If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Момчета, отдавна ме гложди един въпрос, на който не мога да намеря отговор:
Вие забелязали ли сте някой търгуван инструмент /било той суровини, метали, държавни дългове и т.н./, който да е обратнопорпорционален на стойността на акциите? Питам, защото не ми се търгува на къси, а в същото време искам по някакъв начин да хеджирам или да печеля от спадове при компаниите. Питам ви, тъй като явно се интересувате повече от глобалните пазари и може да ми помогнете с опита и знанията си.
Виж тези като за начало, и търси Bear ETF, Leveraged ETF, etc. Има x1, x2, x3
Вие забелязали ли сте някой търгуван инструмент /било той суровини, метали, държавни дългове и т.н./, който да е обратнопорпорционален на стойността на акциите? Питам, защото не ми се търгува на къси, а в същото време искам по някакъв начин да хеджирам или да печеля от спадове при компаниите. Питам ви, тъй като явно се интересувате повече от глобалните пазари и може да ми помогнете с опита и знанията си.
Да кажат умните батковци, аз нямам още и годинка на нисе ( чрез IB ), ала туй поне на мене ми върши добра работа. Даже и да не си седесарче може и на тебе да помогне. http://finviz.com/quote.ashx?t=sds
ПС Аз не бих влязъл в капана на златото като хедж....
В 90% от времето посоката на акции/индекси е в обратна посока на златото
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
ми уви DAX явно е на опаки ... време му беше да рипне поне малко, ама вземе ли засилка отекоха шортовете на него ...
DAX скоро не го виждам над 9400 - до това ниво, не знам дали го броим за засилка или по-скоро за някаква конвулсия преди тестването на 9000 което очаквам да е тази седмица
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
иначе заглавието е много яко "NE" да не пипаме ли как ? ...
Не съм се замислял. Смятам ни по лош ни по-добър от RIG, ESV и SDRL
Просто ми направи впечатление маневрата им да се разделят на две компании.
И в контекста на това, че геополитиката в момента яко гърчи бизнеса.
То на това се базира цялата ми меча настройка към индексите, представящи големите компании. Светът отново почна да се дели.
Ногу сий добре даже
Кеш ескандрона от бг пристигна и готов за война. Имам кеш колкото дядя ти Бъфя, тъй че нам не страх, а се оглеждам лакомо за мечешки мръвки.
Засега RIG вървят много добре, току виж утре сме щракнали капаня.
ESV и SDRL им требе малко повече да поузреят...
Ногу сий добре даже
Кеш ескандрона от бг пристигна и готов за война. Имам кеш колкото дядя ти Бъфя, тъй че нам не страх, а се оглеждам лакомо за мечешки мръвки.
Засега RIG вървят много добре, току виж утре сме щракнали капаня.
ESV и SDRL им требе малко повече да поузреят...
Коментар