Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
под 207 SPY
под 206 - 207 SPY нещата ще станат прилично страшни.
Вече излязах на зелено в шортовете от мессец и нещо/Last edited by Iv_max; 08.06.2015, 20:52.
Коментар
-
Това има причина.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи кога си чувал по СНБС или блумбърг да обсъждат 3M, най-много да я споменат покрай отчетите и. В същото време може да ни занимават през седмица или доре през ден с тесла, нетфликс, епъл, фейсбук
Освен това Епъл се говори за него защото това е крайъгален камък на икономиката...това е доста често индикатор за търговия по добър от индексите да не говорим с размера си как влияе пряко на индексите.
Тесла, ФБ, Нетфликс, Линкелийд, туитър и т.н това са моментни компании с адски големи очаквания които се играят много и всяка новина около тях води до големи движения ...това е интересно...създава доста работа на журналистите , публиката се радва а в крайна сметка работата им е да радват публиката.
Коментар
-
Чу ли че я имам?
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИ тука ми е голям хикс, какво хубаво намираш в компания на р/е над 20 и с дълг
по-голям от собственият си капитал. А твърдиш, че си инвеститор в стойност?
3 М е невероятна компания с огромно дългосрочно предимство пред конкуренцията...но е много скъпа...и не случайно. Имал съм я навремето на няколко пъти...сега не. Ако пазара падне...и цената и падне това е едно от нещата които ще си купя веднага с дългосорчен хоризонт.
Да си инвеститор в стойност в днешни времена означава да откриеш качествени компании които имат много огромен потенциал за растеж и когато пазара го обхване паника и всички разпродават всичко ти да купиш това което има стойност и има огромен потенциал да се развие и нарастне...и в същото време почти клонящи към нулата възможности да фалира например.
Стойност вече не означава ликвидационна стойност...означава доказан потенциал и стабилен бизнес.
Нека падне при паника без да има фундаментална причина в самата компания за това да кажем на цени около 100 $ и тогава няма индекс който ще ти даде по голяма печалба от тази компания в рамките на 2-5 години. Това е инвестиране в стойност.Last edited by Iv_max; 08.06.2015, 20:39.
Коментар
-
Чудесно
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПрав сиТова е основната причина аз никога през живота си да не съм ползвал каквото и да е финансиране и да избягвам компании с големи задължения. Не мога да знам кога ще стане нещо си, и се задоволявам само с факта че някога ще стане. Не само че не ползвам кредити ами и винаги имам кеш за да усреднявам, но дори да нямах все се случва някоя от позициите ми да си изпълни таргета и да освободя кеша
Засега стратегията добре ми се отплаща и ме предпазва от загуби, но за мен най-важното е че спя спокойно, забавлявам се с други неща и мога да си позволя да не поглеждам пазара с месеци. Няма какво токова да стане с тая компания със закъсалият хотел. Най-много да и падне още цената и да си купя още дял от нея. А на тая с растежа могат да и се случат много неща. Най-малкото менижмънта и да избяга при моята компания, в него хотел да се случи убийство или например да натровят хората с храната и т.н
Ив, няма да се сърдиш че не съм на твоето мнение за епълНо все пак аз не само че съм продавал компютри, ами вече 20 години се занимавам с това. Това е едно от нещата от които много разбирам, не само като клиент.
Защо не си купиш един епъл за проба?)
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеOppenheimer Holdings i bnccorp for us
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе се занимавам с немски банки, там има нещо много, много сбъркано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеCheck aareal bank. DB e razispija
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо не е емоция, тези дето ги изгониха си нямаха идея какво правят честно казано. Новите може и те да си нямат идея ама това още не е сигурно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеА един шорт на емоцията в Дойчебанк?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTUR
Коментар
Коментар