com върши работа за проследяване на инсайдърите), в противен случай се гледа тенденция – след 2-3 тримесечния с ръст в EPS (и благоприятна пазарна обстановка в бул маркет) цената на компанията обикновено експлоадира! В допълнение любителите на фундамента могат да задълбаят в устойчивост на продажбите/печалбата, High Operating Leverage, какви бъдещи поръчки има в пайплайн, иновативни технологии и продукти, ниска задлъжнялост, модерни теми - ipod/pad/phone, solar, fuel cell, 3D printing, marijuana, …. и пр.
Иначе си джиткам за забавление и мятам зарове с карти таро за потвърждение.
П.с. За да избегнем излишни полемики, всичко написано може да се обезмисли от пазара, който е игра на вероятности и единственото, което може да се направи е като се увеличат шансовете с ползване на стриктни привила за трейдинг!
Кой разбрал, разбрал
Г.л.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеЕвтините активи имат склонността да си останат такива неопределено дълго време
Сигурно имаш някакви причини да избираш райфата, но трябва да не са за останалите балами като нас
При избор на инвестиция (особено като се има предвид в каква тема сме) се търси потенциал за РАСТЕЖ! Та при банките потенциала нещо ми се губи в момента – имаше го 2009 след големия срив, но сега!?
Принципа за избор е горе-долу следния:
На 1во място е целия пазар (който в момента влиза в корекция); 2/След това индустрия/сектор в какъв стадии е и 3/накрая се подбира компания с голям потенциал (ръст в печалбата, продажби, устойчиво развитие на предходните, иновации, insider buying, и пр.). Тази последователност не е задължителна за активи, които имат различна корелация с акциите като напр. стоки – метали, петрол, агро, и пр. Разбира се в икономиката има и ротиране на секторите, но за да не усложняваме упражнението се абстрахирам от това.
В тоя ред на мисли райфата е загубена кауза. Дори и да направи някакъв ръст той ще е краткосрочен и определено не си заслужава времето, нервите и капитала, който влагаш.
hint – търси сектори/компании или активи, които са забравени и недолюбвани от широката публика за дълго време (ако са от старата икономика) или реакцията като гледаш дейността им предизвиква реакция WTF и нямаш идея за какво става въпрос!!! Влизането/излизането разбира се си остава тънкия момент
Хайде със здраве
Или пък че пазара влиза в корекция - това предполагам звездите ти го говорят, защото аз например ако съм сигурен че влиза в корекция просто ще играя късо. Но поне аз не мога да заявя с никаква убеденост дали пазара ще е нагоре или надолу следващите месеци - предполагам че на теб ти е доста по-лесно
И как го определяш големия потенциал за ръст на печалби, продажби и така нататък, щото гледам надолу си изказал мъдрата мисъл че и Гилиъд трябва да се продава
И един основен въпрос - а ти изобщо знаеш ли какво правиш на тези пазари или просто си джиткаш за забавление
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеa, сантимент - фен съм на активи които мисля че са евтини
Сигурно имаш някакви причини да избираш райфата, но трябва да не са за останалите балами като нас
При избор на инвестиция (особено като се има предвид в каква тема сме) се търси потенциал за РАСТЕЖ! Та при банките потенциала нещо ми се губи в момента – имаше го 2009 след големия срив, но сега!?
Принципа за избор е горе-долу следния:
На 1во място е целия пазар (който в момента влиза в корекция); 2/След това индустрия/сектор в какъв стадии е и 3/накрая се подбира компания с голям потенциал (ръст в печалбата, продажби, устойчиво развитие на предходните, иновации, insider buying, и пр.). Тази последователност не е задължителна за активи, които имат различна корелация с акциите като напр. стоки – метали, петрол, агро, и пр. Разбира се в икономиката има и ротиране на секторите, но за да не усложняваме упражнението се абстрахирам от това.
В тоя ред на мисли райфата е загубена кауза. Дори и да направи някакъв ръст той ще е краткосрочен и определено не си заслужава времето, нервите и капитала, който влагаш.
hint – търси сектори/компании или активи, които са забравени и недолюбвани от широката публика за дълго време (ако са от старата икономика) или реакцията като гледаш дейността им предизвиква реакция WTF и нямаш идея за какво става въпрос!!! Влизането/излизането разбира се си остава тънкия момент
Хайде със здраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеОт трън, та на глог
Някакви сантименти ли имаш към банката та си такъв фен?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеей тия руснаци и украинци направо ми смачкаха Райфата!!!
чак ме засърбяха ръцете да затворя Турция(на печалба макар и малка) и да ги буфна там!
Какви са очакванията Ви за Райфата, възможен ли е най-лошия сценарии(фалит), все пак върнаха държавните пари, направиха увеличение на капитала скоро, пуснаха и облигации - демек имат доста кеш, дори дивидент от 1евро са приготвили....
Очаквания?
Някакви сантименти ли имаш към банката та си такъв фен?!
Коментар
Коментар