If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всичко това е симптом на прехода от икономика базирана основно на физически продукти, към такава базирана предимно на идеи. И сега дори не струва нищо да произведеш нещо - фабриката в някоя страна от 3тия свят вади артикула за 1,25 долара, отива в магазина на 25... В бъдеще просто това ще достигне нови равнища, ще може някой да си направи фабрика на средата на пустинята с едни големи соларни панели наоколо и персонал роботи, и няма изобщо да струва нищо.
От една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.
Принципно си имам хипотеза, че при перспектива за нисък растеж и ниска инфлация години наред, индексите няма къде да ми бягат.
Ама ей на.
Аз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.
Този Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
Гаснат само тези компании, които покажат отчета си.
Как се спира това?
Този Насдак се опитвам да го изключа през клавиатурата, гася монитора - не става.
Как се спира това?
Как се спира това?
Коментар