If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
A дали по правилния въпрос не е кои ще пострадат сравнително по малко ...
Нещо което да е отчетливо печелившо - аз недовиждам.., освен кеша
Според мен TLT, LQD, XLF, XLP.. биха паднали по малко от пазара.
Ютилитата са все още бая балонирани, хелфсектора също имат нужда от по хубава корекция, особено биотех частта им (aла гилд си е дифенсив отвсякъде).
Балоняци като тесли, месли,фликси, ала баба и сие, а и всичко що е доста левържнато ще хапнат най добре на теслата дръжката. Заслужено.
ПС Мисля че и Ив е прав и се очертава силна година за девиза - сел ин мей и беж ауей
Ефективната дюрация на TLT е 17,87. Това означава че всеки процент вдигане на лихвите - не тези на фед а на пазарните - води приблизително до 18% загуба. В момента 30 годишните лихви са най-грубо 2% пункта под средното, 10 годишните над 1,5 пункта. това прави съвсем вероятно вдигане от 1,7 или дори 2%. Което би довело до загуби от TLT между 30 и 40% при нормализиране на лихвите. Доста повече от колкото е вероятно да падне пазара следващите 2-3 години.
Предлагам да заформим една дискусия кои класове активи ще намажат и кои ще загубят от евентуално вдигане на лихвите.
REIT за мен са очевидни, тъй като са силно зависими от кредити. Financials би трябвало да дръпнат, consumer discretionary също?
A дали по правилния въпрос не е кои ще пострадат сравнително по малко ...
Нещо което да е отчетливо печелившо - аз недовиждам.., освен кеша
Според мен TLT, LQD, XLF, XLP.. биха паднали по малко от пазара.
Ютилитата са все още бая балонирани, хелфсектора също имат нужда от по хубава корекция, особено биотех частта им (aла гилд си е дифенсив отвсякъде).
Балоняци като тесли, месли,фликси, ала баба и сие, а и всичко що е доста левържнато ще хапнат най добре на теслата дръжката. Заслужено.
ПС Мисля че и Ив е прав и се очертава силна година за девиза - сел ин мей и беж ауей
Коментар