If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
страхотен дакс късо късо на фашагата от любимото 11853
ае ти луд ли си ве егати прътовете е напрайло тва, докат му изсипват пари на готово ше хои в облаците са американците са po/слаби шорти тях ......
пусни там фибо нивата и глей къде си горе долу то в момента е излезнало от оранджевата линия значи таргета е втората синя за на горе чак кат стигне там тагай къса са ньет ше те изгърбат ........
Аз седя на едни 20% Бондове и 3-4% Reit, които взех да балансират останалата позиция уж дългосрочно, но и двете се представиха грозно напоследък. Но не е болка за умиране - от тях загубата ми е доста малка в сравнение с това, което прибрах. В четвъртък касирах каквото беше останало и сега... Дебнем... на замаушка със 75% кеш
Набелязал съм си, че ще вляза в AAPL някъде в 115-118, но ще е 10-ина% от портфейла ми макс, за да видим дали няма да има още по-изгодни цени след това. Google на 500-510 може също да се вземе. Може и нещо друго на момента, ако е изгодно. Но си мечтая за едни 10-ина процента корекция, която и без това закъснява доста вече. Сериозно да се сгъне пазара не очаквам, честно казано. Останалото ще набутам по VTI, VHT и VDC и просто ще наглеждам мача с лихвения процент.
А ако до тогава не видим такъв спад, направо за rate hike-а ще се глася да вляза дълго, защото там обезателно ще има panic sell.
Изкушавам се и за малко Europe, ама... да видим какво ще стане до края на месеца.
Обаче тези от голдмън какви кинти правят не можете да си преставите. Понеже съм клиент на Голдмън и оня ден питах един от трейдърите да се притеснявам ли за позиците ми в SDNK защото са значителни , какво мисли той и той ми отговори - не . ))
Днес мръсниците го ъпгрейтнаха и сега е 5-6 % нагоре.
Да беше казал да купя още ))
Голдмъните да не ги мислим, ако се наложи CEO-то им става финансов министър и национализират загубите.
Обаче тези от голдмън какви кинти правят не можете да си преставите. Понеже съм клиент на Голдмън и оня ден питах един от трейдърите да се притеснявам ли за позиците ми в SDNK защото са значителни , какво мисли той и той ми отговори - не . ))
Днес мръсниците го ъпгрейтнаха и сега е 5-6 % нагоре.
Аз мисля реалистично - бъдещето е неизвестно. Ти мислиш пожелателно - мислиш си че знаеш бъдещето защото този начин на мислене ти намалява стреса. Също както и по-голямата част от хората които са на пазара и все вярват в нещо. Я в гурута, я в технически анализ, я в собствените си способности или дори в късмета си. Аз не вярвам в нищо, предпочитам да не се самозалъгвам с измислена самоувереност.
Изказал си се уникално....Човек да не вярва във собствените си способности...казваш.
Има книга на Иво Сиромахов за Българина. И там има една глава Българина и БОГ.
Аз мисля реалистично - бъдещето е неизвестно. Ти мислиш пожелателно - мислиш си че знаеш бъдещето защото този начин на мислене ти намалява стреса. Също както и по-голямата част от хората които са на пазара и все вярват в нещо. Я в гурута, я в технически анализ, я в собствените си способности или дори в късмета си. Аз не вярвам в нищо, предпочитам да не се самозалъгвам с измислена самоувереност.
Спирам спора защото е безпредметен. Ако до този момент в развитието си оценяваш компаниите по П/Е - значи няма смисъл да говорим защото сме в различни светове.
Надявам се да не е така.
Изречението " Никой не може защото става въпрос за бъдещето. А бъдещето никой не го знае. " все едно го слушам не от човек който се занимава с инвестиции а от малко дете. Дали да ти обеснявам защо мисля така? Няма да изпадам в такива крайности.
Успех
Бъркаш защото си вярваш, че можеш да определиш кое е евтино и кое е скъпо. Никой не може защото става въпрос за бъдещето. А бъдещето никой не го знае.
Да кажем любимата ти позиция Епъл 2005 се продаваше на ПЕ 40. От тогава е скочила 12 пъти. 2012 година се продаваше на ПЕ 12 - след това падна 40%. Кое е скъпо ПЕ 40 или ПЕ 12.
Спирам спора защото е безпредметен. Ако до този момент в развитието си оценяваш компаниите по П/Е - значи няма смисъл да говорим защото сме в различни светове.
Надявам се да не е така.
Изречението " Никой не може защото става въпрос за бъдещето. А бъдещето никой не го знае. " все едно го слушам не от човек който се занимава с инвестиции а от малко дете. Дали да ти обеснявам защо мисля така? Няма да изпадам в такива крайности.
Коментар