If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На коренно противополижни мнения сме по този въпрос
Модела на Кейнс работи само за 20% от икономиките,останалите 80% трябва да са икономически колонии за да работи системата.Само с печатане не става,а и както написах печатарите трябва да са малко и да имат самолетоносачи
Ето, статистиката показва това което показва - обобщените данни които си показал и на база на тях би трябвало да се съгласим с теб ако ги погледнем на първо четене и и без да мислим задълбочено.
Дали обаче реалността отговаря на статистиката?
Само две кратки уточнения. Capex-а е жълтата линия, не бар чарт-а. А дот ком балона беше 2001г.
Доколкото съм чувал и Кейнз и Рикардо са били доста успешни инвеститори на борсата. Самият Сорос също е завършил LSE: е вярно, че с философия.
Моето впечатление е, че историци, литератори и философи се справят най-добре.
По едно време имаше един бум на физици с квантови стратегии, но всичко си отиде на мястото - кой от където е. Скоро време ще ги последват и ония с високото напрежение и още по-високите честоти.
Благодаря за което - сам аз: магистър по философия - ама като каза, че сорос е тоже - направо уби всичко детско в мене.
Защо Мишо още го бави този?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Доколкото съм чувал и Кейнз и Рикардо са били доста успешни инвеститори на борсата. Самият Сорос също е завършил LSE: е вярно, че с философия.
По едно време имаше един бум на физици с квантови стратегии, но всичко си отиде на мястото - кой от където е. Скоро време ще ги последват и ония с високото напрежение и още по-високите честоти.
Кейнс е исключение. Твърди се, че за периода 1933-1946 e избил рибата във водата както никой друг преди или след това.
Keynes was no mere contrarian. He was the epitome of his own definition of a long-term investor: "eccentric, unconventional and rash in the eyes of average opinion." To emulate Keynes, "you have to be idiosyncratic," Mr. Chambers says. "That's easy to say but much harder to execute."
Това е вярно. Икономистите не се справят добре. Но същото важи и за финансистите. Както и за почти всички останали. Статистиката е брутална.
Коментар