Първоначално изпратено от bate Goiko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
За САЩ си мисля загуби за индексите между 0.5 и 0.8% за деня, при първоначален плюс до към 0,30%!
Доста гадателска прогноза, но тя се основава на невъзможността за задържане на ръстове и от друга страна пасивността към евентуални резки понижения, които видяхме, че вчера не се случиха! Пазара е в някаква степен "пас", позиция STANDBY!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма - народа се страхува да влиза в Бразилия.То и аз го правя доста внимателно и за дълъг период, още не съм заредил и 10% от това което мисля да взема. Но до края на годината мисля да имам едни 10% в Бразилия.
Допреди 2-3 месеца имах по позитивно виждане за Бразилия. Мислех че веднъж като изритат Дилма - и ще е ок.
Но по него време четох една статия...системата им е такава, с толкова неефективен социализъм че преспокойно може да се нарече латинска Гърция, пенсии на 50-55, дотации, мързеливи орки на държавна хранилка бол, повсеместна корупция и т.н.
Това няма лесно оправяне.
Гърция поне цял ЕС ги дундурка, при тия няма откъде...големи трусове тепърва ще има там, ще им се стъжни доста самбата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНефтът няма как да тръгне надолу заради арапите. Панически спад не видях другаде, освен в самият Китай - европейските и американските борси загубиха най-ного при отварянето си.
Китай няма как да падне процентно толкова, колкото лятото (камо ли в пунктове), защото това би значело Шанхаецът да стигне абсурдно ниски нива след години наред бесен растеж на икономиката - който продължава, но по-бавно - и как няма да забави, то не може до безкрайност с по 8-10% нагоре. Китай падна с над 40% лятото - как го виждате това сега - да отиде под 2000 пункта - нали куцо, кьораво и сакато инвеститор ще хукне да инвестира там още на 2400... и така ще се хукнат, че ще направят нов още по-голям балон... Помислете 11-12 година Шанхаецът е бил около сегашните нива - колко е нарастнала икономиката през тия 5 години? - Поне 40%.
Флоридов - казах ти, че не познавам китайското компании.
Наивников - виж кой колко пада и ще си отговориш - Азия пада по-малко от Европа и от Щатите даже. ЦИЕ пада най-малко. Ако утре не стане нещо неочаквано, очаквам американците (и отчасти европейците) да озаптят пазарът - ама утре. Такава е логиката, ако гледаме технически (не че съм техничарин) - междувременно ЦИЕ и Азия могат да паднат и утре и чак други ден да обърнат трендът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСигурно има защо..;затуй и продължават да падат.
Обади се като стане ре 2
Всъщност ако консенсуса е прав - 1 фибрия може да се вземе и сега, с форърд ре 2.5 и >8% дивидент.
Ма се надявам още да се скине де ...То и аз го правя доста внимателно и за дълъг период, още не съм заредил и 10% от това което мисля да взема. Но до края на годината мисля да имам едни 10% в Бразилия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз си харесвам отделни компании, които се търгуват на ПЕ 4
Обади се като стане ре 2
Всъщност ако консенсуса е прав - 1 фибрия може да се вземе и сега, с форърд ре 2.5 и >8% дивидент.
Ма се надявам още да се скине де ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTo хубаво да се правиш на контрарник, ма тепърва се разразява рецесията там...и хич май няма да е плитка и кратка.
И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКолкото повече чувам как трябва да се стои далеч от Бразилия толкова повече се надъхвам да купувам там
И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.
Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети!
Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.
Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.
И без тва ми е лошо само кат глеам минуси от лани .... нека малко да се поуспокоят нещо това онова 2100 па после ако ще и на хилка да слизат .....
Коментар
-
За днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.
Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети!
Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.
Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениес колко отваряш позиция там с 2лв.и всеки път кат "изчакаш малко" го "затваряш на печалба" тъй ли
да ти приличам на некой тинейджър с тетрадки на Азис който виси по цел ден у фейсбоклука ммм ?!?Аз верно иам 3 клас до обяд ама тея ... "отварям чакам малко и затварям винаги на печалби" ги разпраай у Супершоу Невада на русите парясници с оня 1.50см джнинджифърляка дет беше там ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТой много хубаво го е казал:
"Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение."
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениес колко отваряш позиция там с 2лв.и всеки път кат "изчакаш малко" го "затваряш на печалба" тъй ли
да ти приличам на некой тинейджър с тетрадки на Азис който виси по цел ден у фейсбоклука ммм ?!?Аз верно иам 3 клас до обяд ама тея ... "отварям чакам малко и затварям винаги на печалби" ги разпраай у Супершоу Невада на русите парясници с оня 1.50см джнинджифърляка дет беше там ......
Той много хубаво го е казал:
"Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМуахаха - златото даже не го гледам като го шортя, толкова малка част от портфейла ми е че не си заслужава да си губя времето даже да го следя. Просто по някое време отварям къса чакам известно време и затварям на печалбаи всеки път кат "изчакаш малко" го "затваряш на печалба" тъй ли
Коментар
Коментар