IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никой не купува в китай - спряха им пазара след спад от 7%. Реално пазара им работи около 1/3 от времето. Първо една спирачка, след това още една и след това развалиха купона Ако ги бяха оставили да падат свободно щяха да паднат свободно.

Коментар

• Щом някой разпродава, то друг купува - иначе нямаше да има търговия. Кой купуваше в Китай? - Други бабета ли? - Съмнително.

Щатите не са мръднали почти миналата година - особено Дау. Впрочем той почти не е мръднал от две години назад, без да има спад на икономиката. Насдак се е качил - но не драстически. Няма никаква причина за срив - а ако пазарът търсеше причина за траен срив, миналата година имаше цял куп такива причини, напротив - като се изчерпат мишкуняшките оправдания, ще има ръст. Освен това - след броени месеци неадекватният обонго ще бъде уволнен - още една причина за ръст, като се има предвид, че ного вероятно Щатите да имат за президент предприемач. Днес имаше двойна психологическа атака - от дръпнатооките мишкуняци и от проклетите арапи - пазарите се държаха добре, накрая щатите показаха мощ.

Утре ще видим. Както казах, Китай няма начин да повтори спадът от лятото - не е невъзможно, но е изключително малко вероятно, защото това значи: Шанхаецът под 2000.

Докато миех своите зъбки се сетих за историята на най-най-богатият Хонконговец. Бил е средна ръка човечец, дребен предприемач някакъв, който през 60-те - по време на някаква страшна борсова криза в Хонконг, просто изчакал дъното и започнал да купува акции на кило... защото вярвал в могъществото на Хонконг. После се усетили и другите, включително мишкуняците, дето му продали, ама късно.

Истината е, че дългосрочно погледнато: купуващите винаги прецакват продаващите, стига обект на търговията да не са някакви избушеняшки акции.

Аре - вече - лека нощ.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Забраната за продажба на акции от мажоритарите в Китай изтича тази седмица - всъщност трябва да е изтекла още днес.

Така че това което предстои е много от същото. Дали на човек му харесва или не няма голямо значение - най-вероятно пазарите ще падат.

СП и Насдак ми се струва че оформят вече двоен връх и ще се изсипят мощно следващите седмици - или пък няма да го направят - кой знае Печалбите на компаниите ще са зле, приходите още по-зле - а сезонът на отчетите отваря след седмица. В същото време ФЕД затяга нещата, инфлацията ще почне да се вдига - януари миналата година петрола вече беше ниско и няма да има натиск върху инфлацията надолу - така че и последните идиоти дето стискат облигации ще бъдат анихилирани следващите два три месеца - или пък няма

Както и да е - има достатъчно причини пазара в САЩ да пада. А няма причини да се качва - така че по-вероятно е да пада. Пък който иска да залага че ако САЩ пада нещо на друго място ще расте винаги е добре дошъл - все някой трябва и да купува

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Да бе и аз това му казвам на Иператорчето, да купува, щом за него става въпрос за "бабишкериски" страхове, а не за "съдържание"!
          Апропо - докато си плавах във ваната - разсъждавах:

Китайското правителство забрани на големите акционери да продават.... ама не им е забранило да купуват... нали така?

Схващате ли моята мисъл? - Бабетата пак се прецакаха - такова чувство имам.

Както и да е - нашият фонд, Възникващи пазари, е увеличил делът си в Китай с 3% през ноемврий... явно азиатският човек, дето му е мениджър, мисли като мене.

Лека ви вечер и храброст утре.

Коментар

• Монетов - имам чувството, че съм заобиколен само от финансови извратенци и сривлювци, които се кефят на пропаданиците.

Могъща атака ли бе? - Могъща атака бе... макар лятото да видяхме и по-хубави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Мале-мале: видяхте ли каква брутална атака? Бичетата изнасилват мечетата като талибанец - шведка.

Кво стана, бе?
              чакай бе Импе недей кат теле пред майка си щото има още едно потвърждение/връщане ако ше е дъно ако ли не може да ни закарат на 1900 в бързината както ги виде днеска за 3 дена от 2080 та слезна на 1980 SPXa .....

Коментар

• Мале-мале: видяхте ли каква брутална атака? Бичетата изнасилват мечетата като талибанец - шведка.

Кво стана, бе?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  Младежи, дайте мнение за Gerdau SA ако следите бразилските акции?
                  стой мнооого далеч от бразилия

http://www.bloomberg.com/news/articl...ssion-forecast

харесва ми само 1 компания от тази държава - брф
                  http://www.bloomberg.com/news/articl...r-brazil-s-jbs
                  Last edited by Black and white cat-foot; 04.01.2016, 21:03.
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Ето: Насдак и Дядката опитват предпазливо да обърнат, Вермахтът и той се мъчи да. Ако американските завършат със спад под 1.8% (примерно) утре и азиатските може да опитат да компенсират днешният спих - макар хаотически пазари като корейският например са малко трудни за прогнози.

Дръпнатооки мишкуняци, проклетидаса.
                    Струва ми се, че 'игра си го играеш"

Индексите може би и утре ще падат, може и вдруги ден! След това ще върнат леко!

Не е толкова интересно какво ще стане тия дни обаче! Малко нагоре малко надолу, ала бала.
                    Въпросът е в навлизането на дълготраен мечи пазар! Голямото пляс в Китай ще отприщи "бента" на глобалната рецесията след известно време, тогава ще са големите спадове! Това не е днес, може би не е и утре, но е скоро!
                    Незабавно ще имаме QE4, а от там на сетне ще го видиш...!

Коментар

Нищо бразилско не е за пипане тая година, поне първата 1/2, лично мнение.
                      Все пак ако слагаш, хубавко е да имаш повече от BZQ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Ако не го озаптят Американците, очаквам след малко нефтът и борсата да тръгнат заедно в една посока - надолу
                        Ето: Насдак и Дядката опитват предпазливо да обърнат, Вермахтът и той се мъчи да. Ако американските завършат със спад под 1.8% (примерно) утре и азиатските може да опитат да компенсират днешният спих - макар хаотически пазари като корейският например са малко трудни за прогнози.

Дръпнатооки мишкуняци, проклетидаса.

Коментар

Знам само, че на г-жа Русева ного и паднаха акциите - други не следя.

Коментар

• Младежи, дайте мнение за Gerdau SA ако следите бразилските акции?

Коментар

• кои сайтове гледате за обзор на търговията коефициенти новини...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Ако не го озаптят Американците, очаквам след малко нефтът и борсата да тръгнат заедно в една посока - надолу
                                Нефтът няма как да тръгне надолу заради арапите. Панически спад не видях другаде, освен в самият Китай - европейските и американските борси загубиха най-ного при отварянето си.

Китай няма как да падне процентно толкова, колкото лятото (камо ли в пунктове), защото това би значело Шанхаецът да стигне абсурдно ниски нива след години наред бесен растеж на икономиката - който продължава, но по-бавно - и как няма да забави, то не може до безкрайност с по 8-10% нагоре. Китай падна с над 40% лятото - как го виждате това сега - да отиде под 2000 пункта - нали куцо, кьораво и сакато инвеститор ще хукне да инвестира там още на 2400... и така ще се хукнат, че ще направят нов още по-голям балон... Помислете 11-12 година Шанхаецът е бил около сегашните нива - колко е нарастнала икономиката през тия 5 години? - Поне 40%.

Флоридов - казах ти, че не познавам китайското компании.

Наивников - виж кой колко пада и ще си отговориш - Азия пада по-малко от Европа и от Щатите даже. ЦИЕ пада най-малко. Ако утре не стане нещо неочаквано, очаквам американците (и отчасти европейците) да озаптят пазарът - ама утре. Такава е логиката, ако гледаме технически (не че съм техничарин) - междувременно ЦИЕ и Азия могат да паднат и утре и чак други ден да обърнат трендът.

Коментар

Working...
                                X