Аз да кажа не разбирам защо хеджираш. Ако нещо те кара да се чувстваш кофти в даден мащаб просто го вземи по малко. Аз лично хеджирам дадени позиции или ако ги играя на маржин - като там гледам някаква относителна доходност да правя. Но от това висока доходност не се изкарва или гледам да се хеджирам срещу някаква идея която със висока степен на увереност знам че ще се случи но не знам кога - както е с tbt и лихвите.
Но до колкото знам ти не играеш на маржин. Съответно с тези хеджове само си намаляваш възможността да печелиш от друга идея. Нищо не пречи да се взимат позициите със слаба корелация помежду им или с тотално различни катализатори за движение. Пак ще се намалява волатилността на портфейла, но не толкова грубо като с директно хеджиране. И реално без да се намалява толкова възможността за печалба.
Но до колкото знам ти не играеш на маржин. Съответно с тези хеджове само си намаляваш възможността да печелиш от друга идея. Нищо не пречи да се взимат позициите със слаба корелация помежду им или с тотално различни катализатори за движение. Пак ще се намалява волатилността на портфейла, но не толкова грубо като с директно хеджиране. И реално без да се намалява толкова възможността за печалба.
Коментар