Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеClose 200 K short EUR
s 527 $ печалба
не ми трябва риск
И аз добавих късо евро вчера. Ще продам половината точно в началото на пресконференцията, когато Драги си отвори устата. Алгосите полудяват тогава. А остатъка ще си го запазя да видя кво ще стане. Имам далечен стоп 0 на 1,101 с почти никакъв левъридж напрактика. Според мен ще слезем на 1.08 да тестваме поне трендлинийката и най-вероятно няма да я счупим. Отскок нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе смятам че е време за дългосрочна инвестиция.Стой си в кеш и шансовете да биеш пазара са значителни.
И аз не правя никаква активна търговия. Активна ти изглежда защото пазара е такъв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеRelative perfirmance. Everyone get in with 1000 Euro. Winner takes all
взимам скромна такса управление 20% докато трае турнира
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Аз съм си казал позициите....
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНаграда ли чух ...Символична също става.
За какво - какво ще мерим
Аз предлагам брой открити позиции/брой хванати дъна .
Правете и вие така
Коментар
-
С 1000 евро...
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеRelative perfirmance. Everyone get in with 1000 Euro. Winner takes all
Аз не мога да цъкам цял ден по графиката - не разбирам нищо от ежердневна търговия.
И преди като мислех фундаментално...и сека като мисля спекулативно.
Коментар
-
Не смятам
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеIv_max ако трябва да инвестирам дългосрочно и с по малко средства и нямам твоите познания за толкова активна търговия в какви отрасли според теб ще бият пазара да речем 5-10години напред.
И аз не правя никаква активна търговия. Активна ти изглежда защото пазара е такъв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеRelative perfirmance. Everyone get in with 1000 Euro. Winner takes allЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНаграда ли чух ...Символична също става.
Аз предлагам брой открити позиции/брой хванати дъна .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАко го нараш Равния да казва ...щото той нищо не казва...( засега знам само единя му процент шорт на златото ) можем да направим едно състезание...с награда...или без награда.Символична също става.
Аз предлагам брой открити позиции/брой хванати дъна .За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеClose 200 K short EUR
s 527 $ печалба
не ми трябва риск
Коментар
-
Разбира се че си прав
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеАми ти току що даде пример защо на златото не може да се разчита. Не е нужно да чакаме триста години, достатъчно е някой да намери астероид с много злато, нещо което спокойно може да се случи много по-скоро, примерно след 10-15г.
Компании за астероидни мини вече има основани и скоро ще има и първи опити в тази насока.
Чак за астероида....ми е чудно как ще го вземе но....е възможно.
Дано астероида да не го донесе сам на земята че тогава последния ни проблем ще е златото особенно ако е много и тежко .
Сто пъти съм казвал че това е една елементарна застраховка за някакви форсмажорни обстоятелства и е актуална ако представлява около 5 % от свободните ти пари и то само ако са по големи тези пари.
Елелментарната причина е че при по малко пари има далеч по ефективни начини да ги наместиш от колкото да купуваш злато и няма толкова голяма причина да мислиш толкова дългосрочно .
Останалото е спекула и златото като всеки продукт може да падне може да се и вдигне.
Златото може да се вдигне в по краткосорочен план:
1. Ако нещо се сговняса сериозно на пазарите
2. Ако нещо се случи с долара
За първото съм почти убеден че ще се случи, за втоторо - не бих заложил пари на това.
Причината много хора да купуват злато е възможно да се корени в конформизма.
Никой не знае защо го купува...ама щом всички купуват значи и аз да купя.
Но конформизма е много силен във всеки аспект на нашия живот - така че дори само поради тази причина тенденцията ще се запази за в бъдеще дори да няма толкова логични причини.
Трябва да се случи нещо наистина изключително за да извади хората от този конформизъм и те изведнъж да осъзнаят...абе..за какво по дяволите купувам злато? И съответно златото да се обезцени.
Аз може би съм подвластен в случая на точно този конформизъм...защото съм започнал да купувам физическо злато от цена 375 или нещо такова долара. Дали съм прав - нямам представа може и да не съм прав...може и никога да не разберем, сигурен съм обаче че не мога лесно да ги похарча тези пари които са ми в злато, аз просто съм ги забравил отдавна все едно не съществуват - и това е добре..застраховка срещу глупостите които може да направиш - въпреки че не се смятам за глупав. Да кажем ако утре стане нещо и фалирам тотално ( което клони към 0 при положение че съм сложил яйцата в поне 5-6 кошници ) ...със сигурност няма да умра от глад до края на живота си дори и да загубя от златото.
Причините не знам дали имат толкова значение, но това което правя аз го прави всеки който познавам и за който съм чел.. с повечко кинти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеАми ти току що даде пример защо на златото не може да се разчита. Не е нужно да чакаме триста години, достатъчно е някой да намери астероид с много злато, нещо което спокойно може да се случи много по-скоро, примерно след 10-15г.
Компании за астероидни мини вече има основани и скоро ще има и първи опити в тази насока.,но надали световната финансова система ще устиска 10 години в този си вид
Коментар
Коментар