If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Sel Дау от 18250 цел пролетта на 2017 -баси и купувачите
кво е тва put/call ? Аз го дебна колегата му Сипот на -2200/+2225 @ JUL 1 на един bear call нека още малко да се набеснеят например и утре ..... и ше ги тресна
Oообаче, какво тогава декларираш гордо че купуваш само растящи акции ?
Бай дъ дипа си е пак купуване на падащи.
Ала никога не може да си 100% сигурен че една корекция няма се превърне в разгром.
Аз лично най алчнея около ма200.....ма само ако пада цената, ако идва от мечи маркет и тепърва тарани ма200 - обикновено гледам да разтоваря 1 част докато видя че атаката ще е успешна, ако да - после пак добавям, нищо че ще е с няколко % по скъпо.
Естествено при всяка акция е различно, зависи и каква е, новини и т.н.
ПС Еййй, големи романи сте писали тук от снощи насам, още не съм сварил ги прегледам...
Е не купувам акции с тренд надолу. Т.е. всяко дъно да е над предишно дъно и всеки връх да изпреварва предходния. Това че има волатилност не означава че тази волатилност е толкова висока че да роменя тренда.
Да кажем ИББ като прокси за всички биотехнологии. От започването на последния бичи тренд 2011 година има 4 корекции от по над 10% и една от 25%. Дъното на всяка корекция обаче е било над дъното на предходните и върха след всяка една от тях е бил над предходния връх.
Естествено ако човек купува при корекция няма как да знае дали това е корекция или начало на мечи тренд. Но в момента в който направи дъно под предишно дъно и е време за намаление на експозицията.
Те моите си правят по 20% корекции през няколко месеца. А при някой и по 30-40% И си пазарувам тогава. То това е готиното на рисковите позиции, човек може да печели и от волатилност.
+++
Oообаче, какво тогава декларираш гордо че купуваш само растящи акции ?
Бай дъ дипа си е пак купуване на падащи.
Ала никога не може да си 100% сигурен че една корекция няма се превърне в разгром.
Аз лично най алчнея около ма200.....ма само ако пада цената, ако идва от мечи маркет и тепърва тарани ма200 - обикновено гледам да разтоваря 1 част докато видя че атаката ще е успешна, ако да - после пак добавям, нищо че ще е с няколко % по скъпо.
Естествено при всяка акция е различно, зависи и каква е, новини и т.н.
ПС Еййй, големи романи сте писали тук от снощи насам, още не съм сварил ги прегледам...
Аз пък...цял живот съм страдал от простаци а с умните съм нямал проблем.
Простите не само че взимат решения ами взимат много важни решения
Справка - политиците ни .
Понеже аз говоря повече по принцип но предполагам никой сериозно няма пред вид че на пазара се състезаваш с няккави умни или прости хора и от това зависят резултатите ти. Ако така мислите ми падате в очите.
Допускам че нямате силите т.е парите да се опитвате - подчертавам опитвате, да се състезавате наистина.
струва ми се нещо високопарно го даваш.да не би да си първия в рода си със диплома от свищовския университет и да си мислиш че си вече по умен от другите.само да те успокоя тука има мноооооооооого изпечени във времето играчи и недей го дава като масовите еднодневки които се появяват и изчезват по фронта. не го казвам с цел да обиждам или каквото и да е.сега да се върнем на играта и ми е интересно какво говори твоя професионализъм за дау джонс....................аз ще дам моята прогноза а тя е за дау на нива около 19 000 до месец от сега сметнато.чакам и твоята прогноза обосновка неща да те видя колко си силен и умен
Незнам какви търговци и икономисти сте но като прочета изречението "
"Още повече, че повечето компании ще са се заредили на ниски лихви сега или в близко бъдеще. " ми става леко мъчно.
Ти ...приятелю нали не мислиш наистина че някой е дал на който и да е кредит при фиксирана лихва от -0.5-1 % ( колкото е сега ) за 20 години напред? Занчи ако това го мислиш....зарязвай този бизнес. Всяка промяна на основния лихвен процент води до промяна на кредита който си взел или компанията е взела. Сега направи малко проучване да видиш какъв е дебита на голяма част от компаниите и сметни какво ще стане ако след година лихвата стане 2 %. Пак ще го кажа за N ти път белкем някой го осмисли накрая. Само за тази година одобрения байпак на компаниите е размер на над 1 трилион долара. Това го разбирай както трябва да се разбере. По голям байпак - по голям дебит. По голям Байпак - по високи цени на акциите. По голям байпак - по голяма "печалба" на брой акция щото акциите са по малко в обръщение. И само за секунда си представи какво ще се случи с почти мижавите отчетени печалби на акция на огромна част от компаниите в С&П. Всичко сега се оценява за бъдеще....ПЕ на СП е почти колкото преди последната криза. Свършат ли лесните пари - става следното. Байпака драстично намалява, акциите падат само заради това, после компаниите изпитват затруднения да си плащат по високия дебит и решават да го компенсират с продажба на вече купените акции - цените пак падат. Акциите в обръщение се увеличават, ПЕ се увеличава, печалбата на акция намалява - ърнинга и прогнозите отиват на кино и всичко си ебава майката за два месеца. И псоле да не се прави някой на изнеадан как тъй паднала печалбата на компаниите щото анализаторите казвали друго.
Да продължавам ли....?
А я си помисли за огромия левърдиж който знаини и незнайни взимат да купуват акции зашото лихвата е под 1 %.. И като нещата почнат да се сговнясват и страха те налази да не загубиш всичко почваш постепенно или внезапно да продаваш каквото можеш...щото ако няма изглед за светлина в тунела левъриджа ще те убие....
Рисувам черни сценарии не казвам че ще бъда прав....но е добре да се отзитат тези възможности.
Повечето от компаниите за които говорим се финансират дългосрочно чрез издаване на облигации с фиксиран лихвен процент, в най-лошия случай с конвертируеми облигации. Много малка част от дългът им е краткосрочен и на плаващи лихви - обикновено за оборотни средства, лизинг на оборудване и т.н. за време от няколко месеца до няколко години.
Колкото до това какво се смята за добър фиксиран лихвен процент по тях в момента - вероятно от около 2-3% за тези с по-близък падеж до 5% за 30-годишните.
Никой не мисли, че вземат пари на отрицателна лихва за 20 години напред. Всъщност е прието за нормално дори и за най добрите от тях да имат кредитен рейтинг равен или по-нисък от този на държавата с която се асоциират и следователно да договорят малко по неблагоприятен лихвен % от съответни за тях държавен дълг. И няма нищо лошо, нито срамно да прочетеш вече някой финансов отчет.
Колкото до големия левъридж с който знайни и незнайни войни купуват акции в момента....не знам. Ти си в кеш изцяло, нали. Аз съм в кеш наполовина, а останалото отчасти в дълги акции, отчасти в къси индекси.
Как става това ние да сме в кеш, а останалите всичките балъци?
Те моите си правят по 20% корекции през няколко месеца. А при някой и по 30-40% И си пазарувам тогава. То това е готиното на рисковите позиции, човек може да печели и от волатилност.
Коментар