IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis11 Разгледай мнение
    чек да ти пуснем еднa графика на един фен, която на мене лично много ми допада и натам отиват нещата не ви знам вас как ги мислите ама еврото е на горе, акциите са на долу ......

http://3.bp.blogspot.com/-cNLLgNntwj.../eurusd-11.png
    Майкъл, хвърлял ли си поглед на подобна графика и за златото?
    Там мисля, че излизаше подкрепа, чак около 800-850.
    Тогава какво правим със златните минъори?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Графиките са красиво нещо, но аз ги ползвам само когато ми потвърждават тезите, в останалите случаи ги игнорирам
      еми тези мези, ей скивай графиката на Сипот на тоя втория фен и там го имаше движение "вълна 5 последна на горе" , която върви в момента още много преди да изберат камерунеца днеска за крал на анлгия ......

Коментар

• A ето тука едно друго съждение на един друг фен и там нещо бройл движения вълни ала бала и пише, че тряя да е нещо силно над 2170 за да не стане това като евентуален сценарий който е нарисувал

http://www.wavepatterntraders.com/wpt-blog/

Коментар

• Графиките са красиво нещо, но аз ги ползвам само когато ми потвърждават тезите, в останалите случаи ги игнорирам

Коментар

Тук вече темата се раздвои- къде е алфата и риск мениджмънт. Естествено имам и в САЩ, но съм дотолкова уверен в спада на еврото и ръста на европейските активи, че Европа ми е близо до ръба на рисковите лимити, т.е. при по-дълбоки спадове почти няма да имам възможност да добавям. И мисля това да продължи до евентуална промяна в паричната политика на едно от двете места. Последно в САЩ се изкуших при спадовете на ХП и Микрон около отчетите и честно казано вече съжалявам.
            чек да ти пуснем еднa графика на един фен, която на мене лично много ми допада и натам отиват нещата не ви знам вас как ги мислите ама еврото е на горе, акциите са на долу ......

http://3.bp.blogspot.com/-cNLLgNntwj.../eurusd-11.png

Коментар

• Вярвам че в момента основната тема която движи пазарите е курса евро долар. но съм сигурен че това няма да продължи до безкрай. А тъй като не мога да съм сигурен в това кога тази корелация ще се разпадне, и дори и да се разпадне аз може да го схвана дни или дори седмици след това. Поради тази причина не искам да играя базирано само на нея, но искам да се възползввам максимално от нея.

Смятам че курса евро долар допринася горе долу за половината от ръста на европейските акции, може и да бъркам в това усещане, но ускорението на тренда е някъде там. Но същевременно има непропорционално силно допринасяне в обратна посока. 3% ръст на еврото реално докара 7% спад на стокс 50 Ако заложа предимно на европа това ще ми вдигне значително възвращаемостта ако корелацията се запази. но ако се издъни, а аз не забележа или пък просто ако еврото почне да поскъпва мога за отрицателно време да загубя всичко спечелено.

Мен загубите не ме кефят. Предпочитам да си докарам екстра доходност с ливъридж и предпазлива игра, пред това да рискувам големи загуби без ливъридж но като залагам на една карта.

Коментар

• Някой тук трейдва ли бобл и шац?
                Custodite sortem vestram

Коментар

Тук вече темата се раздвои- къде е алфата и риск мениджмънт. Естествено имам и в САЩ, но съм дотолкова уверен в спада на еврото и ръста на европейските активи, че Европа ми е близо до ръба на рисковите лимити, т.е. при по-дълбоки спадове почти няма да имам възможност да добавям. И мисля това да продължи до евентуална промяна в паричната политика на едно от двете места. Последно в САЩ се изкуших при спадовете на ХП и Микрон около отчетите и честно казано вече съжалявам.
                  Микрон ми е любимка, обаче не съм я докосвал тази година.
                  Изчакай поне до 24 де, че като купуваш ме бавиш и мен

Коментар

• Тук вече темата се раздвои- къде е алфата и риск мениджмънт. Естествено имам и в САЩ, но съм дотолкова уверен в спада на еврото и ръста на европейските активи, че Европа ми е близо до ръба на рисковите лимити, т.е. при по-дълбоки спадове почти няма да имам възможност да добавям. И мисля това да продължи до евентуална промяна в паричната политика на едно от двете места. Последно в САЩ се изкуших при спадовете на ХП и Микрон около отчетите и честно казано вече съжалявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Като дойде "после" ще му мислим. Аз играя по движението, не се опитвам да го познавам.
                      то и аз не се пъна само чакам ей такова една силно движение и веднагически в обратна посока и като спадне волатилността и съм вече напред ..... тряяше да взема повече .....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis11 Разгледай мнение
                        значи съм уцелил шорта, много добре това е целта да изглежда така, че влака е "тръгнал" ...... ....
                        Ей равновесов максимум каам ти пак максимум 2130 и после 1900 - 1850
                        Като дойде "после" ще му мислим. Аз играя по движението, не се опитвам да го познавам.

Коментар

Шъ видим, на мен не ми изглежда така.
                          значи съм уцелил шорта, много добре това е целта да изглежда така, че влака е "тръгнал" ...... ....
                          Ей равновесов максимум каам ти пак максимум 2130 и после 1900 - 1850

Коментар

Дори 6% не е никак малко разминаване, все пак е минала само 1/3 от годината. В момента Стокс600 е на нивата, на които е бил при най-ниското ниво на еврото през март, т.е. в долари е +7% от тогава, при +3,5% на СП от тогава. Изчистено от валутните ефекти Европа се представя по-добре от началото на годината както при спада на еврото, така и при ръста напоследък.
                            не си съвсем прав. Има много силна корелация между европейските индекси и валутния курс. Реално индексите не растят когато еврото поскъпва.

на стокс 600 ми е трудно да взимам подробни данни но ето го на Стокс 50
                            поскъпване на долара 31/12 до 26/01
                            поскъпване на стокс 50 от 31/12 до 26/01

Движение в рейндж на еврото от 26/01 до 25/02
                            Движение в рейндж на стокс 50 от 26/01 до 17/02

Поскъпване на долара от 26/02 до 16/03
                            поскпъване на стокс 50 от 17/02 до 16/03

широк рейндж на еврото 16/03 до 28/04
                            рейндж на индекса 16 март до 28/04

поскъпване на еврото 28 април до вчера
                            спад на индекса 28 април до вчера

да залагаш само на европейски акции е реално хазарт ако приемаш че валутните курсове са непредсказуеми. Ако приемем че долара има ясен тренд към поскъпване, който ще подържа и европейските индекси всъщност прави привлекателни и доларовите активи.

Единствената разумна причина да залагаш само на европейски индекси е ако залагаш на хеджирани европейски индекси. тогава печелиш и от двете движения - както ми се струва че правят америакнските пари в Европа. но пък така се излагаш на два риска - нищо не пречи корелацията да се скъса и да глътнеш много вода ако и двете неща тръгнат срещу теб.

така поне лично за мен най-разумната стратегия е 50/50

Коментар

Дакс е 30 компании. Стокс 600 аналога на СП 500 е 16,8%. А СП 500 към днешна дата е 10.7% в еврово изражение. Но все пак еврото дръпна последните седмици - ръст който има малка вероятно да задържи, а ако задържи най-вероятн ще падат и европейските индекси тъй като имат доста силна корелация с евродолар.

При 1,05 евро за долар СП расте 18,3% на годишна база в еврово изражение. Към момента валутния курс който изравнява растежите е 1,068
                              Дори 6% не е никак малко разминаване, все пак е минала само 1/3 от годината. В момента Стокс600 е на нивата, на които е бил при най-ниското ниво на еврото през март, т.е. в долари е +7% от тогава, при +3,5% на СП от тогава. Изчистено от валутните ефекти Европа се представя по-добре от началото на годината както при спада на еврото, така и при ръста напоследък.

Коментар

• ех тоя GILD признавам вече имат и дивидент, и байбек, ама p/b то си седи на 10 но пък ако не мине котка път ще изкярите следващите години айде че купилите на 111 колко време стискат хората

Коментар

Working...
                                X