те пък ЕМ взеха да се вдигат преди да съм купил каквото искам!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Contrarian investing
Collapse
X
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВолатилен волатилен, колко да е ? Мене да питаш колкото повече - толкози по добре.
Без риск - няма профит.
Освен тези във високо дивидентния ми сектор ( без да си броя сондъорите) имам и GGN, PSP, EDIV, a наскоро добавих и малко EMLC.
Общо 16% са горните 5 от портфейла ми. Имаш експозиция чрез тях към злато, нефт (GGN) финансовия сектор (PSP) и ЕМ - останалите 3.
Средно са с 10% дивидент (1.3% такса управление), 3.7% дисконт от NAV ( специално на EDD в момента е 14.5% !!! ) , на 8-9% от годишно дъно и на 17-18% от год.връх.
Ти си прецени сам какви са вероятностите да се спихнат сериозно или да ти дадат и прилична капиталова следващите години.
Аз се надявам на усреднена год.доходност от 14-16% следващите 2-3 години.
...........
Рекордни суми са потекли към американските облигационни фондове
Това се случва в момент, в който изтеглянето на капитали от развиващите се пазари продължава вече 15-а поредна седмица, показват данни на Citigroup
...........
ше има май бахур с тея Emerging Markets ...
те не че няма да се вдигнат ама тряаа да се чака и колко не се знае като тея с ипотеките чакаха 5 години на плешивия да му хрумне идеята със стимулите ...
Ако не спрат тея с печатницата парите ще отичат от там още а спиране на печатницата значи бондове на горе индекси и разни боклуци като faceboozi twitteri на доле до 1 лв колко си им е цената
и тъй или иначе после с тея дългове от печатането тея сляти пазари пак отиват в канала, това е мое мнениеLast edited by michaelis; 07.02.2014, 12:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте, снощи се загледах в една от опциите които предложи Пиб
Един фонд за облигации на Морган Стенли
Доста е волатилен(може би защото е в местна валута), но и с много голяма доходност близо 13%. Някой върти ли там пари/или в нещо подобно/, как работи това чудо, каква е тая доходност от 13% от облигации и те могат ли да нарастнат дългосрочно като акциите(че гледам го от доста време само пада). Морнинг стар не са му сложили хубава оценка и заради високите такси. Мнения, като дългосрочна възможност за диверсификация на 3-4% от портфейла или по-добре да си купя ей това рускинче?
п.с. решението си е само мое, просто искам да породя дискусия - тя ми действа като вътрешен глас
Без риск - няма профит.
Освен тези във високо дивидентния ми сектор ( без да си броя сондъорите) имам и GGN, PSP, EDIV, a наскоро добавих и малко EMLC.
Общо 16% са горните 5 от портфейла ми. Имаш експозиция чрез тях към злато, нефт (GGN) финансовия сектор (PSP) и ЕМ - останалите 3.
Средно са с 10% дивидент (1.3% такса управление), 3.7% дисконт от NAV ( специално на EDD в момента е 14.5% !!! ) , на 8-9% от годишно дъно и на 17-18% от год.връх.
Ти си прецени сам какви са вероятностите да се спихнат сериозно или да ти дадат и прилична капиталова следващите години.
Аз се надявам на усреднена год.доходност от 14-16% следващите 2-3 години.
Коментар
-
Здравейте, снощи се загледах в една от опциите които предложи Пиб
Един фонд за облигации на Морган Стенли
Доста е волатилен(може би защото е в местна валута), но и с много голяма доходност близо 13%. Някой върти ли там пари/или в нещо подобно/, как работи това чудо, каква е тая доходност от 13% от облигации и те могат ли да нарастнат дългосрочно като акциите(че гледам го от доста време само пада). Морнинг стар не са му сложили хубава оценка и заради високите такси. Мнения, като дългосрочна възможност за диверсификация на 3-4% от портфейла или по-добре да си купя ей това рускинче?
п.с. решението си е само мое, просто искам да породя дискусия - тя ми действа като вътрешен гласLast edited by tony1975; 07.02.2014, 07:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз срещу чичо Оги не играя!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеЗа кое прогноза бе пич, то прогнози колкото искаш ние не сме аналисти ами играем срещу тях, защото на тях им плащат да дрънкат глупости а на нас никой не ни плаща и им играем винаги сеченоЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеПичове, стана ми интересно - дайте прогнози в рамките на годината. Четох някакви статии, които поясняваха , че нещата били доста по-добри от 2012. Ама и цената е била една розова
Аз си мисля, че тогава удря двойно дъно и едва ли скоро ще я видим толкова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИ какво сега никой ли не знае Украински ЕТФ, Пиб няма ли бе? Нали ти все ги преглеждаш?
Там освен за украинките за нищо друго не ти требе да се топорчиш.
Много повече кръвопускане има на други места...по е интересно
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениее нема те през 2012 са били на 2 кинта те тряя да излитнат някога ама кога никой не знае, ще видим корекцията какви щети ще нанесе на AMD и не само на нея, ама тряя да ги изтърбушат бе дееба и акцийте много перпендикулярно това SPX трябва да има поражения и смут сред раята те тогава отиваме с кощницата на пазар
Аз си мисля, че тогава удря двойно дъно и едва ли скоро ще я видим толкова.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеКупи си акции на севто - там е Contrarian investing. Ако не друго поне ще изпиташ кефа да играеш срещу чичо си
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте, от гледна точка на темата и като гледам новините се замислям - има ли възможност (индекс) за купуване на акции в Украйна? Някой ако знае, алтернатива на каролци?Не е препоръка
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте, от гледна точка на темата и като гледам новините се замислям - има ли възможност (индекс) за купуване на акции в Украйна? Някой ако знае, алтернатива на каролци?
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАми за другите не знам. Аз държа според това колко ме кефи компанията и колко смятам, че е потенциала на самата хартия. Средно поне по няколко месеца ги влача, ама имам някои, които ми стоят от над година, при други е въпрос на часове.
За АМД, не вярвам да ги хванеш скоро на 2 лева.
Коментар
Коментар