Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеднеска като чукнат майкъле 18358 и ще ги изпържа . ще свършим песимистично
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСа нещо модерно. Така както беше модерно да се купуват интернет компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеняма какво да се занимаваш с фашагите на тия нива майкъле . те върха си го направиха . почвай гнидите
Коментар
-
ааааааа викаш няма да дигаме лихвите . е тая приказка за да се оправдае вдигане при лош фондамент я гледам от бая години - вика му се ВЪПРЕКИ
Килата Бейбиот бая време повтарям едно и също , с тия стопове и големи контракти не става . пускаш малки контракти без стоп , през 50 или 100, ти си определяш правилата , да видим га ще ти избият стопа . 3581 после 3333 и така надолу като повлече. ще има петроля еврото или злото номер две . тия балоняци за 1 ден и си отиват . аз съм подтотвен за 18358 ,дори 18531 на дъртия . после ще има посичане хубаво . не ги ли виждаш мошетата последните седмици само бълват статии - падаме падаме падаме , пък те бият стопове на късаци . сега като замлъкнат лятному и сопол
пък и нали ви разправям гап на върха на 18280 си оставят гнидите да могат после ново връхче да си направят . като видя такова нещо и имам едно на ум . пошла измамаLast edited by the architect; 15.05.2015, 09:00.
Коментар
-
Защото
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеаз друго се чудя защо при
Понижение на производствените цени в САЩ през април
дау расте
Коментар
-
...
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеструва ми се нещо високопарно го даваш.да не би да си първия в рода си със диплома от свищовския университет и да си мислиш че си вече по умен от другите.само да те успокоя тука има мноооооооооого изпечени във времето играчи и недей го дава като масовите еднодневки които се появяват и изчезват по фронта. не го казвам с цел да обиждам или каквото и да е.сега да се върнем на играта и ми е интересно какво говори твоя професионализъм за дау джонс....................аз ще дам моята прогноза а тя е за дау на нива около 19 000 до месец от сега сметнато.чакам и твоята прогноза обосновка нещада те видя колко си силен и умен
Аз се опитвам да кажа какво мисля.
"Изпечен във времето" може да бъде и наистина "изпечен във времето" а не само успял. А и не смятам че това че си търгувал 20 или 100 к долара 10 - 20 години те прави изпечен - дори напротив.
А всъщност най доброто което би могло да се случи в този форум е ако наистина хората споделят аргументирани разсъждения относно пазара но това тук е изключителна рядкост.
Аз ако знаех къде ще е Дау след един месец - щях да стана милиярдер.
Но ако ме питаш какво мисля запазара като цяло - можеш да прочетеш какво съм писъл 2-3 дена от както съм тук за да не се повтарям. И ако не си съгласен с това бих искал аз да чуя аргументи защото до сега не чух никакви.
Накратко - смятам че пазара е опасен и преди да видя резултатите ( подчертавам резултатите а не самата корекция ) от неизбежата корекция която предстои не бих искал да съм на него. Т,е аз не съм на пазара, не смятам че ще видим 4 % ръст за който говориш още повече този месец и смятам че лихвите ФЕД ще ги вдигне по рано от колкото "пазара залага" както смята равновесие.
Силно мечи съм настроен за американсия пазар в този момент. Има значителен отлив на капитал и в момета пазара се крепи и "расте" от дребните "инвеститори" .
Ако имаш конкретни въпроси за кое защо мисля така....моля.
Коментар
-
Ще кажа само това и ще спра
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеПовечето от компаниите за които говорим се финансират дългосрочно чрез издаване на облигации с фиксиран лихвен процент, в най-лошия случай с конвертируеми облигации. Много малка част от дългът им е краткосрочен и на плаващи лихви - обикновено за оборотни средства, лизинг на оборудване и т.н. за време от няколко месеца до няколко години.
Колкото до това какво се смята за добър фиксиран лихвен процент по тях в момента - вероятно от около 2-3% за тези с по-близък падеж до 5% за 30-годишните.
Никой не мисли, че вземат пари на отрицателна лихва за 20 години напред. Всъщност е прието за нормално дори и за най добрите от тях да имат кредитен рейтинг равен или по-нисък от този на държавата с която се асоциират и следователно да договорят малко по неблагоприятен лихвен % от съответни за тях държавен дълг. И няма нищо лошо, нито срамно да прочетеш вече някой финансов отчет.
Колкото до големия левъридж с който знайни и незнайни войни купуват акции в момента....не знам. Ти си в кеш изцяло, нали. Аз съм в кеш наполовина, а останалото отчасти в дълги акции, отчасти в къси индекси.
Как става това ние да сме в кеш, а останалите всичките балъци?
при положение че аз само това правя по цял ден.
Аз лично не знам за кои компании конкретно говорим защото ние не говорим за определени компании а за общото положение на пазара в което има примери и в двете крайности.
За кредитния рейтинг на компаниите - много е далеч от този на държавата и ако си направиш труда да провериш има ли и колко компании имат рейтинг ААА който е на Щатите ще спреш да говориш наизус.
От където и да почна - си казал неща които не са вярни.
Облигациите - Да фирмите имитират облигации - лихвения процент не е 2-3 % защото не всеки е Епъл да емитира облигации и да има кой да им ги купи за 0/3-0/5 %. Лихвения им процент ( на по голямата част от компаниите в СП 500 е от 4.5 - до към 8 % а има джънк облигации колкото искаш и с повече. Именно защото облигациите се оказват реално заем с фиксиран процент - първо той е висок и дела от целия дебит на компаниите който е в облигации ( за почти всички които съм анализирал ) е около 30 %. Всичко друго е заем от банка или друга финансова институция с лихви от порядъка на 1-2.5 %. Точно с тези кинти компаниите купуват акции и плащат дивиденти. А не с облигациите защото им е неизгодно колега... Това мислех и на децата им е ясно..и точно тук се крие целия риск за който говорврех и вече ще спра да говоря. И ако Епъл, Майкрософт, Циско и т.н имат толкова кеш че могат да купят Гърция голяма част от другите нямат и карат на кредити. А да не говорим колко реално губят пари и пазара оценява само разстежа им а те финансират партито с евтини кредити а не облигации.
Кой как търгува, инвестира, спекулира, или каквото там прави хич не ме интересува. Дали съм балък или не в очите на абсолютно който и да е още по малко ме интересува.
Мен ме интересуват само мойте пари и понеже се ги управлявам аз - за това отговарям само аз. И ме интересува моя крайния резултат. А това че някой е спечелил 2 или 100 пъти повече абсолютно не ме засяга по никакъв начин а още по малко може да ме комплексира за да поема по голям риск. Аз както казах и никой явно не е съгласен с мен - аз не се състезавам с никой, не искам да доказвам нищо на никой и не ме интересува печалбата или загубата на никой. Аз не съм на съзтезание да спечеля първо място или да се бия в гърдите че съм нопмер 1 или че съм най умен от всички ...вобще не ме интересува кой колко е умен...интересуват ме моето положение.
Понякога липсата на търговия е най-добрата търговия. А прекалено честата търговия е хазарт.
Коментар
-
Битехнологиите
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма те корекциите не са нещо лошо. Корекциите са това което дава възможности. Спадовете са кофти. Ако очаквам че пазара ще се срути 40-50% ще стоя извън него или ще стоя на къси. Но сега ча пазара можело да направи 10-20% корекция - ми да направи - идеално ще се види кои компании са скочили само заради еуфория и кои имат фундамент.
Аз основно инвестирам в Европа. В САЩ държа почти само биотехнологии. И Европа и биотехнологиите в САЩ направиха една камара корекция от по 20-30% последните години. Хората се страхуват или страхуваха от Европа и се страхуват от биотехнологии. Аз за това и там влизам. Страхът е пречиствашПречиства идиотите дето само помпат цените без да мислят и ме карат да купувам скъпо.
Коментар
-
Чакай малко
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз обожавам волатилността. Това което ме притеснява и ме кара да стоя далеч от пазара е липсата на волатилност. Това означава че нещо не е както трябва - че инвеститорите са се превърнали в стадо. Волатилността показва различия в мненията, волатилността показва силни емоции и двете посоки. И дава възможност на човек да печели просто от чисто човешките слабости на тези дето не могат да си контролират емоциите. Това са лесни пари.
Кой не обожава воалитността и няма случай в който аз не съм я харесвал. Значи тук сме ок.
После казваш - приеснява те пазара и те кара да стоиш далеч от него...и усещаш че нещо ( то не нещо ами нищо не е както трябва ) не е както трявба за което ми омръзна чак да говоря.
И накрая свършваш с нещо което почти всички с малко ъкъл го знаят.
И какво сега....остана да пием по едно вино...ли?)))
Или пък не беше ли бичи настроен ? Това не означава ли че си на пазара достатъчно да оправдаеш бичото си поведение?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЩо ли ми се чини че скоро късаците на жилетката ще изпищят на умряло
Ей, няма такава ко с такива мултипъли и маржини нийде, нема...
ПС Мишоков, ко стана, ще затваряме ли гапа на 30$ ...Всека дупка се запълва рано или късно независимо коя .......
Кастро пусни го на месечна и раздели месечната оpen price на месечната SMA200 резултата на 2.00 е мнооо лошо, а твойте самобръсначки дават над 4.00я беей не ме занимавай с тея глусти .....
Last edited by michaelis11; 15.05.2015, 01:49.
Коментар
Коментар