IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Я виж как се топят резервите бавно, но сигурно.
    Руската ЦБ постъпи мъдро през предните години купувайки злато и има висок процент на златни запаси. Не ги мисли техните резерви.

Руският бюджет е в рубли, не е в долари. Руските разходи за добив на нефт и газ също са в рубли! Така че, не ги мисли и за това.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Русия има едно от най-ниските съотношения дълг/БВП. Няма как да фалира.

Виж ти си на път да фалираш с купените банкови и биотехнологични акции. Истинската буря по фондовите пазари още не е почнала. Истинската ще започне, когато вземат да гърмят банките, чийто гаранционни портфейли са пълни с избушени акции на фалирали фирми!

Вдигане на лихвите в САЩ е равнозначно на обявяване на филит на САЩ. Златото ще се изтреля в небесата!
      А петролчето като пресъхва с бързи темпове, вкл. и днес, а Иран, ако отворят резервите? Как ще финансираме бюджетни харчове?
      Я виж как се топят резервите бавно, но сигурно. Колко още ще изкретат с тези цени на газта и петрола? А петролът има накъде да копае ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Русия ме притеснява защото ще фалира - и то не чак толкова заради суровините
        Русия има едно от най-ниските съотношения дълг/БВП. Няма как да фалира.

Виж ти си на път да фалираш с купените банкови и биотехнологични акции. Истинската буря по фондовите пазари още не е почнала. Истинската ще започне, когато вземат да гърмят банките, чийто гаранционни портфейли са пълни с избушени акции на фалирали фирми!

Вдигане на лихвите в САЩ е равнозначно на обявяване на филит на САЩ. Златото ще се изтреля в небесата!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мога да ви кажа точно

Мога да ви кажа точно какво ще се случи при различни варианти в америка близкия месец два но нека първо помислим.

Хайде един въпрос.

Нека всеки да си каже мнението аргументирано да видим как мисли.

Какво ще се случи до ФЕД септември?

И един страничен въпрос - защо става сега точно това което става?

Коментар

• Още един бисер

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Русия ме притеснява защото ще фалира - и то не чак толкова заради суровините Бразилия не ме притеснява особено. Те са все пак и доста евтини.
            Още един бисер. Русия ще фалира - и то не чак толкова заради сурвините.

Въобще не знаеш къде се намираш и с какво се занимаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Прав си, прекалено голям незаслужен пердах отнасят ЕМ напоследък, вече приближават нива дето почват му потичат лигите на човек...
              Единствено относително слабия $ ме спира за момента да грабя с шепи....че почти няма отделни хеджирани етф варианти по държави, но има и други решения за хеджиране.

Растежа определено го има.
              Например БРИК по данни на СБ тази година въпреки рецесията в Русия и Бразилия ще даде над 2.2% ръст. За 2016-17 се чакат съотв. 4.1 и 4.8%.
              Турция, Полша и Румъния растат с по 3-4%, Корея - също.
              Индонезия и Малайзия 4.7-5.5%, Виетнам над 6% дори , Египет 4.2 до 4.8, Чили и Перу - също се очакват да се ускорят идните 2 години до 3.5-4%

Всичко това е над двойно повече от мижавите 1.5-1.8% очаквани за Европа и около 2-2.2 за щатите.
              При това се търгуват на почти двойно по ниски мултипъли.

ПС Като те притесняват много Русия и бразилия от суровинна гледна точка - има и смол кап варианти за тях с доста по малка експозиция към материълс и енергия.
              Русия ме притеснява защото ще фалира - и то не чак толкова заради суровините Бразилия не ме притеснява особено. Те са все пак и доста евтини.

Коментар

• След като всичко което казвах

След като всичко което казвах се оказва и ще се окаже вярно.

Ако има някой тук който да може действително да мисли с главата си и хваща горе долу процесите които се случват - ще се радвам да каже какъв ще е изхода от създалата се ситуация на пазарите, лихвите, курса долар евро, китай, русия, златото, сурвините и т.н и желателно да има аргументи а не да защитава мнението си ала..." всичко се случва защото така ". И да призная няма да е никак трудно да направи фундаментален анализ на всичко това ако поне малко е в час с реалността.
                Въпреки че Равен казва че фундаментален анализ не може да се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Същите тези корпорации които внасят все по-евтини евтини ресурси и продават на растящи икономики. Защото ЕМ расте - и то доста добре. Отново като махнеш Бразилия и Русия останалите внасят ресурси и растят прилично.

Реално тези които губят са западните компании добиващи петрол, желязна руда. Но това са американски и британски компании, не са ЕМ. Пак ако не броим Бразилия и Русия.
                  Прав си, прекалено голям незаслужен пердах отнасят ЕМ напоследък, вече приближават нива дето почват му потичат лигите на човек...
                  Единствено относително слабия $ ме спира за момента да грабя с шепи....че почти няма отделни хеджирани етф варианти по държави, но има и други решения за хеджиране.

Растежа определено го има.
                  Например БРИК по данни на СБ тази година въпреки рецесията в Русия и Бразилия ще даде над 2.2% ръст. За 2016-17 се чакат съотв. 4.1 и 4.8%.
                  Турция, Полша и Румъния растат с по 3-4%, Корея - също.
                  Индонезия и Малайзия 4.7-5.5%, Виетнам над 6% дори , Египет 4.2 до 4.8, Чили и Перу - също се очакват да се ускорят идните 2 години до 3.5-4%

Всичко това е над двойно повече от мижавите 1.5-1.8% очаквани за Европа и около 2-2.2 за щатите.
                  При това се търгуват на почти двойно по ниски мултипъли.

ПС Като те притесняват много Русия и бразилия от суровинна гледна точка - има и смол кап варианти за тях с доста по малка експозиция към материълс и енергия.

Коментар

• Не мога да се сдържа

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Тцъ - при вдигане на лихвите златото ще се срине.
                    Не мога да се сдържа

Равен, ако някой иска да инвестира и се чуди какво да направи единственното необходимо е да гледа какво говориш и да прави точно обратното.

Няма едно нещо да си казал и то да е вярно.

Коментар

• При една по-стабилна паника, който не е толкова далеч, 15-20 ще са %, ама умножени по две-три
                      ФЕД съм 99% сигурен, че ще оплескат нещата през септембъра

Коментар

• Aзия - кървава баня, Европа - почти, като гледам фючърсите и отвъд локвата ще отворят с поне 2% гап.
                        GILD ev/eb 7.8 , AAPL -same, VLO <3.7

Как бе девиза ....Great companies at great price...времето иде

ПС Възможно е утре-вдругиден да има неуспешен опит за рали, после надоле пак.
                        Струва ми се че няма да се разминем с тестването на октомврийските корекционни нива...т.е хубава дълбочка 15-20% корекция.
                        Last edited by pipbel; 24.08.2015, 13:27.

Коментар

• Мерси, точно такова

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            прав си в дълговете е зарито умрялото куче, но вече 5 години си затварят очите и пеят за ръстове и 'възстановяване'
                            +1
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнение
                              Европа с този социализъм (Гърция) и постоянен наплив на емигранти дето ще и скапят социалните системи не я виждам в скоро време да изплува.

Някой inverse etf дето се търгува в Европа дали има? Че interactive brokers не ми дават да short-вам директно европейски акции?
                              Такова ли?
                              http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...f+DE000A0X9AA8

2х е

Коментар

• Европа с този социализъм (Гърция) и постоянен наплив на емигранти дето ще и скапят социалните системи не я виждам в скоро време да изплува.

Някой inverse etf дето се търгува в Европа дали има? Че interactive brokers не ми дават да short-вам директно европейски акции?

Коментар

Working...
                                X