IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След, като се наспах в събота и превъртях семинара на Елана в кулите се оформиха две основни неща като изводи
    1. Много малко знам за техническия анализ! Палиха там едни свещи - японски ли бяха, гледахме едни доджита и годжита, търгуваха някакви акции по двойки, абе напълно далечни за мен неща. Вярно че при този начин на анализ човек е доста безпристрастен и продава без чувства. Ей го аз си обичам позициите(защото знам как съм ги избирал и как съм отделял парички за да ги купя) и не ми се продава(Бъфет майна)!
    Приятно съм изненадан от г-н Цачев и Петров - много земни и готови да обяснят и помогнат хора! Колкото до гост лектора - вече може да видите клипа в профит.бг. Много добро впечатление ми направи и шефката на Елана! Много усмихната и чаровна дама - забавно разказваше за продажбите на ЦСКА и как ограмотяват людете

2. Имаше задача да изберем за инвестиция м/у 10 ЕТФ - а и да се аргументираме защо. Никой не избра ЕТФ на златодобивните компании!!!! Цвети попита някой избра ли го за инвестиция - тишина......ето ви контрариан възможност!

Поздрави!

Коментар

• Добри нива за влизане в развиващите пазари и Райфата ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Предимства спрямо $/рубла ?
        samo do twa imam dostap

Моля пишете на Кирилица!
        Last edited by Amsterdamm; 14.03.2014, 11:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
          Order for tomorrow EUR/RUB long. leverage 5
          Предимства спрямо $/рубла ?

Коментар

• Order for tomorrow EUR/RUB long. leverage 5

Коментар

Изкусителни графики, нали
              Петробрас имам, на средна 11.8. Кака ти Дилма го дои здраво бетер кравата Милка. Затуй е пребит от бой, а и още може да падне. Нооо - има най големите запаси от всички биг бойс. Споко, няма фалира.И там ще изгрее слънце един ден, ако ще и след 10 годин да е, ще се почака. Щот 50$ е само междинна спирка...
              Валето поне още 15% е добре да се скине, някъде около 12$ за да се навия да вляза.
              bla bla China kat kihne skoro, ste ima iznenadki

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Когато се вторачваш в рисковите имаш ли мнение за тези
                http://finance.yahoo.com/echarts?s=V...e=off;source=;
                http://finance.yahoo.com/echarts?s=P...e=off;source=;
                За втората пише, че е най-задлъжнялата компания , но има вероятност да формира двойно дъно ....
                Изкусителни графики, нали
                Петробрас имам, на средна 11.8. Кака ти Дилма го дои здраво бетер кравата Милка. Затуй е пребит от бой, а и още може да падне. Нооо - има най големите запаси от всички биг бойс. Споко, няма фалира.И там ще изгрее слънце един ден, ако ще и след 10 годин да е, ще се почака. Щот 50$ е само междинна спирка...
                Валето поне още 15% е добре да се скине, някъде около 12$ за да се навия да вляза.

Коментар

• let me see:

I prefer event trading: e.g. over the last days

Opens with gap Henkel -7%, VW -7%, Lanxess -6%, Daimler -5%, Fresenius -9%, Allianz -4%. All DAX positions and after results

In all cases you take heavy long position. At the end of the date most of the shares recovered to -2%.

On Monday Baiersdorf, Tuesday RWE

In addition, the effect is exacerbated sometimes via other events like Ukraine etc.. there was a high drop after the news: Siemens etc on average -2%. but in the same way recovered

Alles Gute
                  Last edited by niki5; 02.03.2014, 20:47.

Коментар

Имам чувството че понякога обобщаваш говориш ей тъй , наизуст.
                    Ти що не си диверсифициран като е най добре ?
                    И аз търся риска, не го избягвам.

И какво лошо има да кеширам печалбата от балониран SPY и да я вложа в пребит TUR ?
                    Или от раздути ДМ към нашамарени ЕМ и т.н.
                    Уверен съм че не е както казваш че било изключително вредно и почти никой не печелел.
                    Аз имам над 20 позиции, имам голяма секторна експозиция, банките са ми над 60%, но гледам да поддържам банки с ниска корелация на движенията по между им. Корелацията между банки с експозиция към европа и тези с азия е почти 0 последната година. И въпреки това в момента в който започнат да се търгуват нормално и ще им намаля дела до 30% - което вече си е нормална тежест.

Не мога да ти кажа дали е добро или лош - просто продаването на растящи и купуването на падащи е лоша игра. Има достатъчно проучвания по въпроса. А и всеки може сам да си направи такова проучване и да се убеди сам. Избери си десет пазара последните пет години, ребалансирай на всеки шест месеца като продаваш печелившите и купуваш губещите и гледай какво ще се получи. Мога от сега да ти кажа, ако изкараш изобщо някаква печалба тя ще е много по-малко от една елементарна бай енд холд на всичките десет.

Коментар

И какво лошо има да кеширам печалбата от балониран SPY и да я вложа в пребит TUR ?
                      Уверен съм че не е както казваш че било изключително вредно и почти никой не печелел.
                      Когато се вторачваш в рисковите имаш ли мнение за тези
                      http://finance.yahoo.com/echarts?s=V...e=off;source=;
                      http://finance.yahoo.com/echarts?s=P...e=off;source=;
                      За втората пише, че е най-задлъжнялата компания , но има вероятност да формира двойно дъно ....
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Да продаваш добрите и да купуваш лошите е друга изключително вредна стратегия. Много хора я правят но почти никой не печели. Виждам че търсиш някакви лесни правила за инвестиране, но такива просто няма. Никой не е измислил и никой няма как да измисли. Това което може да направи човек е да си намали риска - чрез диверсификация и чрез съотношение на рискови към безрискови активи, но нищо друго.

Коментар

Принципно си прав. Ма все пак ще опитам да начеша крастата на демото, без пари е.

А инак другия ( и най мързелив) начин е с ребалансиране. На 3-4, 6 или 12 месеца, според зависи.
                          Продаваш най добрите да си влязат пак в първоначалния% и съотвено добавяш допълнително към най затъналите. Винаги идва ден когато последните стават първи.
                          Когато става дума за глобални ЕТФ като долните - няма страшно да се напълниш с шитове както при някои акции де могат и да фалират.
                          Пропаднат ли под сма 100 / 200 продаваш, върнат ли се - пак купуваш.
                          Да продаваш добрите и да купуваш лошите е друга изключително вредна стратегия. Много хора я правят но почти никой не печели. Виждам че търсиш някакви лесни правила за инвестиране, но такива просто няма. Никой не е измислил и никой няма как да измисли. Това което може да направи човек е да си намали риска - чрез диверсификация и чрез съотношение на рискови към безрискови активи, но нищо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            . Всяка система основана на твърди правила е простотия - елементарното доказателство е че ако работи то всички ще започнат да я правят, което веднага ще я направи неработеща. Ако искаш част от портфейла ти да се движи с пазара, просто купувай компании и фондове, които се движат с пазара.
                            Принципно си прав. Ма все пак ще опитам да начеша крастата на демото, без пари е.

А инак другия ( и най мързелив) начин е с ребалансиране. На 3-4, 6 или 12 месеца, според зависи.
                            Продаваш най добрите да си влязат пак в първоначалния% и съотвено добавяш допълнително към най затъналите. Винаги идва ден когато последните стават първи.
                            Когато става дума за глобални ЕТФ като долните - няма страшно да се напълниш с шитове както при някои акции де могат и да фалират.
                            Пропаднат ли под сма 100 / 200 продаваш, върнат ли се - пак купуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Ако сте истински контрариан, сега ще купувате имоти в Симферопол
                              И в татарската маала, нали.
                              На лично място, близо до меджлиса.

Коментар

• Ако сте истински контрариан, сега ще купувате имоти в Симферопол

Коментар

Working...
                                X