If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лихвите ако ги вдигнат, ще е с толкова малко че няма да бъде валиден аргумент за спад. Просто да покажат, че вдигането не е страшно. Ще вдигат лихвите в продължение на години и то ако инфлацията ги притиска. Сега със спада на ресурсите заради Китай, още повече намалява инфлационният натиск.
Причина за корекция предполагам, могат да станат отчетите, които да покажат че акциите са скъпи спрямо печалбите но може би след като вече Фед е започнал да затяга.
Не е проблем Гърция, Китай, срива или на баба ми фърчилото.....проблема е кой ще е фактора който ще бъде "официален" признат за дълбоката корекция на пазара и дали след тази корекция ще влезем в първия от сума години чист мечи пазар която е моята прогноза.
Пазара търси катализатор за голяма корекция...а ако вдигнат лихвите което е единственното реално важно и пряко свързано с цените на акциите нещо....влизаме в мечи пазар.
Основния въпрос е .... дали тази корекция ще позволи вдигане на лихвите. Ако септември нищо не вдигнат - тази година няма да ги вдигнат и пазара ще се възтанови до края на годината от корекцията. Ако ги вдигнат...2 години - мечи пазар.
Биотехнологиите са предразположени за спад от над 30 %.
Ако имах ... аз бих продал всичко особенно ако не съм продал когато трябваше преди няколко месеца.
ibb е към 15% по-нагоре от преди 6 месеца 20% нагоре от началото на годината, към 35% нагоре за една година 100% нагоре за две години и към 400% нагоре за 5 години Сигурен съм че през цялото това време доста народ са продавали - и са съжалявали
за последните три години поне - от както ги следя повече постоянно някакви хора приказват как биотехнологиите са балон - след това препоръчват нещо друго, което я расте, я не расте - а биотехнологиите мачкат като товарния влак всичко наред
Не е проблем Гърция, Китай, срива или на баба ми фърчилото.....проблема е кой ще е фактора който ще бъде "официален" признат за дълбоката корекция на пазара и дали след тази корекция ще влезем в първия от сума години чист мечи пазар която е моята прогноза.
Пазара търси катализатор за голяма корекция...а ако вдигнат лихвите което е единственното реално важно и пряко свързано с цените на акциите нещо....влизаме в мечи пазар.
Основния въпрос е .... дали тази корекция ще позволи вдигане на лихвите. Ако септември нищо не вдигнат - тази година няма да ги вдигнат и пазара ще се възтанови до края на годината от корекцията. Ако ги вдигнат...2 години - мечи пазар.
Китайците направиха конкурент на МВФ, искат и те да командват пазара на злато това явно не се хареса на някой и ето ... срив на борсите.Дали хамериканците нямат пръст. Днес май хакнаха и хамериканците , дали пък не са китайците
Ох котъо, очертават се май още няколко добавки през 10%...
Има мегдан, все още ми са само малко над 1% от пф....
PS Е, днес HAO шъ да го пропусна, няма 10% спад , ала пък соларен TAN-чо с 30% по евтин откакто го разкарах - не можах да се въздържа да не хапна ..
Хубаво паник рси...
Да видим съпорта му на 32$ дали ще удържи...
Според мен петрола когато тръгне нагоре няма да се спре докато не стигне нивата преди спада. Не мога да си представя че има толкова тъпи хора да не си продават американските петролни акции. При тези нива ще има скоро половин милион нови безработни, 300-400 млрд. загуби за банките и фалити на по-малките и задлъжнели компании ,та теорията ми е че мача е свирен преди да е почнал и пазара ще обърне точно когато всички си мислят как тази прогноза започва да се сбъдва.
С ниските цени целят да поставят руснаците на колене или поне така се надяват.Преди
точно 17г петрола беше стигнал 9 долара барел и руснаците бяха фалирали,говоря за
Азиятската криза.Затова намеквам и за Украйна ,защото и тя е част от играта.
Коментар