Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеКато част от масите го разбирам прекрасно това че няма какво повече да дам и съм ненужен. Въпреки това не съм съгласен да умра и да освободя земята от себе сиОстаналите минимум 99% от масите и те разсъждават като мен. От инвеститорска гледна точка има два варианта. Или ще ни изтребят с някакъв вирус или нещо подобно или ще трябва да ни осигуряват. Ако ни изтребят няма да има значение какви инвестиционни решения съм вземал, така че аз вземам инвестициони решения на базата, че ще ни осигуряват
Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеСблъсъци има и сега,в бъдеще просто ще станат повече. Но властта не е в масите, а в парите. Още повече с новите технологии. Технологиите и капиталът са форми на едно и също нещо - власт. Парите са количествена власт. Технологиите са капиталови натрупвания - на пари, човешки капитал, интелектуална собственост... Всъщност вече масите не са нужни. Те нямат какво повече да дадат.
Хляб и зрелища, дори и в древен рим с почти абсолютната власт на римските императори, масите е трябвало да бъдат доволни. Иначе главата на империята остава без глава
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВикаш да не се ядосваме на византийските номера на някои комшии, скоро повсеместно така ще стане...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеСблъсъци има и сега,в бъдеще просто ще станат повече. Но властта не е в масите, а в парите. Още повече с новите технологии. Технологиите и капиталът са форми на едно и също нещо - власт. Парите са количествена власт. Технологиите са капиталови натрупвания - на пари, човешки капитал, интелектуална собственост... Всъщност вече масите не са нужни. Те нямат какво повече да дадат.Останалите минимум 99% от масите и те разсъждават като мен. От инвеститорска гледна точка има два варианта. Или ще ни изтребят с някакъв вирус или нещо подобно или ще трябва да ни осигуряват. Ако ни изтребят няма да има значение какви инвестиционни решения съм вземал, така че аз вземам инвестициони решения на базата, че ще ни осигуряват
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТе спряха да си бръснат брадите ама почнаха да си бръснат главите и всичко останало та не знам така погледнато къде ще му излезе края
Иначе за комунизма- отдавна това ме направи бичи настроен към алкохола, хазарта и транспорта/в общи линии това е потреблението на хората с ниски доходи/, а тепърва ще съм мечи към имоти и автомобили/поради изтъняването на средната класа/.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеСъгласен съм със всичко написано. Това са фактите. А как тези факти ще повлияят на бъдещето на света според теб? Моята теория е че то и сега в макдоналдс работят визшисти, които не могат да намерят реализация. Ние гледаме от собствената си камбанария и опит, но младите подсъзнателно усещат че в техният живот няма да се конкурират помежду си а с новите технологии и с машините. Хората които не намират реализация в обществото са мнозинство и ще стават все по-голямо мнозинство с напредването на технологиите. Съответно те като мозинство ще си избират правителства които да гледат техните интереси. Тези правителства не виждам да имат друг избор освен да вземат от богатите за да раздават на нуждаещите се. С две думи светът върви към неизбежен комунизъмCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеСъответно те като мозинство ще си избират правителства които да гледат техните интереси. Тези правителства не виждам да имат друг избор освен да вземат от богатите за да раздават на нуждаещите се. С две думи светът върви към неизбежен комунизъм
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо сега модата брадите да си растят ама да не се бръснат бая удря жилет
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо сега модата брадите да си растят ама да не се бръснат бая удря жилетАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеЕто две връзки за технологиите и дефлацията.
http://www.geekwire.com/2015/deflati...-impact-money/
http://www.zerohedge.com/news/2014-0...y-deflationary
Според мен има логика в тях, но като че ли са фокусирани само върху ефекта на технологиите, и то в по-далечен хоризонт.
Аз лично смятам, ресурсите са добра дългосрочна инвестиция. За конвенционалните енергоносители не съм сигурен заради ВЕИ.
Технологиите са едни от заподозрените защо икономическото възстановяване отнема толкова много години. Обяснението е просто - технологиите съкращават ниско квалифицираните работни места.
Друго обяснение е неравенството в образованието, доходите, връзките и възможностите които отварят - от количествените улеснения се възползват хора, които нямат нужда от тях.
Друго обяснение е застаряването на населението - възрастните не теглят кредити за жилища, не купуват много технологии, не желаят да се преквалифицират.
Друго обяснение е в задлъжнялостта - хората усетиха че докато си изплатят каквото са купили на кредит, то вече не е модерно - т.е. плащат скъпа цена за преоценена стока.
Според мен има и игра между поколенията. Младите наследяват свят с големи дългове и свит пазар на труда. Дълговете не са ги направили те, а ги плащат през данъците, ако работят. Затова и не си дават зор да работят. Старите са направили пари, къщи през добрите години, като почнат да имат нужда от грижи ще продават акции и ще плащат скъпо на работещите, което ще свали акциите и ще повиши инфлацията.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕ ти малко неща те интересуват....))))) само две....
))))))))))
Е то какво повече от тези две....ако ги знаеше със сигурност...)))
Може да ти звучи като нагла лъжа, обаче многократно ми се е случвало да ги знам тези две неща и то с над 90% сигурностОтносно чакането, аз си чакам вече две години и това въобще не ме притеснява. 50/50 акции и кеш така че на където и да върви пазара да не ми дреме. Като не виждам нещо което да си струва риска не предприемам нищо. Това не е толкова лесно ако си свикнал да си някакъв непрестанен екшън и изведнъж се наложи да спреш. Познавам няколко човека, които от мултимилионери отидоха на фалит, точно защото не можеха да спрат да се занимават с любимата си дейност и не искаха да погледнат алтернативите. Най-лесното спасение е да си намериш подходящо хоби. Относно опростяването и аз ще повторя за незнам си кой път, че фед,ецб и политиката само усложняват нещата в главата ми. Ако те променят нещо, смятам че при положение че нямам други ангажименти все ще успея да се информирам и да взема адекватни мерки. През другото време си гледам бизнеса / компаниите в които държа акции / и спя спокойно. Нещо като дядо Бъфет, който като крупен акционер в Жилет всяка вечер заспива с усмивка и с мисълта как на 3 милярда мъже им растат брадите
Ако притежаваш своите си компании за които не би се притеснявал ако борсата затвори за 10 години каквото и да направят фед и ецб през това време значи всичко е наред
Най-важното е да сме живи и здрави и да не правим глупости. Другото се нарежда само.
Last edited by Alonso; 05.06.2015, 16:52.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСпирам...и искам да те питам. Кой по дяволите ти пълни главата с тези глупости?)))
http://www.geekwire.com/2015/deflati...-impact-money/
http://www.zerohedge.com/news/2014-0...y-deflationary
Според мен има логика в тях, но като че ли са фокусирани само върху ефекта на технологиите, и то в по-далечен хоризонт.
Аз лично смятам, ресурсите са добра дългосрочна инвестиция. За конвенционалните енергоносители не съм сигурен заради ВЕИ.
Технологиите са едни от заподозрените защо икономическото възстановяване отнема толкова много години. Обяснението е просто - технологиите съкращават ниско квалифицираните работни места.
Друго обяснение е неравенството в образованието, доходите, връзките и възможностите които отварят - от количествените улеснения се възползват хора, които нямат нужда от тях.
Друго обяснение е застаряването на населението - възрастните не теглят кредити за жилища, не купуват много технологии, не желаят да се преквалифицират.
Друго обяснение е в задлъжнялостта - хората усетиха че докато си изплатят каквото са купили на кредит, то вече не е модерно - т.е. плащат скъпа цена за преоценена стока.
Според мен има и игра между поколенията. Младите наследяват свят с големи дългове и свит пазар на труда. Дълговете не са ги направили те, а ги плащат през данъците, ако работят. Затова и не си дават зор да работят. Старите са направили пари, къщи през добрите години, като почнат да имат нужда от грижи ще продават акции и ще плащат скъпо на работещите, което ще свали акциите и ще повиши инфлацията.
Коментар
Коментар