If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
It is funny to see people writing about general macro trends but sticking to US only (whether short or long). I know the topic is labeled NYSE (lol)
That is the reason I would never put more than 5 sentences here. But this bias is simply dictated by the fact that English is the only one language which has a strong prevalence in BG and people does not feel comfortable to talk about markets in Europe, Asia, etc.
As a result I see a strong group bias: if you fundamentally disagree with the group then is not good.
In addition, I have not seen a single sentence about CVS Health, VF Corp, Macy, Waste Management. etc.
Some dude was writing about Sanderson Farms, the other does not know it all. One of the favorite hedge fund shares + Tyson Food. Check Zoetis, Bill Ackmann portfolio (although he is now listed in Asterdam i believe, he stays a good gauge)
It is funny to see people writing about general macro trends but sticking to US only (whether short or long). I know the topic is labeled NYSE (lol)
That is the reason I would never put more than 5 sentences here. But this bias is simply dictated by the fact that English is the only one language which has a strong prevalence in BG and people does not feel comfortable to talk about markets in Europe, Asia, etc.
As a result I see a strong group bias: if you fundamentally disagree with the group then is not good.
In addition, I have not seen a single sentence about CVS Health, VF Corp, Macy, Waste Management. etc.
Some dude was writing about Sanderson Farms, the other does not know it all. One of the favorite hedge fund shares + Tyson Food. Check Zoetis, Bill Ackmann portfolio (although he is now listed in Asterdam i believe, he stays a good gauge)
Ти кога си чувал по СНБС или блумбърг да обсъждат 3M, най-много да я споменат покрай отчетите и. В същото време може да ни занимават през седмица или доре през ден с тесла, нетфликс, епъл, фейсбук
Аз също мисля, че тези компании ще пострадат най-много при падането на пазара в USA.
Не си чувал да се говори за 3 М? Това е една от бест ъф да бест компаниите които искам да имам.
Ти кога си чувал по СНБС или блумбърг да обсъждат 3M, най-много да я споменат покрай отчетите и. В същото време може да ни занимават през седмица или доре през ден с тесла, нетфликс, епъл, фейсбук
Не си чувал да се говори за 3 М? Това е една от бест ъф да бест компаниите които искам да имам.
И тука ми е голям хикс, какво хубаво намираш в компания на р/е над 20 и с дълг
по-голям от собственият си капитал. А твърдиш, че си инвеститор в стойност?
Това е вярно, но е възможно преди да мине през равновесната точка да се отдалечава от нея за продължителен период от време. Преди години не разбирах добре пазарният механизъм и вярвах, че всеки актив се стреми през цялото време да се придвижи към точно тази равновесна точка. За съжаление това не е вярно. Много често имаме неравновесни ситуации, когато цената на актива се отдалечава от неговата стойност и върви в противоположна посока. Затова стратегията за инвестиции в стойност е невъзможно да се прилага с привлечен капитал. Възможно е пазара да остане неравновесен за много по-дълго време отколкото инвеститора е ликвиден. Сорос има доста интересни писания на тази тема. Според мен си струва да се прочетат.
Прав си Това е основната причина аз никога през живота си да не съм ползвал каквото и да е финансиране и да избягвам компании с големи задължения. Не мога да знам кога ще стане нещо си, и се задоволявам само с факта че някога ще стане. Не само че не ползвам кредити ами и винаги имам кеш за да усреднявам, но дори да нямах все се случва някоя от позициите ми да си изпълни таргета и да освободя кеша Засега стратегията добре ми се отплаща и ме предпазва от загуби, но за мен най-важното е че спя спокойно, забавлявам се с други неща и мога да си позволя да не поглеждам пазара с месеци. Няма какво токова да стане с тая компания със закъсалият хотел. Най-много да и падне още цената и да си купя още дял от нея. А на тая с растежа могат да и се случат много неща. Най-малкото менижмънта и да избяга при моята компания, в него хотел да се случи убийство или например да натровят хората с храната и т.н
Ив, няма да се сърдиш че не съм на твоето мнение за епъл Но все пак аз не само че съм продавал компютри, ами вече 20 години се занимавам с това. Това е едно от нещата от които много разбирам, не само като клиент.
Не мисля, че това може да се хване. Но си е съвсем нормално чисто психологически при популярни и харесвани потребителски марки това да се пренася и върху самите компании - всъщност би било странно ако не се пренася. Ако вземеш 100 те най-големи компании по пазарна капитализация и видиш за кои от тях се говори в медиите ясно се забелязва силното пристрастие към силни потребителски марки и сериозна липса на отразяване на останалите. Колко често например си чувал да се говори за 3М или дори за Дженерал Илектрик. А реално GE е по-голяма компания от Фейсбук да кажем.
Не съм твърдял, че е така. Просто питах. Той сам си знае, а аз просто давам тема за размисъл.
Въпреки всичко ми е интересно каква част от ритейла купува дадени акции защото харесва продуктите им и името е разпознаваемо. Има ли някакъв метод по който да хванем обема фенове притежаващи акции?
Не мисля, че това може да се хване. Но си е съвсем нормално чисто психологически при популярни и харесвани потребителски марки това да се пренася и върху самите компании - всъщност би било странно ако не се пренася. Ако вземеш 100 те най-големи компании по пазарна капитализация и видиш за кои от тях се говори в медиите ясно се забелязва силното пристрастие към силни потребителски марки и сериозна липса на отразяване на останалите. Колко често например си чувал да се говори за 3М или дори за Дженерал Илектрик. А реално GE е по-голяма компания от Фейсбук да кажем.
Не съм твърдял, че е така. Просто питах. Той сам си знае, а аз просто давам тема за размисъл.
Въпреки всичко ми е интересно каква част от ритейла купува дадени акции защото харесва продуктите им и името е разпознаваемо. Има ли някакъв метод по който да хванем обема фенове притежаващи акции?
А феновете на епъл можеш да ги видиш по това какъв процент си купуват новия продукт и колко от тези имащи стария се отказват от него.
няма нищо случайно в този свят би трябвало да занете....има причина дори и да не я разбирате епъл да е толкова безумно силен бранд и е повече от наивно да смятате че е мода подобно на новите обувки на Прада.
Малко ми се струва се подхлъзвате в грешна посока. Ако смятате че това че ми харесва епъл е достатъчно условия да я притежавам това не е вярно...на мен ми харесва нетфлиск и я имам услугата в швейцария но за съжаление или не все още съм шорт на нетфлиск с 300 акции. Това давам за пример. Много е наивно да се смята че всичко което ти харесва трябва да си вложиш парите в него.
Феновете на епъл или на който и да е при трилионен пазар имат занчение колкото моята кола за глобалното затопляне.
Коментар