IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Следващия президент ще е Тръмп

    Следващия президент ще е Тръмп ( освен ако не застреля някого публично )

    Очакват ни интересни времена.

    Като начало, в момента в който това стане ясно ще има една много яка, здравословна, НЕ - Фундаментална и доходна корекция на всичко - значително под 180, а пазара има шанс да се въстанови отчасти към края на годината - евентуално а може и да не се въстанови.
    След тази корекция ще бъдете възнаградени с възможността да купите уникални неща на уникална цена. Този шанс ще е веднъж в живота.
    Под властта на Тръмп - може би догодина , очаквам едно много яко и готино отслабване на световните проблеми и съответно въстановяваща се икономика, базриано на отслабване на политическото влияние на Щатите в полза на целия останален свят. Особенно в Европа !!! и от там в Русия. Това ще доведе до едно базирано вече на много истински и реален фундамент рали - особенно в Щатите и Европа но спокойно можем да добавим Япония...което няма как да бъде избегнато. Това рали има всички предпоставки да бъде дългосрочно и ще бъде уникален шанс за влизане на пазара с цел ПЕНСИОНИРАНЕ.

    Така че ако питате мен...гледайте да не губите пари...а да спестявате и каквото можете да продавате когато можете.
    Хич да не ви пука дали пазара ще отиде на нов връх или не....който няма гащи да шортва като му дойде времето....тази година е най добре да си вземе отпуска независимо какво казват медиите и хич и да не го е яд ако изпусне някакви смешни 5-7 процента рали дори сега.......( а ако стигне до 206 ще са абсолютно нищожни тези изпуснати проценти вече в порядъка на 2-3 максимум ) . Стойте си в кеш...и не слушайте глупости. Ще дойде времето за удара на живота ви. И който е продал....ще си стои спокойно и ще гледа театър а няма да трепери...ще има ли марджин колл или няма да има. Спокойствието - цена няма.
    Риска да заложиш на рали, не си заслужава....колкото кинти сте направили до сега...стойте с тях...те ще са безценни.
    Аз смятам да направя така. Ще продам всичко при моя таргет и няма и да погледна този пазар до като не видя под 180. Освен това съм си изпълнил задачата за печалба тази година до момента но и да не бях я изпълнил пак ще направя така.

    Ако тази корекция се състои....която е 100 % при Тръмп президент....можете тогава спокойно да си купите каквото искате...и пак да почивате без да продавате нищо поне 2 години.

    Тези неща не се случват често в живота на един човек и са уникални. Но за това трябва търпение. Риска да продаваш и купуваш като луд....за да не изпуснеш нещо си има име - а то е Алчност. А Алчността никога не е водила до нещо добро.

    Както каза Едуард Сноудън...Америка избира или Тръп или Голдмън Сакс.

    Мисля че всички шансове от позицията на средния американец са за Тръмп.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Но с теб се познаваме нали?..)) Сетих се...познаваме се))
      Познаваме се Знаеш с какво се занимавам
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • А, още нагоре има... нивата от миналата пролет са още далече.

        Скоро в ного сектори ще се усети (във фундаментът) ефектът от евтината слуз.

        Разбира се - пропадания надолу са възможни и преди това, със сигурност ще ги има и след това... може да съм още лаик на външни пазари, ама мисля, че ни чакат интересни времена (еврейско проклятие ).



        От опции не разбирам - това е тънка и рискована игра - затуй нямам и желание да навлизам в нея. За мен въпросът е кога да се инвестира дългосрочно в качествени активи... нещо Щатите пак стават скъпички.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • И за друго познах

          Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Вий се карате, ама май вчера Ив-макс позна - ако не се лъжа, каза - че днес се инвестират парички по (401) и затуй е твърде възможно Щатите да направят: Яхо-о-о-о.

          Не съм против, де. Но е вероятно да върне малко докъм края на седмицата - някак твърде рязко дръпна. Иначе Европа има още бая да наваксва, да не говорим азиатците колко са назад.
          И за друго познах, вчера по моята теория имаше страхотно голяма необичайна активност на опции около 195.

          Като казах кой как прави кинти...какво казах? Казах че се продават скъпи опции и се водят индексите там където тези опции няма да излязат.
          Това наблюдаваме сега...вчера изкуствено индексите в края на деня паднаха за да могат 195 пут опциите ( и съответните на другите индекси ) да станат скъпи...и да уплашат тъпата тълпа че 195 е надолу а не нагоре за да може някой да си купи скъпи опции които нашите момчета са приготвили за продажба....

          Един заблуждаващ ход и стотици милиони в джоба....и днеска им ебаха майката на всички с 2-3 % нагоре.
          Днес особенно пазара се късаше от фундамент по всички шевове....измамници....който се върже да този пазар ще му разкажат играта.

          Коментар


          • Казах съшо...

            Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Вий се карате, ама май вчера Ив-макс позна - ако не се лъжа, каза - че днес се инвестират парички по (401) и затуй е твърде възможно Щатите да направят: Яхо-о-о-о.

            Не съм против, де. Но е вероятно да върне малко докъм края на седмицата - някак твърде рязко дръпна. Иначе Европа има още бая да наваксва, да не говорим азиатците колко са назад.
            Казах също...че днес е най важния ден в годината.
            И това че днес сме над 195 ясно показва че моята прогноза от преди месец е действие.

            Днес с новата информация която имам това се потвърждава.

            И въпреки всичко аз няма да купувам нищо...повече от това което имам...първо щото не съм алчен....второ защото с тези позиции се чуствам ужасно комфортно ( аз обожавам комфорта ) и не искам да натягам пружината... някой са ми на печалба 35-40 % и най важното не знам кога ще дойде време за шорт все още. А смятам да направя бързи пари по скоро като шорт от колкото като дълъг. Тази година мотото е щорт - и абсолютно никакъв фундамент.

            Ако нещо променя в мисленето си....мисля че ще го споделя тук своевременно.

            Коментар


            • Аз съм ти казвал много пъти...

              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              21/01/2016 към 9 часа вечерта СП около 1870 същия ден дръпна нагоре при затварянето и продължи нагоре пазара до 1 февруари. не мисля че е толкова лошо че съм хванал локално дъно с 1 ден закъснение
              Аз съм ти казвал много пъти...след дъжд качулка.

              Като смяташ така..че ще се случи вместо да се опиташ да ми кажеш къде летя в облъците точно...седни...отдели 5 минути...кажи пичове ей тук влизъм дълъг с 80 % от акаунта си защото.....и ОБЯСНИ защо мислиш така. Поеми риск да кажеш....и ако сгрешиш да си признаеш. А не като техническите анализатори и медиите..след като е всичко е минало да обясняват що се е случило така.

              Нали виждаш...аз правя така и обяснявам защо ....страх ли ме е?

              И като не можеш да прогнозираш....щото ми се смееш на мен че прогнозирам....а всъщност няма как човек да прави каквото и да е на измислен или не пазар ако няма прогноза...но ти умираш да ми обясниш как това са глупости...и като не прогнозираш щото го смяташ за глупост и не можеш ....как по дяволите решаваш да станеш дълъг?

              Само бла бла Равен....по ти е лесно да ми се подиграваш с аргументи....щото така....или щото по телевизията казли ей така....от колкото да се напрегнеш да мислиш....с главата си.

              Ще те е срам ли да кажеш какво работиш точно или ще се измъкнеш...с нещо...?

              Защото съм адски любопитен с какво точно се занимваш ....освен това...


              Като сега...ти ще ми казваш на мене как съм щял да изгоря с късите....пич ....толкова пари колкото аз съм изкарал само от януари насам 7 цифрена сума...с моето фантастично мислене....ти няма да я сънуваш никога в живота си даже.....ама понеже мозъка ти няма как да осмисли...подобни цифри, абсолютно сигурно първата ти мисъл е че лъжа....ако си толкова отворен и наистина мислиш че лъжа....хващаме са на бас за 100 К и идваш в нас и ти показвам всичките си сделки.
              Най-големия ми личен проблем ако може да се каже че имам личен проблем е че съществото ми не може да търпи когато някой не разбира и давам толкова енергия да обяснявам...въпреки че на някой или се обяснява веднъж или никога....

              Аз може и да не съм прав...и ще бъда най щасливия човек ако някой обясни с аргументи защо не съм прав и аз тутакси без обяснения ще променя себе си....на секундата. Както и не помня колко пъти съм се променял....
              Това което мисля сега....не го мислех миналата година в началото.....все някой ми е променил вижданията нали? И аз съм го приел...щото не съм глупак....щото точно факта че мога да приемам нови идеи и виждам нови възможности ме прави това което съм и което вероятно ти никога няма да бъдеш....

              Все искам...и не мога...да кажа...абе ебал съм им майката който иска да вярва който иска да не вярва...в карйана сметка ще го кажа но...

              При всички положения е далеч по лесно и погрешно да отхвърлиш дадена идея като глупава от колкото да положиш усилия да мислиш върху нея....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Стига мерихте ...

                Тва рязко изкъртване нагоре няма да е на убаво, да знаете ...

                Ще има и нагоре, и надолу. Ей-такива работи ни чакат:



                ...ама с дългосрочно бавно възходящ тренд... аз тъй го виждам.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Вий се карате, ама май вчера Ив-макс позна - ако не се лъжа, каза - че днес се инвестират парички по (401) и затуй е твърде възможно Щатите да направят: Яхо-о-о-о.

                  Не съм против, де. Но е вероятно да върне малко докъм края на седмицата - някак твърде рязко дръпна. Иначе Европа има още бая да наваксва, да не говорим азиатците колко са назад.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Стига мерихте ...

                    Тва рязко изкъртване нагоре няма да е на убаво, да знаете ...
                    +1
                    "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

                    Коментар


                    • Стига мерихте ...

                      Тва рязко изкъртване нагоре няма да е на убаво, да знаете ...

                      Коментар


                      • Ех...братче.......

                        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Или с други думи за 80% от портфейла си не можеш да кажеш че действаш правилно.

                        Пък късите не са толкова лесни за отиграване. Сега пазара е в рейндж ама нищо чудно когато ги отвориш да влезе в тренд нагоре и загубите да са доста потресаващи.
                        Ех...братче.......като котка по гръб не падаш...

                        Точно това е причината и отговора на въпроса ...защо някой хора са милионери ...някой цял живот учили достигат средно ниво и живуркат с него , а други пък само търсят кусурите на други и хвърлят цялата си енергия в това да докажат как работата няма да стане.

                        Но за да можеш да имаш отворено съзнание за нови възможности и идеи и да не те е страх да ги приемаш ....са нужни не знания от училище а качества които не са за всеки.

                        Съмнявам се някога да разбереш...като те гледам.

                        Коментар


                        • Какво да кажа...остроумен си

                          Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          Предлагам да са в 3 тома съчиненията:

                          "Научи се да управляваш трилионен хедж фънд, for dummies. Кратко ръководство"
                          - Иван Махев

                          "Write, Trade, Pray - One man's search for the boogeyman"
                          - Ivan Mahev

                          "Как за малко да разкрия тайните на ВЧТ, преди да се зануля."
                          - Иван Махев
                          Какво да кажа...остроумен си

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Аз Мишо пиша...почнал съм я преди 3 години. Даже две пиша...

                            По едно време нималата година спрях да пиша..щото това което шишех започнах да мисля че просто не е вярно. И сега съм язарязъл или трябва да я пренашиша.

                            Не искам да бъда публична личност. Бягам от това като дявол от тамян вече не знам колко години.

                            Туитър и навсякъде гледам да не се разбира че съм аз...едва ли успявам.
                            Предлагам да са в 3 тома съчиненията:

                            "Научи се да управляваш трилионен хедж фънд, for dummies. Кратко ръководство"
                            - Иван Махев

                            "Write, Trade, Pray - One man's search for the boogeyman"
                            - Ivan Mahev

                            "Как за малко да разкрия тайните на ВЧТ, преди да се зануля."
                            - Иван Махев

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Само последния половин час важи - това сега е шум. Ако разселят последнния половин час значи още има нещо гнило - най-малкото много лош сентимент. Ако купуват тогава или поне докарат пазарите до плюс значи всичко е ок. Ако купуват силно всичко е супер и следващото бичо трендче за няколко дни или седмици започва.
                              21/01/2016 към 9 часа вечерта СП около 1870 същия ден дръпна нагоре при затварянето и продължи нагоре пазара до 1 февруари. не мисля че е толкова лошо че съм хванал локално дъно с 1 ден закъснение

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Имам дълги за близо 20 %...и няма да отворя други дълги...ще отворя КЪСИ.....когато му дойде времето.

                                При всички положения когато ти отвориш още дълги аз ще съм на къси....

                                Каквото кажеш ти....трябва да се прави обратното и успиваемостта ще е 90 %
                                Или с други думи за 80% от портфейла си не можеш да кажеш че действаш правилно.

                                Пък късите не са толкова лесни за отиграване. Сега пазара е в рейндж ама нищо чудно когато ги отвориш да влезе в тренд нагоре и загубите да са доста потресаващи.

                                Коментар

                                Working...
                                X