IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ))

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Киркор пратил Гарабед на пазара за хубави и евтини череши. Гарабед се върнал без череши и му казал:
    -Имаше хубави череши, имаше и евтини череши. Проблема е че бяха на различни сергии
    Понякога обаче, ако посещаваш достатъчно често пазара се намират евтини череши на промоция.
    Така е да. )

И аз съм инвеститор в стойност. От първата секунда в която се докоснах до този бизнес без да знам много неща които сега знам.

Все някога ще дойде момент в който ще пуснат слух че " пазара ще се закрива" и Гарабет ще си купи хубави и евтини череши. ))

Коментар

• В същото рвеме избягвам компании, които се занимават само с едно нещо и в това нещо няма големи бариери за вход, има сериозна конкуренция, много продукти заместители, реално никаква ценова сила. Тази с пилетата попада там. Те биха били подходящи ако имах портфейл от да кажем 500 компании и търся най-ефективните компании в дадено производство като имам експозиция към всевъзможни производства. Но това дори и за мен е твърде голяма диверсификация изискваща огромни усилия и време.

Коментар

• Аз лично имам известен проблем със сигурните компании. Бих ги купував ако хората бяха обхванати от алчност и търсят най-големите ракети. но не бих ги купувал когато на пазарите има страх. Иначе нестле, проктър и гембъл, джонсън и джонсън , юниливър и някой компании за бира и за алкохол ми харесват и в дългосрочен план мисля че ще са ми прилична част от портфейла. Но в момента народа все още се е панирал и това им вдига значително оценките. А е опасно да се купуват компании без кой знае какъв растеж на високи оценки. Безсмислено е да се купуват подобни компании и след като спада вече се е случил - тогава като се обърнат нещата от рисковите ще се изкара много повече. Така единствения момент в който ми се струва подходящо да се влиза в тях е в последните месеци на бичи пазар. Когато всичко друго калкулира че възхода ще продължава до безкрай, народа си сменя работата през 6 месеца да търси по-високо заплащане, безработицата реално отсъства, имотите фърчат, еуфорита е на всякъде и всеки бяга от скучни неща като домакински стоки и храни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Моето мислене е различно. Аз не съм трейдър а инвеститор. Аз не искам да направя пари. Като ги направя тези пари какво ще стане? Ще търся пак да правя пари. И така до кога?
          Аз просто искам да вляза в бизнеса с пилета. Представям си че цялата фирма е моя и живея с нея. Даже мога да стигна до там че да пропагандирам против свинското месо и аз самият да спра да ям свинско Обаче не ми се занимава с пилета. Искам хем да съм в бизнеса, хем да гледам живота защото ми е само един и не знам колко ще продължи. Приоритета ми е да се забвлявам на максимума. Иначе ми харесва мисленето ти да търсиш винаги най-лошото което може да се случи. И аз разсъждавам така. Точно затова инвестирам в компании с минимални задължения. Не искам да има вариант при който да загубя всичко. Може някакъв процент но не и всичко
          Да предположим че компанията е останала без живо пиле и американците престанат да ядат пилешко.
          Ако тази компания е моя дори и да се случи най-лошото ще позадлъжнея малко но пак ще оцелея. Мога да почна да гледам например гъби в пилчрниците или пък някакви други птици, които не ги лови птичият грип или пък яйца и т.н. Мениджмънта се е справял прекрасно последните 25 години и му имам доверие че ще справя и занапред. Това за мен е най-важното.
          А за Нешинъл хелт какво мислиш? Биотехнологиите ще премахнат нуждата от здравно лечение? Ми тогава пак ще поздлъжнея и ще сменя предназначението на центровете с нещо друго но ще оцелея и ще продължа напред
          За нешънъл хелт си нямам идея - дивидента им в гугъл е грешен, реалния дивидент е малко над 2%, иначе си нямам идея.

А за сигурни компании

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            То хубаво евтино има ли?

Не я знам тази компания..))
            Киркор пратил Гарабед на пазара за хубави и евтини череши. Гарабед се върнал без череши и му казал:
            -Имаше хубави череши, имаше и евтини череши. Проблема е че бяха на различни сергии
            Понякога обаче, ако посещаваш достатъчно често пазара се намират евтини череши на промоция.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Бях чул че има птичи грип в САЩ. Ако тези ти харесват просто чакаш да обявят че вече няма грип и тогава влизаш, предполагам че ще може да се направят добри пари. Ако до тогава фермата им не е останала без пукнато живо пиле или пък американците не са спрели да ядат пилешко, защото и това може да стане ако се получи заразяване и на човек.
              Моето мислене е различно. Аз не съм трейдър а инвеститор. Аз не искам да направя пари. Като ги направя тези пари какво ще стане? Ще търся пак да правя пари. И така до кога?
              Аз просто искам да вляза в бизнеса с пилета. Представям си че цялата фирма е моя и живея с нея. Даже мога да стигна до там че да пропагандирам против свинското месо и аз самият да спра да ям свинско Обаче не ми се занимава с пилета. Искам хем да съм в бизнеса, хем да гледам живота защото ми е само един и не знам колко ще продължи. Приоритета ми е да се забвлявам на максимума. Иначе ми харесва мисленето ти да търсиш винаги най-лошото което може да се случи. И аз разсъждавам така. Точно затова инвестирам в компании с минимални задължения. Не искам да има вариант при който да загубя всичко. Може някакъв процент но не и всичко
              Да предположим че компанията е останала без живо пиле и американците престанат да ядат пилешко.
              Ако тази компания е моя дори и да се случи най-лошото ще позадлъжнея малко но пак ще оцелея. Мога да почна да гледам например гъби в пилчрниците или пък някакви други птици, които не ги лови птичият грип или пък яйца и т.н. Мениджмънта се е справял прекрасно последните 25 години и му имам доверие че ще справя и занапред. Това за мен е най-важното.
              А за Нешинъл хелт какво мислиш? Биотехнологиите ще премахнат нуждата от здравно лечение? Ми тогава пак ще поздлъжнея и ще сменя предназначението на центровете с нещо друго но ще оцелея и ще продължа напред

Коментар

• ))))

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Мен не ме слушай. Тази компания въобще не ми е ясна и не познавам продуктите и.
                Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
                https://www.google.com/finance?q=NAS...m_LIyqsgHzvIEY
                и то съчетан с тази история и дивиденти през годините.
                р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета /. Единственият проблем е че е скъпа
                То хубаво евтино има ли?

Не я знам тази компания..))

Коментар

• Добре

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Няма сигурност има вероятности. А грешките са си част от играта.
                  Това ми хареса...съгласен съм ))

Коментар

Опасен си. За няколко секунди намираш проблем навсякъде
                    Ще диверсифицирам тогава с например тази :

https://www.google.com/finance?q=NYS...bkXku2yAd2ygwg

Р/Е е още по-добре. Баланса е добре. Само дето печалбата спрямо приходите ми се вижда малка.
                    Бях чул че има птичи грип в САЩ. Ако тези ти харесват просто чакаш да обявят че вече няма грип и тогава влизаш, предполагам че ще може да се направят добри пари. Ако до тогава фермата им не е останала без пукнато живо пиле или пък американците не са спрели да ядат пилешко, защото и това може да стане ако се получи заразяване и на човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      И другия доста по-важен проблем
                      http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/
                      Опасен си. За няколко секунди намираш проблем навсякъде
                      Ще диверсифицирам тогава с например тази :

https://www.google.com/finance?q=NYS...bkXku2yAd2ygwg

Р/Е е още по-добре. Баланса е добре. Само дето печалбата спрямо приходите ми се вижда малка.

Коментар

Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
                        р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета /. Единственият проблем е че е скъпа
                        И другия доста по-важен проблем
                        http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Реализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            А сигурен ли си от коя посока идва този влак?

Да не се качиш на друг.
                            Няма сигурност има вероятности. А грешките са си част от играта.

Коментар

• Реализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!

Коментар

• А сигурен ли си

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Прав си. Естествено че за хоризонт от няколко месеца нито инфлацията има шанс да скочи много, нито някаква нормална логика ще работи на пълни обороти до като тече КИ.

Но когато на хоризонта със сигурност идва влак, макар да не е ясно кога ще мине, предпочитам да се возя на този влак, вместо да се надявам че ще отскоча от релсите преди да дойде
                                А сигурен ли си от коя посока идва този влак?

Да не се качиш на друг.

Коментар

Working...
                                X