IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• между другото, като се позагледах в RSX ме засърбя да взема да го шортна - направо класика!!!
    Пробив на дългогодишна подкрепа и тест на нивото съвпадащо с 10 week EMA.
    Само дето недолюбвам скъсяването на акции, ама нейсе.
    Ще видим какво ще излезе в крайна сметка.

Късмет на всички (ама надали )
    Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      защо отсвирваш Русия?
      Чакаш още да пада ли?
      Краткия отговор вече съм го дал "RSXJ е все едно да се качваш на бързия влак в движение".
      Основната причина е че няма никакъв смисъл да се търси дъно/връх, на какъвто и да е актив. В повечето случаи ботъм фишърите го разбират по трудния начин като изядат дървото на няколко пъти и чак когато се откажат цената започва да се покачва. А дори и да се окаже, че си уцелил дъното (малко вероятно) то минават месеци, ако не и години, докато се формират добри бази (демек вторите вълни по елиът), след които се правят големите пари.
      Хората са на пазара по различни причини като в повечето случаи са за тръпка и подхранване на егото като се хвалят как са уцелили най-точния момент за покупка или дъното. А както добре знаем повечето хора губят!

Конкретно за Русия погледни графиката, от която ясно се вижда че тя е в даун тренд от 2011! В момента след пробива надолу се формира т.н waterfall формация, която някои любители на краткосрочните движения обичат да хващат, но както казах пари се правят от големите движения, а не от контрене на тренда!
      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
        За момента RSXJ е все едно да се качваш на бързия влак в движение.
        ЕМ + и по-конкретно - EPI, SCIF, EWZ, BRF.
        URA е чудесен при текущи цени, а SLV ако затварящата следващата седмица е около 19 (демек няма резки колебания) или при пробив над 21.
        Други интересни инструменти - DBC, UNG, USO (с малки резерви), KOL (може би е рано още, но все пак ми е в радара), DBA (след корекция до 26-27), JO (чакам още да коригира), SLX, GLD, GDX и GDXJ (златото формира добра база, но бих купувал след 1-2 седмици), REMX (също има потенциал, но за мен е рано още). Почти всички комидита са чудни за пазаруване, някои вече се изстреляха без да съм се качил на влака

Гут лак

п.с. Не е препоръка
        защо отсвирваш Русия?
        Чакаш още да пада ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Mи дай и ти де, ходиш по разни курсове - пък никакви идеи

Моите любимци общо взето ги знайш, доста мръднаха нагоре напоследък.
          От етф-те - все още не е късно за тези - ERUS/RSXJ, TUR, EWO, URA, SGG

От по яко дивидентните - EDIV, EDD, GGN, PSEC

Други високодивидентни етф-и и сам можеш да си намериш. Ма едно че не са контрарни, друго че не разбирам влечението ти към такива...само с диверсификацията де търсиш в етф едва ли ще си докараш големи профити.
          За момента RSXJ е все едно да се качваш на бързия влак в движение.
          ЕМ + и по-конкретно - EPI, SCIF, EWZ, BRF.
          URA е чудесен при текущи цени, а SLV ако затварящата следващата седмица е около 19 (демек няма резки колебания) или при пробив над 21.
          Други интересни инструменти - DBC, UNG, USO (с малки резерви), KOL (може би е рано още, но все пак ми е в радара), DBA (след корекция до 26-27), JO (чакам още да коригира), SLX, GLD, GDX и GDXJ (златото формира добра база, но бих купувал след 1-2 седмици), REMX (също има потенциал, но за мен е рано още). Почти всички комидита са чудни за пазаруване, някои вече се изстреляха без да съм се качил на влака

Гут лак

п.с. Не е препоръка

Коментар

Ма едно че не са контрарни, друго че не разбирам влечението ти към такива...само с диверсификацията де търсиш в етф едва ли ще си докараш големи профити.
            ами пиб какво беха казали мъдрите хора - Ако не си Инсайдер си Аутсайдер! Е аз съм аутсайдер за компаниите в които инвестирам(нямам ни вътрешно инфо ни дявол), а дедо Бъфет казва ако не знаете нещо за дадена компания повече от другите инвеститори, което да си заслужава да сложите парите на нея - по добре си купете ЕТФ! Ей го сега например любимата за контрарианци напоследък Русия - Газпром по указания на таварш Путин може да продава с малка печалба или заводите Магнит да фалират - ама индексчето ще си го има!
            Идеята ми бе, като изкарам нещо от БФБ(например наскоро от ХЕС), да не го набивам пак там и след време при краш да изгубя спечеленото, а да намеря друго диверсифицирано превозно средство за моите скромни и изкарани с мъка парички! Ето защо се насочих аброуд и имам уклон към етф-и.

Коментар

Други високодивидентни етф-и и сам можеш да си намериш. Ма едно че не са контрарни, друго че не разбирам влечението ти към такива...само с диверсификацията де търсиш в етф едва ли ще си докараш големи профити.
              абе много данък плющят тия върху дивидента бе Пиб!

Коментар

• Опи вчера съм получил дивидент от EDIV, малко ама са си мои . След 3 месеца пак!

Коментар

• TUR, май се събуди?

Коментар

Добави си и консуматорския RSXJ. Нищо че е малко плитък, няма го търгуваш ежедневно я. РЕ 4 ! чакай трипъл след време.
                    Над 80% от артиите в него печелят доста срещу външната конкуренция от девалвираната рубла.
                    абе къв е тоя ЕТФ той има в него и американски и кипърски даже компании?

Коментар

абе ти по колко слагаш в позиция - много си наотворил!
                      ами аз си харесвам DEM, EDIV,ERUS, TUR - нямам толкова кинти като теб...
                      Добави си и консуматорския RSXJ. Нищо че е малко плитък, няма го търгуваш ежедневно я. РЕ 4 ! чакай трипъл след време.
                      Над 80% от артиите в него печелят доста срещу външната конкуренция от девалвираната рубла.

Коментар

абе ти по колко слагаш в позиция - много си наотворил!
                        ами аз си харесвам DEM, EDIV,ERUS, TUR - нямам толкова кинти като теб... е държа си и Райфата!
                        Last edited by tony1975; 30.03.2014, 22:45.

Коментар

е дай пример де - не се прави на фея! ама искам етф-и, не искам разни петролни...компании, ок?

Коментар

Злото в момента даже и след наскорошния си спад не е контрариан инвестинг за мене.
                            Не му е дошло още времето за контрариан статус мисля.
                            По скоро спекулативен плей, така и го играя.
                            Не ми се връзва все още риск/реорда съотношението, особено във времевия хоризонт.
                            Има по добри алтернативи на маркета в това отношение. Пък и с дивиденти, а аз съм голям фен на последните
                            е дай пример де - не се прави на фея! ама искам етф-и, не искам разни петролни...компании, ок?

Коментар

• CO2
                              Lean Hog

Коментар

• Злото в момента даже и след наскорошния си спад не е контрариан инвестинг за мене.
                                Не му е дошло още времето за контрариан статус мисля.
                                По скоро спекулативен плей, така и го играя.
                                Не ми се връзва все още риск/реорда съотношението, особено във времевия хоризонт.
                                Има по добри алтернативи на маркета в това отношение. Пък и с дивиденти, а аз съм голям фен на последните

Коментар

Working...
                                X