IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Момци, някой купува ли вече USO/USL/BNO и др. подобни или чакате олиото да падне до 40$? Longterm ще върне до 65-70$, ако канадците и шистаците глътнат вода, а те вече гълтат, заради нерентабилността (различна по смисъл за всеки един).Ако прекалено много компании бъдат принудени да замразят/спрат добива и инвестициите може от свръхпроизводство на 1,5-2млн барела/ден да отидем на дефицит. Вие как ги виждате нещата?
    Я върне, я не върне. Не се влиза в нищо преди нещата да почват да стават по-добре. За какъв да се набива някой някаде където нещата още се влошават.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
      Ако не получат маджин кол би следвало да станат равни на нула, което борсата няма да го позволи защото има минимална цена от $0.01 например.
      Но има и друга подробнoст - цената на акцията се поддържа близо до активите на фонда от големи играчи които търгуват с блокове от 50000 акции. Те сигурно биха се отказали да предоставят ликвидност и тогава превес ще имат дребни инвеститори, които може и да не са разбрали, че фонда е фалирал и да продължават да си играят на монополи с него.
      Имам няколко въпроса:
      1. Как този ЕТФ е оцелял от 11.2008 г. без да фалира?
      2. С колко % петролът е надолу от тогава?
      3. Защо заклеймяваш инвестиралите в него като "играчи на монополи" ?
      4. Дали пък не се правят сплитове?

П.П. Предното мнение го изтрих предвид часа и невъзможността си, за да бъда по-градивен
      Last edited by 15%; 06.01.2015, 02:54.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Момци, някой купува ли вече USO/USL/BNO и др. подобни или чакате олиото да падне до 40$? Longterm ще върне до 65-70$, ако канадците и шистаците глътнат вода, а те вече гълтат, заради нерентабилността (различна по смисъл за всеки един).Ако прекалено много компании бъдат принудени да замразят/спрат добива и инвестициите може от свръхпроизводство на 1,5-2млн барела/ден да отидем на дефицит. Вие как ги виждате нещата?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
          Някой може ли да ми разясни тази акция

ProShares Ultra DJ-UBS Crude Oil

Доколкото разбирам отразява разликата в цената по 2, ако петрола се вдигне с 10%, акцията се вдига с 20%, ако падне с 10% акцията пада с 20%
          Добре де ако петрола падне с 60% с колко пада акцията???
          ако си решил да ги държиш дългосрочно бъди внимателен с този тип etf. Дори петрола да се въстанови до дадено предходно ниво, цената на etf-а може и да не успее (лични наблюдения). Ако отиграваш краткосрочни движения става (стига да хванеш вълната).

Коментар

• Как е колеги таз година като гледам ше има доста ръст на къде 1300 ааа от кога го чакам тоз момент ........

Коментар

Много благодаря за информацията! От време на време търгувам с комодитис, но до сега не съм се сблъсквал с такава ситуация.
              Разгледах проспекта и там има пример за падане на цената с повече от 50%. Аз направих моя версия.

Тези фондове ребалансират всеки ден. Не притежават контракти в истинския продукт, а разни левериджнати деривати (логично щом са x2) - може би фючърси. Ако в текущия ден са загубили се оказва че експозицията им е по-голяма от необходимото и продават част от фючърсите. Оттук идва разминаването с buy and hold за много дни.
              Изглежда тракването на дневната доходност е важно изискване за този тип фондове, щото иначе по-често щяха да фалират.

Иначе ако не се блокираше търговията и спадне за ден с повече от 50%, си мисля че биха получили марджин кол - принудително затваряне на позициите и щяха да имат някаква стойност.
              Ако не получат маджин кол би следвало да станат равни на нула, което борсата няма да го позволи защото има минимална цена от $0.01 например.
              Но има и друга подробнoст - цената на акцията се поддържа близо до активите на фонда от големи играчи които търгуват с блокове от 50000 акции. Те сигурно биха се отказали да предоставят ликвидност и тогава превес ще имат дребни инвеститори, които може и да не са разбрали, че фонда е фалирал и да продължават да си играят на монополи с него.
              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
                при commodities trading има максимални движения нагоре и надолу, които ако се достигнат - търговията спира. Това по-долу е пример за equity indexes, за петрола в момента лимитът е $10/ден. На това му казват Limit up / limit down дни, в които ако си на грешната посока е кофти, защото има случаи когато просто пазара отваря на лимит down и няма търговия, и така няколко дни подред докато си намери цената...

http://www.cmegroup.com/trading/equi...mit-guide.html
                http://www.cmegroup.com/trading/Price-Limit-Update.html
                Много благодаря за информацията! От време на време търгувам с комодитис, но до сега не съм се сблъсквал с такава ситуация.

Коментар

Добре какво става ако днес падне с 55%, питам сериозно, все пак има и такава вероятност?
                  при commodities trading има максимални движения нагоре и надолу, които ако се достигнат - търговията спира. Това по-долу е пример за equity indexes, за петрола в момента лимитът е $10/ден. На това му казват Limit up / limit down дни, в които ако си на грешната посока е кофти, защото има случаи когато просто пазара отваря на лимит down и няма търговия, и така няколко дни подред докато си намери цената...

http://www.cmegroup.com/trading/equi...mit-guide.html
                  http://www.cmegroup.com/trading/Price-Limit-Update.html
                  Last edited by trader1; 05.01.2015, 23:32.
                  life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
                    Става дума за дневни промени. Днес 3% (6%), утре пак, после - още. Сложи графиките им една върху друга и гледаи как се движат.

Освен ако въпроса ти не е саркастичен - тогава кажи, имам и саркастичен отговор
                    Добре какво става ако днес падне с 55%, питам сериозно, все пак има и такава вероятност?

Коментар

Доколкото разбирам отразява разликата в цената по 2, ако петрола се вдигне с 10%, акцията се вдига с 20%, ако падне с 10% акцията пада с 20%
                      Става дума за дневни промени. Днес 3% (6%), утре пак, после - още. Сложи графиките им една върху друга и гледаи как се движат.

Освен ако въпроса ти не е саркастичен - тогава кажи, имам и саркастичен отговор
                      life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

И аз се чудя как ги изчисляват...
                        Да не се окаже, че имаш да даваш
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Някой може ли да ми разясни тази акция

Коментар

• Здравейте и от мен,

мисля, че тепърва тук ще видим спадове...

И на мен кеша ми е 70%, ще чакам отдолу с -8 до -10%, пък да видим какво ще стане.

Успех на всички и най-вече на повторно начинаещите

Коментар

• ай туй . честито . аз не знам какво чакам . може би бързия влак
                              къде е Шостакович да каже РРРРРРРРРРРРРъст

вие тука сте с големи сметки аз съм с малка ама ша ма фалират га умре арменския поп . мухахааааааааааааааа

честит ви зехтин 50 $
                              Last edited by the architect; 05.01.2015, 21:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                                а дъвча тука една кисело с червено винце , ама нещо слабо е падането пантеро не е от мойте .трябва да е тънка червена струйка
                                тъй де чакам ги 8 години , вече влизам в цикъл
                                За таргетчето за днес още 100тина пипа останаха.Е архитекте 400 пипа за ден не са малко.при мен пипсчето е 4.57 лева

Коментар

Working...
                                X