Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Е това е хедж фонд, не взаимен фонд.
Но все пак когато се сравняват ябълки е хубаво да се сравняват с ябълки, не с круши. Имат си мандат в какви акции да инвестират. Не мисля че някой от българските фондове инвестира в САЩ, поне от тези от преди 10 годините, по новите не ги знам. След като са в акции би трябвало да държат постоянно поне едни 70-80% в акции. В никоя акция над 10%. Никакви къси, никакъв ливъридж. Обратни всеки ден изпълняваш до една седмица.
Преди години имах доста по-добър поглед върху спекулантите в България и съвсем смело мога да кажа че 90% от тях се справяха с акциите си доста по-зле от същите фондове, които и тогава плюеха. И то без да имат всичките ограничения. Силно ме съмнява в последните години нещо да се е променило.
Коментар
-
Не знам регулациите
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ България няма хедж фондове. Българските фондове инвестират предимно в български акции.
Ако ти успееш да измислиш как като им спазваш ограниченията за инвестиране да си на плюс от 2006 насам ще те обявя за най-големия финансов магьосник.
Даже може да използваш цялата налична информация към моментаа не да преценяваш нещо за в бъдещето.
Ако се хвана с тая работа бих направил следното например:
Бих дал половината само мои пари и останалите 50 % на клиенти. Максимална загуба 20 %. Ако е повече плащам от моите пари. Минимален срок да си изтегли парите някой 3 месеца. Високорисков лонг-шорт фонд. Без такса за управление или минимална такава да кажем 0.5% и 35 % от печалбата ако има такава. Отчет на всеки месец. Цел - реализирана печалба без ограничения колко кеш ще имам за колко време и без изисквания да съм инвестиран посотоянно.
Всъщност аз това си правя сам. И за 3 години съм повече от дабъл на парите си.
Сигурно не е възможно. Незнам. Но е ако има такава схема може и да се навия.
Само спекулации не инвестиции освен ако не падне пазара над 30-40 % и без да ме карат знам какво да купя.
Възможно ли е да си направиш частен такъв фонд в българия и клиента да си преценява риска и да не задава въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАми то сякаш и на мен не ми харесва сделката. Виж колко им е собствения капитал и колко им е капитализацията на тези
Гледам освен тези и фрипорта са замесени, а и рио тинто като чета само заглавията...
Толкова много атове да се ритат на едно място...няма да е хич без потенциал мисля.
Само жалкото дето не е от нашата страна на Тимок..
http://miningsee.eu/freeport-mcmoran...ery-in-serbia/Last edited by pipbel; 25.04.2016, 21:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПогледнах резултатите случайно, на началния урок по инвестиране по отношение на българските дългосрочни "специалисти" в тази област :
http://www.investor.bg/funds/
Впечетляващи са.
Ако някой е имал късмета да не загуби от 2006 година насам е имал "късмета" да спечели колосалните 3-4 % .
Ти в кой от всички фондове работиш?
Единствените които имат далавера от цялата история определено са самите фондове.
Дали клиентите бъркат в преценката си е очевадно, при отлива на кандидати за екшън не само в JPM и трябва бая да се са се стреснали щом се налага да започнат от с началните уроци по инвестиране.
Ако ти успееш да измислиш как като им спазваш ограниченията за инвестиране да си на плюс от 2006 насам ще те обявя за най-големия финансов магьосник.
Даже може да използваш цялата налична информация към моментаа не да преценяваш нещо за в бъдещето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТова не го брой за проблем. Проблема ти в тази държава е само в хората и нищо друго. Всичко се побългарява заради служителите. Няма да забравя какво ми каза един приятел навремето.Приказвахме за един бизнес в сферата на услугите.. Викам му като влязат сега големите западняци и нашите ще умрат геройски. И той ми вика. И като влязат големите кого ще вземат на работа? Нали пак мен ще трябва да вземат. Няма оправия и туй то. Справка Алианз и ДовериеТук е загубена кауза ,някой ако има друго виждане просто да свали очилата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПогледнах резултатите случайно, на началния урок по инвестиране по отношение на българските дългосрочни "специалисти" в тази област :
http://www.investor.bg/funds/
Впечетляващи са.
Ако някой е имал късмета да не загуби от 2006 година насам е имал "късмета" да спечели колосалните 3-4 % .
Ти в кой от всички фондове работиш?
Единствените които имат далавера от цялата история определено са самите фондове.
Дали клиентите бъркат в преценката си е очевадно, при отлива на кандидати за екшън не само в JPM и трябва бая да се са се стреснали щом се налага да започнат от с началните уроци по инвестиране.
А колко пък хедж фондове фалираха.
То това е световна далавера.
Ако печелим печели фонда, ако губим губим парите на клиента.
За това и все по малко хора си слагат парите в тези фондове.
Ама някой са задължителни като пенсионните фондове - най голямата измама.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеЕ кой .ще допусне някой си да им точи парите ко да правят толкова,
много хора кой ,ще дава кинти за таз администрацияАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе се чуди. Направо действай. До две години ти гарантирам че всички ще са при теб. Това му е хубавото на тази държава. Кадърните избягаха и сега тук и едноокия е цар. Навремето и аз мислех в тази насока и съм правил доста сериозно проучване. Гарантирам ти, че конкуренцията е точно нула в момента. Направо недоумявам как може да е така обаче факт. Да не ти казвам че съм ходил при такива фондове да им предлагам да си увеличат няколко пъти стойността на притежавани от тях акции и са ми отказвали. Не ги интересувало. Просто парите като не са техни защо да се интересуват. Такава им е логиката.
много хора кой ,ще дава кинти за таз администрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПазара май хич не го кефи придобивката на Невсуна.
Сигурно за обикновеното тъпо янки Еритрея и Сърбия са един и същ дол дренки...
http://finviz.com/quote.ashx?t=NSUАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАбе пичове,имам един много сериозен въпрос.
Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?
Днес случайно до като цъках видях раздела за фондове тук...и като поразрових попаднах на някакъв списък с дейстащите явно подобни в българия...
ето го
http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...3-32892c2ae28e
Цъках произволно на някакви фондове ( не на всички щото ме домързя ) да им видя доходността.
Освен че маймуна да сложиш пред компютъра мисля ще изкара повече кинти без нищо да разбира...тея наглеци взимали ТАКСА ЗА УПРАЛВЛЕНИЕ достигаща до 3.5 % годишно..)))
Ебахти измамата.
Не искам да се хваля ( ама няма как да не го направя) ...обаче ако аз отворя един фонд и си покажа резултатите през последните 3 години и то на суми съпоставими с тези на фондовете трябва да събера парите на всички фондове взети заедно щото всички няма как да не дойдат при мен, нищо че съм магазинер.
3 % такса за управление !!!...те не могат 3 % доходност от началото на създаването си да докарат повечето а искат толкова на година.
Ебахти измамамта.
най важното е ,че няма кой да пита понеже може би 98 % си нямат понятие от инвестиции те знаят , че криза имали трябва е на минус това
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАбе пичове,имам един много сериозен въпрос.
Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?
Днес случайно до като цъках видях раздела за фондове тук...и като поразрових попаднах на някакъв списък с дейстащите явно подобни в българия...
ето го
http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...3-32892c2ae28e
Цъках произволно на някакви фондове ( не на всички щото ме домързя ) да им видя доходността.
Освен че маймуна да сложиш пред компютъра мисля ще изкара повече кинти без нищо да разбира...тея наглеци взимали ТАКСА ЗА УПРАЛВЛЕНИЕ достигаща до 3.5 % годишно..)))
Ебахти измамата.
Не искам да се хваля ( ама няма как да не го направя) ...обаче ако аз отворя един фонд и си покажа резултатите през последните 3 години и то на суми съпоставими с тези на фондовете трябва да събера парите на всички фондове взети заедно щото всички няма как да не дойдат при мен, нищо че съм магазинер.
3 % такса за управление !!!...те не могат 3 % доходност от началото на създаването си да докарат повечето а искат толкова на година.
Ебахти измамамта.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
.
Коментар
-
Пазара май хич не го кефи придобивката на Невсуна.
Сигурно за обикновеното тъпо янки Еритрея и Сърбия са един и същ дол дренки...
http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU
Коментар
Коментар