If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Затворих аз нацяло TGA макар и със скромни само 7% капиталова, с още толкова дивиденти през годината - не е зле.
Не беше неочаквано, ала мразя да ми спират дивидента както днес го обявиха.
Пък и числата им не ме възторгнаха особено.
Дано да е трипъл ойл ботъма та може пак да напълня от тези по близо до 1гущер, ще си заслужава макар и без дивита.
Вече 47% кеш де пари мънинко, с късаците даже 60%....дайте някоя по "сигурна" игра бе ?
Затворих аз нацяло TGA макар и със скромни само 7% капиталова, с още толкова дивиденти през годината - не е зле.
Не беше неочаквано, ала мразя да ми спират дивидента както днес го обявиха.
Пък и числата им не ме възторгнаха особено.
Дано да е трипъл ойл ботъма та може пак да напълня от тези по близо до 1гущер, ще си заслужава макар и без дивита.
Вече 47% кеш де пари мънинко, с късаците даже 60%....дайте някоя по "сигурна" игра бе ?
Ако HY а и други облигации са хеджирани с трежърис за лихвения риск, и същевременно имаме повишаване на кредитния риск и по-плоска структура на трежърис заради QE то в еврозоната и япония, то това няма ли да предизвика точно рязък ръст на негативна конвексност.
Преди няколко дена ....ви казах един индикатор за това че трябва да се продава...
Това е ако петрола се вдига а акциите падат. Т.е обратната корелация на сегашното положение.
Почват да дават "разумни" уж обяснения по СНБС . Те не са разумни...но подготвят почвата.
Понеже, го казах преди няколко дена ми е приятно че СНБС почват да говорят след мен. И ще продължат да го задълбават в следващите седмици. За да могат да обяснят следващата игра.
Да, воатилството е знак за изнервеност, не за фундаментални проблеми и да: дава шанс за сгодни покупки. Но дали не бива да се продава - това зависи от очакваният мащаб на евентуален спад, който може да бъде донякъде прогнозиран от яростта и мащабността на атаките срещу пазарите (туй дето видяхме януарий и февруарий), зависи от разходите по излизането от - както и от бръзината, с която можеш да се върнеш обратно на пазарът.
Ако бях избягал агресивните си инвестиционни фондове около средата на януарий и бях се върнал обратно в тях месец по-късно - щях да направя нелоша доходност от воатилството - и клиентите ми тоже - ама всички решихме да се правим на герои и изтървахме шансът си.
Именно ,де!В момента ,стой та гледай не е интересно!Не е красиво,да се изпускат шансове!Ноо,ми с роговете!
Просто за подобни продукти трябва много добър маркет тайминг, а това е нещо, което нямам. Ако говориш за шорт на викс- мисля, че тази игра умря и не бих пипал докато китайските драми не се развихрят отново.
Тази игра ....не е актуална сега...прав си и не заради Китай.
Замисли се за разходите...които са нужни да подържаш тези продукти. И ще разбереш защо ( в зависимост от продукта ) те падат повече от колкото да се видгат. Ако играеш от правиланта страна - шанса да спечелиш се увеличава не завсимо дали си познал .
Просто за подобни продукти трябва много добър маркет тайминг, а това е нещо, което нямам. Ако говориш за шорт на викс- мисля, че тази игра умря и не бих пипал докато китайските драми не се развихрят отново.
В общия случай е по-добре да се купува когато волатилността се увеличава. В редки случай е по-добре да се продава. Но самата волатилност не дава информация за фундамента. Единственото за което дава информация волатилността е за изнервеността на пазара. Но не и до кога ще продължава тази изнервеност. 2008 бе краен случай - имахме огромна волатилност, и прилична вероятност за крайно негативно развитие на самия фундамент. В САЩ подобно нещо не се бе случвало от десетилетия. В европа имахме още един подобен момент края на 2011 когато самото съществуване на еврото бе под въпрос.
Но това са крайни случай. В нормалния случай вероятността от крайно негативен сценарии за самия фундамент изобщо не стои. Изнервеността не идва от икономически фактори, а от чисто пазарни. Понякога и пазарните фактори са ключови - ако имаме огромен балон. Но и това е изключително рядко. В САЩ имаме един такъв балон 2000 г.
Проблемът с продажбите при висока волатилност в общия случай, а не в крайни такива, е че високата волатилност е обикновено висока и в двете посоки. Така че ако човек продаде когато волатилността рязко скочи има сериозна вероятност да продава на дъно и да купува на връх. На върховете волатилността е най-ниска. В същото време ще пропуска най-резките растежи - точно след взрива на волатилността, но ще стои в акции при най-резките спадове - точно след ниската волатилност на върховете. Или с други думи ще прави на обратното на здравия разум - да купува евтино и да продава скъпо.
Да, воатилството е знак за изнервеност, не за фундаментални проблеми и да: дава шанс за сгодни покупки. Но дали не бива да се продава - това зависи от очакваният мащаб на евентуален спад, който може да бъде донякъде прогнозиран от яростта и мащабността на атаките срещу пазарите (туй дето видяхме януарий и февруарий), зависи от разходите по излизането от - както и от бръзината, с която можеш да се върнеш обратно на пазарът.
Ако бях избягал агресивните си инвестиционни фондове около средата на януарий и бях се върнал обратно в тях месец по-късно - щях да направя нелоша доходност от воатилството - и клиентите ми тоже - ама всички решихме да се правим на герои и изтървахме шансът си.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар