If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има май нещо такова...
Преди малко гледах че 60% от сип е в мечи маркет, под сма 200, половината са над 20% под върха.
Засега задържа на психарските 2K, да видим докога.
За САЩ си мисля загуби за индексите между 0.5 и 0.8% за деня, при първоначален плюс до към 0,30%!
Доста гадателска прогноза, но тя се основава на невъзможността за задържане на ръстове и от друга страна пасивността към евентуални резки понижения, които видяхме, че вчера не се случиха! Пазара е в някаква степен "пас", позиция STANDBY!
Има - народа се страхува да влиза в Бразилия. То и аз го правя доста внимателно и за дълъг период, още не съм заредил и 10% от това което мисля да взема. Но до края на годината мисля да имам едни 10% в Бразилия.
A aз Виетнам.
Допреди 2-3 месеца имах по позитивно виждане за Бразилия. Мислех че веднъж като изритат Дилма - и ще е ок.
Но по него време четох една статия...системата им е такава, с толкова неефективен социализъм че преспокойно може да се нарече латинска Гърция, пенсии на 50-55, дотации, мързеливи орки на държавна хранилка бол, повсеместна корупция и т.н.
Това няма лесно оправяне.
Гърция поне цял ЕС ги дундурка, при тия няма откъде...големи трусове тепърва ще има там, ще им се стъжни доста самбата...
Нефтът няма как да тръгне надолу заради арапите. Панически спад не видях другаде, освен в самият Китай - европейските и американските борси загубиха най-ного при отварянето си.
Китай няма как да падне процентно толкова, колкото лятото (камо ли в пунктове), защото това би значело Шанхаецът да стигне абсурдно ниски нива след години наред бесен растеж на икономиката - който продължава, но по-бавно - и как няма да забави, то не може до безкрайност с по 8-10% нагоре. Китай падна с над 40% лятото - как го виждате това сега - да отиде под 2000 пункта - нали куцо, кьораво и сакато инвеститор ще хукне да инвестира там още на 2400... и така ще се хукнат, че ще направят нов още по-голям балон... Помислете 11-12 година Шанхаецът е бил около сегашните нива - колко е нарастнала икономиката през тия 5 години? - Поне 40%.
Флоридов - казах ти, че не познавам китайското компании.
Наивников - виж кой колко пада и ще си отговориш - Азия пада по-малко от Европа и от Щатите даже. ЦИЕ пада най-малко. Ако утре не стане нещо неочаквано, очаквам американците (и отчасти европейците) да озаптят пазарът - ама утре. Такава е логиката, ако гледаме технически (не че съм техничарин) - междувременно ЦИЕ и Азия могат да паднат и утре и чак други ден да обърнат трендът.
Засега отчасти става каквото казах - да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Сигурно има защо..;затуй и продължават да падат.
Обади се като стане ре 2
Всъщност ако консенсуса е прав - 1 фибрия може да се вземе и сега, с форърд ре 2.5 и >8% дивидент.
Ма се надявам още да се скине де ...
Има - народа се страхува да влиза в Бразилия. То и аз го правя доста внимателно и за дълъг период, още не съм заредил и 10% от това което мисля да взема. Но до края на годината мисля да имам едни 10% в Бразилия.
To хубаво да се правиш на контрарник, ма тепърва се разразява рецесията там...и хич май няма да е плитка и кратка.
И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.
Аз си харесвам отделни компании, които се търгуват на ПЕ 4
Колкото повече чувам как трябва да се стои далеч от Бразилия толкова повече се надъхвам да купувам там
To хубаво да се правиш на контрарник, ма тепърва се разразява рецесията там...и хич май няма да е плитка и кратка.
И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.
За днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.
Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети! Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.
Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.
аре па ти тихо сега, че да сколасам там остай ги да праат каквото искат защо ги подкокуросваш ??
И без тва ми е лошо само кат глеам минуси от лани .... нека малко да се поуспокоят нещо това онова 2100 па после ако ще и на хилка да слизат .....
За днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.
Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети!
Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.
Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.
Коментар