If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти кога си чувал по СНБС или блумбърг да обсъждат 3M, най-много да я споменат покрай отчетите и. В същото време може да ни занимават през седмица или доре през ден с тесла, нетфликс, епъл, фейсбук
В специализираните издания и публикации 3М присъства винаги като маркетмейкър за икономиката. СНБС е за публиката която иска екшън...в 3 М няма екшън там има стойност.
Освен това Епъл се говори за него защото това е крайъгален камък на икономиката...това е доста често индикатор за търговия по добър от индексите да не говорим с размера си как влияе пряко на индексите.
Тесла, ФБ, Нетфликс, Линкелийд, туитър и т.н това са моментни компании с адски големи очаквания които се играят много и всяка новина около тях води до големи движения ...това е интересно...създава доста работа на журналистите , публиката се радва а в крайна сметка работата им е да радват публиката.
И тука ми е голям хикс, какво хубаво намираш в компания на р/е над 20 и с дълг
по-голям от собственият си капитал. А твърдиш, че си инвеститор в стойност?
Чу ли че я имам компанията? Но много искам да я имам когато му дойде времето.
3 М е невероятна компания с огромно дългосрочно предимство пред конкуренцията...но е много скъпа...и не случайно. Имал съм я навремето на няколко пъти...сега не. Ако пазара падне...и цената и падне това е едно от нещата които ще си купя веднага с дългосорчен хоризонт.
Да си инвеститор в стойност в днешни времена означава да откриеш качествени компании които имат много огромен потенциал за растеж и когато пазара го обхване паника и всички разпродават всичко ти да купиш това което има стойност и има огромен потенциал да се развие и нарастне...и в същото време почти клонящи към нулата възможности да фалира например.
Стойност вече не означава ликвидационна стойност...означава доказан потенциал и стабилен бизнес.
Нека падне при паника без да има фундаментална причина в самата компания за това да кажем на цени около 100 $ и тогава няма индекс който ще ти даде по голяма печалба от тази компания в рамките на 2-5 години. Това е инвестиране в стойност.
Прав си Това е основната причина аз никога през живота си да не съм ползвал каквото и да е финансиране и да избягвам компании с големи задължения. Не мога да знам кога ще стане нещо си, и се задоволявам само с факта че някога ще стане. Не само че не ползвам кредити ами и винаги имам кеш за да усреднявам, но дори да нямах все се случва някоя от позициите ми да си изпълни таргета и да освободя кеша Засега стратегията добре ми се отплаща и ме предпазва от загуби, но за мен най-важното е че спя спокойно, забавлявам се с други неща и мога да си позволя да не поглеждам пазара с месеци. Няма какво токова да стане с тая компания със закъсалият хотел. Най-много да и падне още цената и да си купя още дял от нея. А на тая с растежа могат да и се случат много неща. Най-малкото менижмънта и да избяга при моята компания, в него хотел да се случи убийство или например да натровят хората с храната и т.н
Ив, няма да се сърдиш че не съм на твоето мнение за епъл Но все пак аз не само че съм продавал компютри, ами вече 20 години се занимавам с това. Това е едно от нещата от които много разбирам, не само като клиент.
Коментар