IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• сега ръст ръст нагоре

Коментар

• честито 11111 на еврипейските бичаци . играта днес 11222 преди 11111 беше добра . браво на израелското програмистче

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Епъл в дългосрочен план е ясен.

Преди време направих едно предположение относно епъл...сега вече съм почти сигурен в него. При срив ( не корекция ) на пазара в който вече съм абсолютно сигурен Епъл ще падне много дори повече от основните компании..Няма да бъде причина компанията...а факта че епъл е много притежавана акция от всички...и настъпи ли паника...всички ще намалят позициите си съм убеден а това ще е huge. Първите индикации се усетиха преди няколко седмици когато епъл без кой знае каква причина загуби 2-4 % независимо че после ги въстанови. Сега наблюдавам позициите на няколко големи хедж фонда и те всеки ден намаляват акциите си в епъл. Предчуствам нещо страшно. Само не знам кога ще е .Кое ще е катализатора освен очевадното - Гърция и лихвите...не знам.

Дори по новините вече все повече хора говорят за сериозни проблеми при вдигане на лихвите - за такива по сериозни проблеми аз пиша от месец и нещо. Всички индикации са за това.

А относно компанията - фешън или не...Епъл имат само една причина да загубят сила...и то е да направят отвратителен продукт...не посредствен а отвратителен. Не смятам това за реалиситично към този момент.
        Да, с някакви много малки заигравки (в рамките на ден-два с 10% от наличния ресурс) и аз съм на кеш от последния път когато сме си писали преди няколко месеца. Прибрах каквото имаше за прибиране и търпеливо чакам суматохата. При тези нива не виждам смисъл да се влиза - очевидно е, че вече пазарът си търси причина да потегли надолу. Сривът при по-популярните акции ще е много по-значителен, разбира се и тогава ще трябва смелост и внимание. Аз бих започнал полека на Apple някъде около 115-110. Но ако стане, това, което ти говориш в тези пропорции и действително фондовете се раздвижват и 90, и 80 дори няма да ме изненада. А може би скоро ще дойде време да се заложи на VIX.
        Last edited by Дебнем на замаушка; 08.06.2015, 11:47.

Коментар

• Стойност или растеж?

Истината винаги е по средата. Аз съм на мнение, че всичко в природата се стреми към равновесие. Рано или късно се минава към равновесната точка. Ние всички си вадим хляба с инвестиции. Нали така? Щом това ни е професията трябва да можем да правим всичко. Иначе спора ми звучи като примерно спор между сладкари, които спорят торти или кексове трябва да се произвеждат. Добрият сладкар трябва да може да прави всичко.
          Да вземем за пример две компании, всяка от които притежава и управлява по един хотел. Хотелите са съседни в един и същи курорт и са еднакви като капацитет и размери. За удобство ще приемем че и двата в момента се търгуват на р/е 10, но пазарната им капитализация има разлика от 5 пъти. Преди 5 години двете компании са имали еднаква капитализация. Първият хотел има перфектен мениджмънт и за последните 5 години всяка година е отчитал ръст на печалбата и съответно акциите са отчитали ръст. Вторият хотел е точно обратно на първият.
          Вие коя компания от двете бихте предпочели?
          Аз лично търся компании като втората. Купувам ги и не ги мисля много. Разчитам на това че рано или късно ще се появи човека, който ще оцени този актив и нещата ще се променят поне до там, че вторият хотел дори и да не настигне първият ще повиши печалбата и цената си поне три пъти.
          Ако си избера този с растежа на какво да разчитам за да се случи трикратното повишение? Че ще този хотел ще повиши два пъти цените си и ще запази същата заетост за да повиши ти пъти печалбата си ли?
          На епъл много пъти съм разглеждал продуктите но никога не бих притежавал техен продукт. Това е все едно да се подигравам на себе си, робувайки на ябълката на гърба Още не е излязъл айфон, който да бие по функционалност и удобство 4 годишният ми самсунг ноуд. На не говорим за 3 годишният ми асус падфон. това устройство струваше около 1300 лева в бг. Представлява 4 инчов смартфон, влизащ в 10 инчов таблет. Към него има клавиатура с портове за мишка. Комбинацията от трите батерии предоставя възможност да си работиш над 24 часа без да го зареждаш. Епъл кога ще направят такова нещо? Епъл за мен е еталона за компания с хотела като първата. Никакво предимство освен модата. И нокия навремето бяха като тях, но нокия поне предлагаха някакво качество.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Здравей

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
            Привет, стари познайнико. Само искам да се включа с нещо по темата Apple. Всичко, което казваш е вярно, но не пропускай факта, че действително Apple все повече заприличват на fashion компания и с това започват да имат и други специфики, освен до болка познатите ни. Часовникът им е първия продукт, който се опитва да постигне целите си чрез модата. Това е и първият продукт, който толкова силно ще разчита да се наложи на база мълвата от уста на уста. Защото, преди всичко, ако никой не иска да го носи, полза от него няма да има - нито за потребителите, нито за Apple. Струва ми се, че удариха в десетката с този продукт, но сега остава да изкарат и една по-fancy следващата версия, за да може да качат на влака и non-believer-ите и да се натрупа критичната маса потребители, след които ефектът е лавинообразен и връщане назад просто няма. След това е ясно - healthkit, homekit, плащания и т.н. - всичко е между редовете.
            Епъл в дългосрочен план е ясен.

Преди време направих едно предположение относно епъл...сега вече съм почти сигурен в него. При срив ( не корекция ) на пазара в който вече съм абсолютно сигурен Епъл ще падне много дори повече от основните компании..Няма да бъде причина компанията...а факта че епъл е много притежавана акция от всички...и настъпи ли паника...всички ще намалят позициите си съм убеден а това ще е huge. Първите индикации се усетиха преди няколко седмици когато епъл без кой знае каква причина загуби 2-4 % независимо че после ги въстанови. Сега наблюдавам позициите на няколко големи хедж фонда и те всеки ден намаляват акциите си в епъл. Предчуствам нещо страшно. Само не знам кога ще е .Кое ще е катализатора освен очевадното - Гърция и лихвите...не знам.

Дори по новините вече все повече хора говорят за сериозни проблеми при вдигане на лихвите - за такива по сериозни проблеми аз пиша от месец и нещо. Всички индикации са за това.

А относно компанията - фешън или не...Епъл имат само една причина да загубят сила...и то е да направят отвратителен продукт...не посредствен а отвратителен. Не смятам това за реалиситично към този момент.

Коментар

740 милярда капитализация...от които 200 кеш.

Привет, стари познайнико. Само искам да се включа с нещо по темата Apple. Всичко, което казваш е вярно, но не пропускай факта, че действително Apple все повече заприличват на fashion компания и с това започват да имат и други специфики, освен до болка познатите ни. Часовникът им е първия продукт, който се опитва да постигне целите си чрез модата. Това е и първият продукт, който толкова силно ще разчита да се наложи на база мълвата от уста на уста. Защото, преди всичко, ако никой не иска да го носи, полза от него няма да има - нито за потребителите, нито за Apple. Струва ми се, че удариха в десетката с този продукт, но сега остава да изкарат и една по-fancy следващата версия, за да може да качат на влака и non-believer-ите и да се натрупа критичната маса потребители, след които ефектът е лавинообразен и връщане назад просто няма. След това е ясно - healthkit, homekit, плащания и т.н. - всичко е между редовете.
              Last edited by Дебнем на замаушка; 08.06.2015, 11:06.

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                И имат 740 милиарда капитализация, която напълно заплаща всичко това което си дал като позитиви.

И нямат нов продукт и дори идея за нов продукт който да замести последния айфон в същия мащаб.
                740 милярда капитализация...от които 200 кеш.

Коментар

• Сега

Имам достатъчно опит че да усещам що годе на къде е тренда и със сигурност достатъчно опит че да усещам дали една компания расте поради фундамент, дали изостава от фундамента или пък всичко е предимно емоции. Особено когато става дума за положителни емоции.

Въпросите които задаваш честно казано направо ме учудват. Ти ако не ги усещаш тези неща не знам с какъв акъл се втурваш да инвестираш сам в акции. Преценяването на катализатора за растеж е всъщност ключовото нещо за инвестиране дали е реален растеж, дали са очаквания, емоции, общия тренд, шорт скуиз, намаляване на риска, или просто мода, вход или изход на пари, колко маймуни са на клона, ще го строшат ли този клон маймуните или още може. Какво натиска данена цена, или какво я изстрелва - тези неща в отчетите ги няма. Това е в контекста.

А каквото е в отчетите вече е в цената. нали не мислиш че на пазара са някакви идиоти дето не могат да четат отчети. Прочели са ги, сметнали са колко трябва да струва и са го вкарали в цената. След това идва контекста който определя движението накъде ще се движи.

Пък и за банките и за биотехнологиите ми приказват че съм луд постоянно. Което е доста успокоително защото очевидно още има много страх там - ако вземат да ми ги хвалят вече ще почна да се замисля да се измъквам.
                  От зад напред....

Едно нещо ако се държи като патка....крещи като патка и и изглежда на патка е твърде вероятно да е патка.
                  Това е за биотехологиите и банките европейските. Тук не става въпрос дали аз ти говоря или вестниците...тук ситуацията емного елементарна. Гръцкия риск ще удари най много банките. До като съществува е подобре да заложиш червено черно на рулетката. Биотхенологиите....са тема която е много дълга. При корекция те ще бъдат един от секторите които ще постарада най много не защото казват така анализаторите.

За въпросите които задавам....Всичко което казваш което ти наричаш "усещам" аз ще го нарека "разбирам" е основно ако вобще се занимаваш с този бизнес. Цял ден (когато го правя) аз това правя....да си изясня какво причинява определни движения...съобразявайки се със всичко което казваш...но ако става въпрос за компания...а не за движение на индекс...основното преди вобще да и обърна вниамние на тази компания е аз да имам представа и ифнормация от първо лице - що за компания е тя. А това няма как да стане без това което казвам аз...защото на ализаторите аз не мога да вярвам...което не означава че не се съобразявам краткосорочно с тях.

И сега какво е в цената...само един БОГ знае...пък аз ди та кажа.
                  Това е супер несириозно да кажеш каквото било в отчетите някой бил го сложил в цената и затова отказвам да чета отчети.. Кой този някой? БОГ или маркетмейкърите...или пазара...или емоцията....или очакванията...или всичко останало за което говориш...усещанията ти. В цената има всичко....

Почти както ти казвам съм сигурен какъв ти е стила на търговия - почти съм убеден...не казвам че е лош....но не е моя...)))

Коментар

• И имат 740 милиарда капитализация, която напълно заплаща всичко това което си дал като позитиви.

И нямат нов продукт и дори идея за нов продукт който да замести последния айфон в същия мащаб.

Коментар

• А какво ще стане....

Аргумента си е съвсем сериозен. Епъл правят технологични джаджи, но си подържат високия профит марж със сериозна лоялност на клиентите си към марката и реално дължат на доброто си име и добра реклама огромния профит маржин който имат.

Ама какво ще стане ако утре си загубят доброто име. да кажем там шефа им се окаже че чука малки момченца или вземат че натровят някой град в който имат бизнес или пък някой техен китайски доставчик си избие работещите в робски условия работници. както и да възможностите за загуба на доброто име са много. И какво ще се случи Епъл пак ще продава рпекрасен продукт, ама няма да може да го продава на такъв тлъстт профит маржин.
                      А какво ще стане.......ако падне метеорит и ни избие всички?

Ти имаш ли епъл компютър? Или телефон....или и двете...

Ако имаш можеш да прецениш и сам защо епъл могат и продават всичко на такъв марж.

Занчи имат...страшен бранд...имат кеш колкото 10 държави взети заедно....лоялни клиенти...добра реклама....огромен марж....( това по твои думи ) продават се на П/Е 16 при този безумен пазар...и ти казваш...тази компания е само мода...и ако са се случили незнам си какви глупости епъл щял да падне.

Само ако си повториш това което си написъл на глас сам на себе си ще разбереш колко несастоятелно звучи убеден съм.
                      Та има ли друга компания с тези показатели с такава цена на акциите друга вобще в света?

А това което те "опасява" да не падне цената...как би се отразило на коя да е друга компания по света?

Равен...умно момче си - убеден съм...но опитвайки се да обясниш необяснимото изпадаш в ситуации в които не можеш да мислиш сериозно или поне не си отделил време ( може би не искаш не че не можеш ) да помислиш върху тях сериозно. Няма лощо да не харесваш епъл...но епъл не е жена за която се чудиш дали да се ожениш и трябва да ти харесва или не....епъл е нещо от което можеш да изкараш пари или да загубиш...и е нужно не само за епъл а за всичко за което мислиш инвестиционно да бъдеш по малко емоционален и повече реационален дори в моментите в които искаш да спечелиш само от емоционалността.

Коментар

• Имам достатъчно опит че да усещам що годе на къде е тренда и със сигурност достатъчно опит че да усещам дали една компания расте поради фундамент, дали изостава от фундамента или пък всичко е предимно емоции. Особено когато става дума за положителни емоции.

Въпросите които задаваш честно казано направо ме учудват. Ти ако не ги усещаш тези неща не знам с какъв акъл се втурваш да инвестираш сам в акции. Преценяването на катализатора за растеж е всъщност ключовото нещо за инвестиране дали е реален растеж, дали са очаквания, емоции, общия тренд, шорт скуиз, намаляване на риска, или просто мода, вход или изход на пари, колко маймуни са на клона, ще го строшат ли този клон маймуните или още може. Какво натиска данена цена, или какво я изстрелва - тези неща в отчетите ги няма. Това е в контекста.

А каквото е в отчетите вече е в цената. нали не мислиш че на пазара са някакви идиоти дето не могат да четат отчети. Прочели са ги, сметнали са колко трябва да струва и са го вкарали в цената. След това идва контекста който определя движението накъде ще се движи.

Пък и за банките и за биотехнологиите ми приказват че съм луд постоянно. Което е доста успокоително защото очевидно още има много страх там - ако вземат да ми ги хвалят вече ще почна да се замисля да се измъквам.

Коментар

• Отваряш ми работа за 2 дена

За да може човек да ти отговори пълноценно на нещата които си написъл ми трябват два дена.
                          Въпреки всичко....

Чакай сега....до сега говореше как това което му е ниска цената има причина да е така. - аз не влизам в компании с тренд надолу в цената.

Тренда шефе...зависи от компанията...ама най вече завивиси от общия тренд. Като се обърне общия ще ти отиде на кино твоя. За всеки тренд си има причина и нагоре и надолу. Способносттта да оценяваш тази причина е предпоставка за печалба. Последните 6 години на 90 % от компаниите общия тренд им е нагоре.

Сега казваш че имаш компании които пазара е калкулирал риск което означава че тези компании им е паднала цената а ти смяташ че имат възможност за голям разстеж.

- защо да им е паднала - може просто да не растят толкова колкото смятам че е нормално рискът както сваля цената така и сваля растежа на цената.

От къде преценяваш колко могат да растът? От звездите.....от финансовото им положение....от това което приказват....и в това което инвестират или от това че всичко расте защото пазара е бичи?

И като каза че не обичаш компании които хората обичат...защо? Защото може би виждаш стойност и потенциал за разстеж в тези компании които пазара е подценил? Това не е ли инвестиране в подценена стойност?

- защото ако всички я обичат това означава че очакванията на всички са позитивни, а ако очакванията са едностранчиво позитивни това което най-вероятно може да се случи е разочарование. Предпочитам компании с негативи защото при тях има много по-висок потенциал да бият очакванията.

Това е велика глупост и тотално твое противоречие. Първо ти се губи понятието - всички обичат,. Как преценяваш че някой обича компания? Като нетфликс ли я обичат или като Голдман сакс я обичат? Или това че всички обичат нетфликс и той разсте до небесата означава че не обичат да кажем Голдман? Обичат...означава надценяват...или обичат защото е голяма, стабилна и с потенциал да расте? Компания с негативи....която има голям потенциал а пазара не оценява достатъчно....-- ей затова ти трябва ебахти анализа...и четенето на отчети е най малкото нещо което ти е нужно.

Нещо съвсем се обърках.

В същото време казваш разпространения аргумент на всички мечи настроени към епъл че била мода...което показва че нямаш ни най малко прества за тази компания освен разпространеините неща които се говорят насам натам...

Епъл има 740 милиарда капитализация. Как мислиш дали ще могат да направят втори продукт като айфон че да си вдигнат двойно печалбата. Силно ме съмнява. Много по-вероятно е дари и печалбите от айфони да вземат да падат пред това да измислят още едно подобно нещо. Всичките неща които се рпиказват за бъдещите и планове - автомобили - ма то Даймлер се търгува на 70 милиарда. Колко по-добра кола от мерцедес могат да направят епъл че да достигнат дори тази капитализация от там. Айде да кажем че са гении и кво за пет години да ударят 100 милиарда от коли. Ама то това са 15% нагоре в капиталицзацията и - или по под 3% годишно. Система за разплащане - е и Виза се търгува на 170 милиарда пак за пет години да достигнат таков анещо това са 25% или под 5% на година. Нещо друго има ли защото не се сещам. Ако продажбите на айфон достигнат плато - което е напълно възможно то сегашния бизнес на Епъл ще се оценява на ПЕ 12 да кажем. Айде да достигне това плато след 3 години и да се отрази на пазара след 2 до тогава да са си вдигнали печалбата с 20% дори това прави капитализая от 770 милиарда. Или още 5%

И какво става накрая след пет години при доста оптимистични допускания, при пълен успех на всички заявени до сега планове на епъл за развитие гтя ще има капитализация от 770+100+170 или общо 1 трилион. Ръст от 35% или по 6% на година - да ме прощаваш ама 6% растеж в най-добрия възможен вариант ама изобщо не ми изглежда привлекателен. Ами ако вземат да и падат продажбите или профит маржина дори само на айфоните. Или се провалят с разплащанията или с колите.

Това показва само едно. Че нямаш елементарна представа от епъл, да ме прощаваш. Отговора ми тук би трябвало да ми отнеме 3 часа...без реален шанс да го разбереш ако не искаш и си преднамерен.

За да можеш да инвестираш в компания особенно не разпространена и още повече да видиш възможност там където другите не виждат това предполага доста четене на финансови отчети и т.н т.е проучване. Което до сега казваше че няма смисъл....

-нищо подобно - аз оценявам стратегиите на компаниите и до къде могат да ги закарат тези стратегии. за това не ми трябва да им чета отчетите, защото вътре няма почти нищо за това. Естествено че доста внимателно гледам какво предвиждат анализаторите за тези компании и особено къде могат да се дънят тези анализатори.

Равен....като чуя анализатори...и стратегии...съчетани с това да си сложа парите някъде защото тези две неща показвали това....и предпочитам да спрад а се занимавам с този бизнес и да си спестя стреса от това да загубя парите си. Сериозен човек....който иска да инвестира парите си в компания без да знае от първа ръка финансовото и състояние, дали и колко печели, дали и колко дебит има, на какъв марж работи и какви разходи има...моля те...оставям без думи.

Я дай няколко примера....с компании които хората не харесват толкова а ти харесваш.....

Европейски банки и биотехнологии. Биотехнологиите са харесвани, но реално има много страх при тях. Може би оправдано.

Стой и само гледай....и ми помни думата...ако се случи това което предвиждам да се случи....т.е да дойде някакъв катализатор който да върне американския пазар в реалността моля те само виж с колко ще паднат биотехнологиите и не забравяй да си спомниш това което ти казвам. А европейските банки...ако Гърция фалира или полуфалира.....ще ги видиш на майната си за колко да кажем...два дена. Да не говорим....че само за това че са в евро ще загубиш сума пари от курса ако си долари. Трябва да си луд да имаш европейска банка преди да се реши проблема с Гърция - извинявай.

Аз мога да ти дам доста примери на комапнии например които искам да купя при първа отворила се подходяща възможност и за всяка от тях мога да ти говоря с часове с аргументи - защо мисля така.

Коментар

Това е толкова несериозен аргумент че чак ми е обидно да го коментирам.
                            Аргумента си е съвсем сериозен. Епъл правят технологични джаджи, но си подържат високия профит марж със сериозна лоялност на клиентите си към марката и реално дължат на доброто си име и добра реклама огромния профит маржин който имат.

Ама какво ще стане ако утре си загубят доброто име. да кажем там шефа им се окаже че чука малки момченца или вземат че натровят някой град в който имат бизнес или пък някой техен китайски доставчик си избие работещите в робски условия работници. както и да възможностите за загуба на доброто име са много. И какво ще се случи Епъл пак ще продава рпекрасен продукт, ама няма да може да го продава на такъв тлъстт профит маржин.

Коментар

• Чакай сега....до сега говореше как това което му е ниска цената има причина да е така. - аз не влизам в компании с тренд надолу в цената.

Сега казваш че имаш компании които пазара е калкулирал риск което означава че тези компании им е паднала цената а ти смяташ че имат възможност за голям разстеж.

- защо да им е паднала - може просто да не растят толкова колкото смятам че е нормално рискът както сваля цената така и сваля растежа на цената.

И като каза че не обичаш компании които хората обичат...защо? Защото може би виждаш стойност и потенциал за разстеж в тези компании които пазара е подценил? Това не е ли инвестиране в подценена стойност?

- защото ако всички я обичат това означава че очакванията на всички са позитивни, а ако очакванията са едностранчиво позитивни това което най-вероятно може да се случи е разочарование. Предпочитам компании с негативи защото при тях има много по-висок потенциал да бият очакванията.

Нещо съвсем се обърках.

В същото време казваш разпространения аргумент на всички мечи настроени към епъл че била мода...което показва че нямаш ни най малко прества за тази компания освен разпространеините неща които се говорят насам натам...

Епъл има 740 милиарда капитализация. Как мислиш дали ще могат да направят втори продукт като айфон че да си вдигнат двойно печалбата. Силно ме съмнява. Много по-вероятно е дари и печалбите от айфони да вземат да падат пред това да измислят още едно подобно нещо. Всичките неща които се рпиказват за бъдещите и планове - автомобили - ма то Даймлер се търгува на 70 милиарда. Колко по-добра кола от мерцедес могат да направят епъл че да достигнат дори тази капитализация от там. Айде да кажем че са гении и кво за пет години да ударят 100 милиарда от коли. Ама то това са 15% нагоре в капиталицзацията и - или по под 3% годишно. Система за разплащане - е и Виза се търгува на 170 милиарда пак за пет години да достигнат таков анещо това са 25% или под 5% на година. Нещо друго има ли защото не се сещам. Ако продажбите на айфон достигнат плато - което е напълно възможно то сегашния бизнес на Епъл ще се оценява на ПЕ 12 да кажем. Айде да достигне това плато след 3 години и да се отрази на пазара след 2 до тогава да са си вдигнали печалбата с 20% дори това прави капитализая от 770 милиарда. Или още 5%

И какво става накрая след пет години при доста оптимистични допускания, при пълен успех на всички заявени до сега планове на епъл за развитие гтя ще има капитализация от 770+100+170 или общо 1 трилион. Ръст от 35% или по 6% на година - да ме прощаваш ама 6% растеж в най-добрия възможен вариант ама изобщо не ми изглежда привлекателен. Ами ако вземат да и падат продажбите или профит маржина дори само на айфоните. Или се провалят с разплащанията или с колите.

За да можеш да инвестираш в компания особенно не разпространена и още повече да видиш възможност там където другите не виждат това предполага доста четене на финансови отчети и т.н т.е проучване. Което до сега казваше че няма смисъл....

-нищо подобно - аз оценявам стратегиите на компаниите и до къде могат да ги закарат тези стратегии. за това не ми трябва да им чета отчетите, защото вътре няма почти нищо за това. Естествено че доста внимателно гледам какво предвиждат анализаторите за тези компании и особено къде могат да се дънят тези анализатори.

Я дай няколко примера....с компании които хората не харесват толкова а ти харесваш.....

Европейски банки и биотехнологии. Биотехнологиите са харесвани, но реално има много страх при тях. Може би оправдано.

Аз мога да ти дам доста примери на комапнии например които искам да купя при първа отворила се подходяща възможност и за всяка от тях мога да ти говоря с часове с аргументи - защо мисля така.

Коментар

• Това е

Епъл е модна компания - това може да се рационализира по всякакъв начин но по същността си епъл е модна компания. А модата както я има така и я няма.
                                Това е толкова несериозен аргумент че чак ми е обидно да го коментирам.

Коментар

Working...
                                X