IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Сега какво искаш да се окаже...че изведнъж сме на едно мнение?

Кой не обожава воалитността и няма случай в който аз не съм я харесвал. Значи тук сме ок.
    После казваш - приеснява те пазара и те кара да стоиш далеч от него...и усещаш че нещо ( то не нещо ами нищо не е както трябва ) не е както трявба за което ми омръзна чак да говоря.
    И накрая свършваш с нещо което почти всички с малко ъкъл го знаят.

И какво сега....остана да пием по едно вино...ли? )))

Или пък не беше ли бичи настроен ? Това не означава ли че си на пазара достатъчно да оправдаеш бичото си поведение?
    Ти гледаш само САЩ - в САЩ нещата стоят така - както казах аз там държа почти само биотехнологии. Аз в САЩ не бих държал широк портфейл, както поради движенията на пазара - които ми се струват изкуствени, така и заради оценките които според мен са поне едни 10-20% над тези на които бих купувал.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
      днеска като чукнат майкъле 18358 и ще ги изпържа . ще свършим песимистично
      брате на това покачване което започна сега вече е предверието на последващата корекция при дау от 17-18 % надолу след това.19 000 идва.като наближи ще дадат на гърция мангите и след това ще изтряскат вдигане на лихвите в щатите изненадващо и ще стане работата.някой да знае за кога е насрочено следващото заседание за фомс за лихвите в щатите

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Са нещо модерно. Така както беше модерно да се купуват интернет компании.
        Само където интернет компаниите нямаха печалба и често нямаха приходи. Биотехнологиите правят брутални печалби с брутални растежи на тези печалби - поне големите - които всъщност заемат голяма част от сектора.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
          няма какво да се занимаваш с фашагите на тия нива майкъле . те върха си го направиха . почвай гнидите
          не фашистна не го джиткам аз само Сипа, те са тея дето са надали нос ..... другите всичките са взели сдали ....

Коментар

• няма какво да се занимаваш с фашагите на тия нива майкъле . те върха си го направиха . почвай гнидите

Коментар

• днеска като чукнат майкъле 18358 и ще ги изпържа . ще свършим песимистично

Коментар

• дакса беше до тука

Коментар

• днеска ше ги изчакам да се набеснеят виждам, че им се привиждат пак ръстове и ше ги прасна нека само още един прът да избацат на горе и да стигнат фибонивелира .....

Коментар

• ааааааа викаш няма да дигаме лихвите . е тая приказка за да се оправдае вдигане при лош фондамент я гледам от бая години - вика му се ВЪПРЕКИ

Килата Бейби от бая време повтарям едно и също , с тия стопове и големи контракти не става . пускаш малки контракти без стоп , през 50 или 100, ти си определяш правилата , да видим га ще ти избият стопа . 3581 после 3333 и така надолу като повлече. ще има петроля еврото или злото номер две . тия балоняци за 1 ден и си отиват . аз съм подтотвен за 18358 ,дори 18531 на дъртия . после ще има посичане хубаво . не ги ли виждаш мошетата последните седмици само бълват статии - падаме падаме падаме , пък те бият стопове на късаци . сега като замлъкнат лятному и сопол

пък и нали ви разправям гап на върха на 18280 си оставят гнидите да могат после ново връхче да си направят . като видя такова нещо и имам едно на ум . пошла измама
                    Last edited by the architect; 15.05.2015, 09:00.

Коментар

• Защото

Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                      аз друго се чудя защо при

Понижение на производствените цени в САЩ през април

дау расте
                      Защото хората мислят че лесните пари няма да свършат скоро.

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                        струва ми се нещо високопарно го даваш.да не би да си първия в рода си със диплома от свищовския университет и да си мислиш че си вече по умен от другите.само да те успокоя тука има мноооооооооого изпечени във времето играчи и недей го дава като масовите еднодневки които се появяват и изчезват по фронта. не го казвам с цел да обиждам или каквото и да е.сега да се върнем на играта и ми е интересно какво говори твоя професионализъм за дау джонс....................аз ще дам моята прогноза а тя е за дау на нива около 19 000 до месец от сега сметнато.чакам и твоята прогноза обосновка неща да те видя колко си силен и умен
                        Аз оценявам хората по това как мислят и какво правят. А не по това какво твърдят.
                        Аз се опитвам да кажа какво мисля.

"Изпечен във времето" може да бъде и наистина "изпечен във времето" а не само успял. А и не смятам че това че си търгувал 20 или 100 к долара 10 - 20 години те прави изпечен - дори напротив.

А всъщност най доброто което би могло да се случи в този форум е ако наистина хората споделят аргументирани разсъждения относно пазара но това тук е изключителна рядкост.

Аз ако знаех къде ще е Дау след един месец - щях да стана милиярдер.

Но ако ме питаш какво мисля запазара като цяло - можеш да прочетеш какво съм писъл 2-3 дена от както съм тук за да не се повтарям. И ако не си съгласен с това бих искал аз да чуя аргументи защото до сега не чух никакви.

Накратко - смятам че пазара е опасен и преди да видя резултатите ( подчертавам резултатите а не самата корекция ) от неизбежата корекция която предстои не бих искал да съм на него. Т,е аз не съм на пазара, не смятам че ще видим 4 % ръст за който говориш още повече този месец и смятам че лихвите ФЕД ще ги вдигне по рано от колкото "пазара залага" както смята равновесие.
                        Силно мечи съм настроен за американсия пазар в този момент. Има значителен отлив на капитал и в момета пазара се крепи и "расте" от дребните "инвеститори" .

Ако имаш конкретни въпроси за кое защо мисля така....моля.

Коментар

• Ще кажа само това и ще спра

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Повечето от компаниите за които говорим се финансират дългосрочно чрез издаване на облигации с фиксиран лихвен процент, в най-лошия случай с конвертируеми облигации. Много малка част от дългът им е краткосрочен и на плаващи лихви - обикновено за оборотни средства, лизинг на оборудване и т.н. за време от няколко месеца до няколко години.
                          Колкото до това какво се смята за добър фиксиран лихвен процент по тях в момента - вероятно от около 2-3% за тези с по-близък падеж до 5% за 30-годишните.
                          Никой не мисли, че вземат пари на отрицателна лихва за 20 години напред. Всъщност е прието за нормално дори и за най добрите от тях да имат кредитен рейтинг равен или по-нисък от този на държавата с която се асоциират и следователно да договорят малко по неблагоприятен лихвен % от съответни за тях държавен дълг. И няма нищо лошо, нито срамно да прочетеш вече някой финансов отчет.
                          Колкото до големия левъридж с който знайни и незнайни войни купуват акции в момента....не знам. Ти си в кеш изцяло, нали. Аз съм в кеш наполовина, а останалото отчасти в дълги акции, отчасти в къси индекси.
                          Как става това ние да сме в кеш, а останалите всичките балъци?
                          Ще кажа само това и ще спра да говоря с теб. Говориш абсолютно едно към хикс и на всичкото отгоре точно на мен да ми кажеш да прочета финансов отчет е просто смешно.
                          при положение че аз само това правя по цял ден.
                          Аз лично не знам за кои компании конкретно говорим защото ние не говорим за определени компании а за общото положение на пазара в което има примери и в двете крайности.
                          За кредитния рейтинг на компаниите - много е далеч от този на държавата и ако си направиш труда да провериш има ли и колко компании имат рейтинг ААА който е на Щатите ще спреш да говориш наизус.
                          От където и да почна - си казал неща които не са вярни.
                          Облигациите - Да фирмите имитират облигации - лихвения процент не е 2-3 % защото не всеки е Епъл да емитира облигации и да има кой да им ги купи за 0/3-0/5 %. Лихвения им процент ( на по голямата част от компаниите в СП 500 е от 4.5 - до към 8 % а има джънк облигации колкото искаш и с повече. Именно защото облигациите се оказват реално заем с фиксиран процент - първо той е висок и дела от целия дебит на компаниите който е в облигации ( за почти всички които съм анализирал ) е около 30 %. Всичко друго е заем от банка или друга финансова институция с лихви от порядъка на 1-2.5 %. Точно с тези кинти компаниите купуват акции и плащат дивиденти. А не с облигациите защото им е неизгодно колега... Това мислех и на децата им е ясно..и точно тук се крие целия риск за който говорврех и вече ще спра да говоря. И ако Епъл, Майкрософт, Циско и т.н имат толкова кеш че могат да купят Гърция голяма част от другите нямат и карат на кредити. А да не говорим колко реално губят пари и пазара оценява само разстежа им а те финансират партито с евтини кредити а не облигации.

Кой как търгува, инвестира, спекулира, или каквото там прави хич не ме интересува. Дали съм балък или не в очите на абсолютно който и да е още по малко ме интересува.
                          Мен ме интересуват само мойте пари и понеже се ги управлявам аз - за това отговарям само аз. И ме интересува моя крайния резултат. А това че някой е спечелил 2 или 100 пъти повече абсолютно не ме засяга по никакъв начин а още по малко може да ме комплексира за да поема по голям риск. Аз както казах и никой явно не е съгласен с мен - аз не се състезавам с никой, не искам да доказвам нищо на никой и не ме интересува печалбата или загубата на никой. Аз не съм на съзтезание да спечеля първо място или да се бия в гърдите че съм нопмер 1 или че съм най умен от всички ...вобще не ме интересува кой колко е умен...интересуват ме моето положение.

Понякога липсата на търговия е най-добрата търговия. А прекалено честата търговия е хазарт.

Коментар

• Битехнологиите

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Ама те корекциите не са нещо лошо. Корекциите са това което дава възможности. Спадовете са кофти. Ако очаквам че пазара ще се срути 40-50% ще стоя извън него или ще стоя на къси. Но сега ча пазара можело да направи 10-20% корекция - ми да направи - идеално ще се види кои компании са скочили само заради еуфория и кои имат фундамент.

Аз основно инвестирам в Европа. В САЩ държа почти само биотехнологии. И Европа и биотехнологиите в САЩ направиха една камара корекция от по 20-30% последните години. Хората се страхуват или страхуваха от Европа и се страхуват от биотехнологии. Аз за това и там влизам. Страхът е пречистваш Пречиства идиотите дето само помпат цените без да мислят и ме карат да купувам скъпо.
                            Са нещо модерно. Така както беше модерно да се купуват интернет компании.

Коментар

• Чакай малко

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Аз обожавам волатилността. Това което ме притеснява и ме кара да стоя далеч от пазара е липсата на волатилност. Това означава че нещо не е както трябва - че инвеститорите са се превърнали в стадо. Волатилността показва различия в мненията, волатилността показва силни емоции и двете посоки. И дава възможност на човек да печели просто от чисто човешките слабости на тези дето не могат да си контролират емоциите. Това са лесни пари.
                              Сега какво искаш да се окаже...че изведнъж сме на едно мнение?

Кой не обожава воалитността и няма случай в който аз не съм я харесвал. Значи тук сме ок.
                              После казваш - приеснява те пазара и те кара да стоиш далеч от него...и усещаш че нещо ( то не нещо ами нищо не е както трябва ) не е както трявба за което ми омръзна чак да говоря.
                              И накрая свършваш с нещо което почти всички с малко ъкъл го знаят.

И какво сега....остана да пием по едно вино...ли? )))

Или пък не беше ли бичи настроен ? Това не означава ли че си на пазара достатъчно да оправдаеш бичото си поведение?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Що ли ми се чини че скоро късаците на жилетката ще изпищят на умряло

Ей, няма такава ко с такива мултипъли и маржини нийде, нема...

ПС Мишоков, ко стана, ще затваряме ли гапа на 30$ ...
                                до две години - гаранте, после да не каеш, че не съм ти казал .... Всека дупка се запълва рано или късно независимо коя .......

Кастро пусни го на месечна и раздели месечната оpen price на месечната SMA200 резултата на 2.00 е мнооо лошо, а твойте самобръсначки дават над 4.00 я беей не ме занимавай с тея глусти .....
                                Last edited by michaelis11; 15.05.2015, 01:49.

Коментар

Working...
                                X