IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    С други думи Гилд е само привидно супер евтина компания. С което не казвам, че е по-скъпа от другите биотек фирми.
    Точно така, привидно евтина. Само, че може и да остане такава, ако черния сценарии не се развие според плана на гробокопачите. А другите са скъпи сега! Има разлика. И къде пише,че лекарството на Мерк е поне също толкова ефективно и с толкова или по-малко странични ефекти. Ами ако се окаже, че не е точно така? К'во правим? Щото за Совалди и Харвони вече се знае. Да не говорим, че имат и ново комбо хапче за всички генотипове хепатит Ц.
    Ама както казах всеки да си търгува както му е кеф. Аз изобщо не ги и гледам вече, ако паднат на под 80-90 ще си допълня, ако не ще си кютам. Имам много малко от преди месец-два на 106 май или 107.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Абе, стига глупости. По кой начин ще го изгорят този кеш като виждаш на твойта картинка, че и цялото Совалди/Харвони да отпишеш пак са на печалба и са били от доста време насам?
      Разгледай цялата фармация и ако ми намериш още една фирма подобна на Гилд да се търгува на ПЕ 9 скачам през прозореца. Дори и най-големите избушеняци от големите фарми се търгуват към 18-20, а други по-скоро към 30!

К'вото и да се случи с маржовете им и/или с пазарния дял, в най-лошия случай коефициентите им ще отидат на нивото на другите. А не е и като да им е празен пайплайна.
      Както и да е, всеки си носи глава на раменете да го мисли. Аз продадох всичко пролетта към 120 и сега имам съвсем малко. Ако падне ще си допълня.
      С други думи Гилд е само привидно супер евтина компания. С което не казвам, че е по-скъпа от другите биотек фирми.

Коментар

Виж тази картинка, която показва развитието на печалбата на Гилд от 2011 г. насам. Това че изведнъж е скочила в пъти е много добре за тези, които са купили Гилд преди 2013, т.е. преди да се появят очакванията/спекулациите за очаквания скок.

Въпросът е какво става с печалбата от тук нататък. Смяташ ли, че маржа им на печалба от 87% ще се увеличава (всъщност маржа май вече намалява). Пазарният дял в САЩ от 90% колко още може да се увеличава?

И когато плащаш 10х печалбата днес, образно казано, очакваш, че в следващите десет години тя няма да пада. А какво става с печалбата ако маржа им на печалба след 2-3г. е половината от това, което е днес и пазарният им дял падне на 60%.

Ravnovesie вчера посочи, че Гилд са си изиграли картите перфектно. Въпросът е дали има гаранция, че ще продължат да играят перфектно.

И тези 10 млрд. кеш, дето ги имат е много хубаво, но могат и бързо да го изгорят.
        Абе, стига глупости. По кой начин ще го изгорят този кеш като виждаш на твойта картинка, че и цялото Совалди/Харвони да отпишеш пак са на печалба и са били от доста време насам?
        Разгледай цялата фармация и ако ми намериш още една фирма подобна на Гилд да се търгува на ПЕ 9 скачам през прозореца. Дори и най-големите избушеняци от големите фарми се търгуват към 18-20, а други по-скоро към 30!

К'вото и да се случи с маржовете им и/или с пазарния дял, в най-лошия случай коефициентите им ще отидат на нивото на другите. А не е и като да им е празен пайплайна.
        Както и да е, всеки си носи глава на раменете да го мисли. Аз продадох всичко пролетта към 120 и сега имам съвсем малко. Ако падне ще си допълня.

Коментар

Не знам дали и имаш и с ква цел ги следиш тези, ама сравнени с Гилд, Найк е като дирижабъл
          Найки съжалявам, че нямам. Прекалено са ми скъпи да ги купувам сега. Могат доста да паднат ако се представят по-зле от очакванията, особено ако това стане в две поредни тримесечия. Искам да паднат под п/е 25.

Мисля, че са един от най-добрите large cap growth акции и че могат да продължават около 15% растеж на печалбата още поне 10 години.
          Last edited by Misho ILIEV; 23.12.2015, 14:01.

Коментар

Не знам дали и имаш и с ква цел ги следиш тези, ама сравнени с Гилд, Найк е като дирижабъл
            Виж тази картинка, която показва развитието на печалбата на Гилд от 2011 г. насам. Това че изведнъж е скочила в пъти е много добре за тези, които са купили Гилд преди 2013, т.е. преди да се появят очакванията/спекулациите за очаквания скок.

Въпросът е какво става с печалбата от тук нататък. Смяташ ли, че маржа им на печалба от 87% ще се увеличава (всъщност маржа май вече намалява). Пазарният дял в САЩ от 90% колко още може да се увеличава?

И когато плащаш 10х печалбата днес, образно казано, очакваш, че в следващите десет години тя няма да пада. А какво става с печалбата ако маржа им на печалба след 2-3г. е половината от това, което е днес и пазарният им дял падне на 60%.

Ravnovesie вчера посочи, че Гилд са си изиграли картите перфектно. Въпросът е дали има гаранция, че ще продължат да играят перфектно.

И тези 10 млрд. кеш, дето ги имат е много хубаво, но могат и бързо да го изгорят.
            Attached Files

Коментар

• http://www.investor.bg/evropa/334/a/...polsha-208343/

Eй баси, аз тамън да вляза в Полша и тея моркови ще вземат да ги даунгрейднат...
              нищо, ще добавяме по евтинко.

Всъщност някои от мерките де предприемат никак не са лоши и само биха увеличили потреблението, а и винаги могат си девалвират злотата да са по конкурентни.
              За детски колкото 1 бг пенсия можем само да мечтаем, те ще го направят без проблем, при това там няма чаавета....нито толерастия към човекоподобни орки.

Коментар

Кога Найки ще спре да бие очакванията и ще им паднат акциите

Коментар

• Nike

Кога Найки ще спре да бие очакванията и ще им паднат акциите

http://www.cnbc.com/2015/12/22/nike-...-earnings.html

The fitness giant posted second-quarter earnings of 90 cents per share, up from 74 cents a share in the year-earlier period. It also delivered revenue of $7.69 billion, falling short of the $7.81 billion expected by analysts.

Wall Street had expected the company to deliver quarterly earnings per share of 86 cents, according to consensus estimates from Thomson Reuters.

Worldwide future orders, a key metric for the retailer, soared 20 percent excluding currency impacts, blowing past the 14.1 percent estimated, the company said.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Естествено че може и да направят нещо свястно, но нищо от до сега излязлата информация не показва че тяхното лекарство ще е по-добро от това на Гилиъд.

Сега, аз никога не обеждавам никой да купува каквото и да било. Даже за това не си казвам по принцип позициите вече, защото нито знам другите хора какъв ръск апетит имат, нито как си разпределят портфейлите. А това че аз казвам че ме кефи нещо и е рисково не означава че не съм си взел само на 3-4% от портфейла от него или дори 0,3 -0,4%. Но де знам някой може да вземи 30 -40 и да си пропилее парите ако нещата тръгнат на зле. Но тъй като за Гилиъд вече бях говорил та тръгнах и да я защитавам.
                    Моят perception (казано на чист български език ) за риска на Гилд е, че е доста рисковано да се купи. И дори обективно да не съм прав, знам че е по-добре да стоя настрана.

Иначе разбирам логиката ти за Гилеъд. Но...

Коментар

Нямах предвид, че Мерк е добре да се купи, а да не се подценява като потенциален конкурент.

Може и да си прав за Гилиъд. Но понеже аз не съм силно убеден, ще остана пас за сега.
                      Естествено че може и да направят нещо свястно, но нищо от до сега излязлата информация не показва че тяхното лекарство ще е по-добро от това на Гилиъд.

Сега, аз никога не обеждавам никой да купува каквото и да било. Даже за това не си казвам по принцип позициите вече, защото нито знам другите хора какъв ръск апетит имат, нито как си разпределят портфейлите. А това че аз казвам че ме кефи нещо и е рисково не означава че не съм си взел само на 3-4% от портфейла от него или дори 0,3 -0,4%. Но де знам някой може да вземи 30 -40 и да си пропилее парите ако нещата тръгнат на зле. Но тъй като за Гилиъд вече бях говорил та тръгнах и да я защитавам.

Коментар

И това оправдава вероятно очакване оправдава ПЕ 25 за мерк, но смяташ, че това че вече са взели пазара не оправдава ПЕ 9 за гилиъд

Аз не смятам че Мерк не си заслужава да се държи - но тя си е оценена като голяма фарма - с доста как да го кажа щедри коефициенти. И възможния ръст на цената - поне траен такъв ръст - не се вижда от къде ще дойде. Големите им надежди за Кейтруда за сега не се оправдават. Може и да си оправдае надеждите следващите години. Но поне към момента не изглежда да е големия удар на който пазара се надяваше миналата година.

А гилиъд е реално голяма фарма - всъщност е по-голяма от Мерк и като печалба и като капитализация, но поради някаква причина пазара смята че е рискова - много по-рискова от голямата фарма. Това грешно разбиране на пазара що се отнася до Гилиъд постепенно ще премине. Просто фактите му противоречат. И в момента в който премине и рисковия профил на гилиъд ще се промени от такъв на голям биотек, към такъв на голяма фарма. Когато това се случи - а то не е далеч във времето, то и коефициентите на гилиъд ще почнат да приличат на тези на голямата фарма.

И ако сложиш едно ПЕ 31 - на каквото се търгува този сектор на Гилиъд и една печалба на акция от 12 долара за 2016 и потенциалната цена на акцияу удря 370 долара. На ПЕ 20 да се търгува - т.е. като доста консервативна голяма фарма и цената пак забива на 240 долара.

И това буквално може да се случи за година, две - защото всичко е във възприемане на факти, които са вече налични.

А като си вземе човек Пфайзер, JNJ, Мерк, BMY какво получава - едни надути коефициенти, скъпи цени на акцията, слаб растеж.
                        Нямах предвид, че Мерк е добре да се купи, а да не се подценява като потенциален конкурент.

Може и да си прав за Гилиъд. Но понеже аз не съм силно убеден, ще остана пас за сега.

Коментар

Мерк често влизат "последни", но въпреки това обикновено заемат значителен пазарен дял.
                          И това оправдава вероятно очакване оправдава ПЕ 25 за мерк, но смяташ, че това че вече са взели пазара не оправдава ПЕ 9 за гилиъд

Аз не смятам че Мерк не си заслужава да се държи - но тя си е оценена като голяма фарма - с доста как да го кажа щедри коефициенти. И възможния ръст на цената - поне траен такъв ръст - не се вижда от къде ще дойде. Големите им надежди за Кейтруда за сега не се оправдават. Може и да си оправдае надеждите следващите години. Но поне към момента не изглежда да е големия удар на който пазара се надяваше миналата година.

А гилиъд е реално голяма фарма - всъщност е по-голяма от Мерк и като печалба и като капитализация, но поради някаква причина пазара смята че е рискова - много по-рискова от голямата фарма. Това грешно разбиране на пазара що се отнася до Гилиъд постепенно ще премине. Просто фактите му противоречат. И в момента в който премине и рисковия профил на гилиъд ще се промени от такъв на голям биотек, към такъв на голяма фарма. Когато това се случи - а то не е далеч във времето, то и коефициентите на гилиъд ще почнат да приличат на тези на голямата фарма.

И ако сложиш едно ПЕ 31 - на каквото се търгува този сектор на Гилиъд и една печалба на акция от 12 долара за 2016 и потенциалната цена на акцияу удря 370 долара. На ПЕ 20 да се търгува - т.е. като доста консервативна голяма фарма и цената пак забива на 240 долара.

И това буквално може да се случи за година, две - защото всичко е във възприемане на факти, които са вече налични.

А като си вземе човек Пфайзер, JNJ, Мерк, BMY какво получава - едни надути коефициенти, скъпи цени на акцията, слаб растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            http://finviz.com/quote.ashx?t=DDC

Tова си струва поне 15$...
                            Копат елмази ли?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е това лекарство го правят още от преди Гилд да купи тази компания от която го взе. И всяка година аха да е готово и се провалят. Реално Мерк трябваше да са първи на пазара - поне нещо такова ми се върти в главата. Те ще излезат последни.
                              Мерк често влизат "последни", но въпреки това обикновено заемат значителен пазарен дял.

Коментар

• http://finviz.com/quote.ashx?t=DDC

Tова си струва поне 15$...

Коментар

Working...
                                X