IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Не знам регулациите . Има ли задължение в какво да инвестираш? Трябва да има задължително на БФБ ли инвестиции?

Ако се хвана с тая работа бих направил следното например:
    Бих дал половината само мои пари и останалите 50 % на клиенти. Максимална загуба 20 %. Ако е повече плащам от моите пари. Минимален срок да си изтегли парите някой 3 месеца. Високорисков лонг-шорт фонд. Без такса за управление или минимална такава да кажем 0.5% и 35 % от печалбата ако има такава. Отчет на всеки месец. Цел - реализирана печалба без ограничения колко кеш ще имам за колко време и без изисквания да съм инвестиран посотоянно.
    Всъщност аз това си правя сам. И за 3 години съм повече от дабъл на парите си.

Сигурно не е възможно. Незнам. Но е ако има такава схема може и да се навия.

Само спекулации не инвестиции освен ако не падне пазара над 30-40 % и без да ме карат знам какво да купя.

Възможно ли е да си направиш частен такъв фонд в българия и клиента да си преценява риска и да не задава въпрос.
    Лошото е че ти не разбираш, че има хора с различни рискови профили и различни очаквания. Отделно ти липсват основни финансови познания и разбирания за юрисдически наредби. Един фонд е много повече от самото инвестиране. Аз и 2 лева не бих вложил при теб просто защото а) нямал глобално виждане за добри макро бетс, ти си картиш американците и с това се свършва за теб, б) липса на опит, тоест доказан track record с над 50 милиона

Коментар

• Не знам дали можеш да направиш хедж фонд в България. Реално можеш, ако го направиш в чужда държава и само продаваш в България. На мен поне са се опитвали да ми продават чужди хедж фондове. Ама това без въпроси е това няма как да стане.

Коментар

• Е това е хедж фонд, не взаимен фонд.

Но все пак когато се сравняват ябълки е хубаво да се сравняват с ябълки, не с круши. Имат си мандат в какви акции да инвестират. Не мисля че някой от българските фондове инвестира в САЩ, поне от тези от преди 10 годините, по новите не ги знам. След като са в акции би трябвало да държат постоянно поне едни 70-80% в акции. В никоя акция над 10%. Никакви къси, никакъв ливъридж. Обратни всеки ден изпълняваш до една седмица.

Преди години имах доста по-добър поглед върху спекулантите в България и съвсем смело мога да кажа че 90% от тях се справяха с акциите си доста по-зле от същите фондове, които и тогава плюеха. И то без да имат всичките ограничения. Силно ме съмнява в последните години нещо да се е променило.

Коментар

• Не знам регулациите

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          В България няма хедж фондове. Българските фондове инвестират предимно в български акции.

Ако ти успееш да измислиш как като им спазваш ограниченията за инвестиране да си на плюс от 2006 насам ще те обявя за най-големия финансов магьосник.

Даже може да използваш цялата налична информация към момента а не да преценяваш нещо за в бъдещето.
          Не знам регулациите . Има ли задължение в какво да инвестираш? Трябва да има задължително на БФБ ли инвестиции?

Ако се хвана с тая работа бих направил следното например:
          Бих дал половината само мои пари и останалите 50 % на клиенти. Максимална загуба 20 %. Ако е повече плащам от моите пари. Минимален срок да си изтегли парите някой 3 месеца. Високорисков лонг-шорт фонд. Без такса за управление или минимална такава да кажем 0.5% и 35 % от печалбата ако има такава. Отчет на всеки месец. Цел - реализирана печалба без ограничения колко кеш ще имам за колко време и без изисквания да съм инвестиран посотоянно.
          Всъщност аз това си правя сам. И за 3 години съм повече от дабъл на парите си.

Сигурно не е възможно. Незнам. Но е ако има такава схема може и да се навия.

Само спекулации не инвестиции освен ако не падне пазара над 30-40 % и без да ме карат знам какво да купя.

Възможно ли е да си направиш частен такъв фонд в българия и клиента да си преценява риска и да не задава въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Ами то сякаш и на мен не ми харесва сделката. Виж колко им е собствения капитал и колко им е капитализацията на тези
            Ми не знам, не сме в кухнята на нещата и общо взето сме на тъмно та да преценим колко е сгодно или не.
            Гледам освен тези и фрипорта са замесени, а и рио тинто като чета само заглавията...
            Толкова много атове да се ритат на едно място...няма да е хич без потенциал мисля.
            Само жалкото дето не е от нашата страна на Тимок..

http://miningsee.eu/freeport-mcmoran...ery-in-serbia/
            Last edited by pipbel; 25.04.2016, 21:52.

Коментар

Погледнах резултатите случайно, на началния урок по инвестиране по отношение на българските дългосрочни "специалисти" в тази област :

http://www.investor.bg/funds/

Впечетляващи са.

Ако някой е имал късмета да не загуби от 2006 година насам е имал "късмета" да спечели колосалните 3-4 % .

Ти в кой от всички фондове работиш?

Единствените които имат далавера от цялата история определено са самите фондове.
              Дали клиентите бъркат в преценката си е очевадно, при отлива на кандидати за екшън не само в JPM и трябва бая да се са се стреснали щом се налага да започнат от с началните уроци по инвестиране.
              В България няма хедж фондове. Българските фондове инвестират предимно в български акции.

Ако ти успееш да измислиш как като им спазваш ограниченията за инвестиране да си на плюс от 2006 насам ще те обявя за най-големия финансов магьосник.

Даже може да използваш цялата налична информация към момента а не да преценяваш нещо за в бъдещето.

Коментар

Това не го брой за проблем. Проблема ти в тази държава е само в хората и нищо друго. Всичко се побългарява заради служителите. Няма да забравя какво ми каза един приятел навремето.Приказвахме за един бизнес в сферата на услугите.. Викам му като влязат сега големите западняци и нашите ще умрат геройски. И той ми вика. И като влязат големите кого ще вземат на работа? Нали пак мен ще трябва да вземат. Няма оправия и туй то. Справка Алианз и Доверие
                Едва ли би влязъл някой голям то не логично при отрицателен прираст Тук е загубена кауза ,някой ако има друго виждане просто да свали очилата

Коментар

Погледнах резултатите случайно, на началния урок по инвестиране по отношение на българските дългосрочни "специалисти" в тази област :

http://www.investor.bg/funds/

Впечетляващи са.

Ако някой е имал късмета да не загуби от 2006 година насам е имал "късмета" да спечели колосалните 3-4 % .

Ти в кой от всички фондове работиш?

Единствените които имат далавера от цялата история определено са самите фондове.
                  Дали клиентите бъркат в преценката си е очевадно, при отлива на кандидати за екшън не само в JPM и трябва бая да се са се стреснали щом се налага да започнат от с началните уроци по инвестиране.
                  Е западните фондове да не са по добре.
                  А колко пък хедж фондове фалираха.
                  То това е световна далавера.
                  Ако печелим печели фонда, ако губим губим парите на клиента.
                  За това и все по малко хора си слагат парите в тези фондове.
                  Ама някой са задължителни като пенсионните фондове - най голямата измама.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                    Е кой .ще допусне някой си да им точи парите ко да правят толкова,
                    много хора кой ,ще дава кинти за таз администрация
                    Това не го брой за проблем. Проблема ти в тази държава е само в хората и нищо друго. Всичко се побългарява заради служителите. Няма да забравя какво ми каза един приятел навремето.Приказвахме за един бизнес в сферата на услугите.. Викам му като влязат сега големите западняци и нашите ще умрат геройски. И той ми вика. И като влязат големите кого ще вземат на работа? Нали пак мен ще трябва да вземат. Няма оправия и туй то. Справка Алианз и Доверие
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Не се чуди. Направо действай. До две години ти гарантирам че всички ще са при теб. Това му е хубавото на тази държава. Кадърните избягаха и сега тук и едноокия е цар. Навремето и аз мислех в тази насока и съм правил доста сериозно проучване. Гарантирам ти, че конкуренцията е точно нула в момента. Направо недоумявам как може да е така обаче факт. Да не ти казвам че съм ходил при такива фондове да им предлагам да си увеличат няколко пъти стойността на притежавани от тях акции и са ми отказвали. Не ги интересувало. Просто парите като не са техни защо да се интересуват. Такава им е логиката.
                      Е кой .ще допусне някой си да им точи парите ко да правят толкова,
                      много хора кой ,ще дава кинти за таз администрация

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Пазара май хич не го кефи придобивката на Невсуна.
                        Сигурно за обикновеното тъпо янки Еритрея и Сърбия са един и същ дол дренки...

http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU
                        Ами то сякаш и на мен не ми харесва сделката. Виж колко им е собствения капитал и колко им е капитализацията на тези

Коментар

Абе пичове,имам един много сериозен въпрос.

Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?

Днес случайно до като цъках видях раздела за фондове тук...и като поразрових попаднах на някакъв списък с дейстащите явно подобни в българия...

ето го

http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...3-32892c2ae28e

Цъках произволно на някакви фондове ( не на всички щото ме домързя ) да им видя доходността.
                          Освен че маймуна да сложиш пред компютъра мисля ще изкара повече кинти без нищо да разбира...тея наглеци взимали ТАКСА ЗА УПРАЛВЛЕНИЕ достигаща до 3.5 % годишно..)))
                          Ебахти измамата.

Не искам да се хваля ( ама няма как да не го направя) ...обаче ако аз отворя един фонд и си покажа резултатите през последните 3 години и то на суми съпоставими с тези на фондовете трябва да събера парите на всички фондове взети заедно щото всички няма как да не дойдат при мен, нищо че съм магазинер.

3 % такса за управление !!!...те не могат 3 % доходност от началото на създаването си да докарат повечето а искат толкова на година.

Ебахти измамамта.
                          Тук схемата е ясна .че никой не знае нищо ,просто се наливат едни пари и това е
                          най важното е ,че няма кой да пита понеже може би 98 % си нямат понятие от инвестиции те знаят , че криза имали трябва е на минус това

Коментар

Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?

Днес случайно до като цъках видях раздела за фондове тук...и като поразрових попаднах на някакъв списък с дейстащите явно подобни в българия...

ето го

http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...3-32892c2ae28e

Цъках произволно на някакви фондове ( не на всички щото ме домързя ) да им видя доходността.
                            Освен че маймуна да сложиш пред компютъра мисля ще изкара повече кинти без нищо да разбира...тея наглеци взимали ТАКСА ЗА УПРАЛВЛЕНИЕ достигаща до 3.5 % годишно..)))
                            Ебахти измамата.

Не искам да се хваля ( ама няма как да не го направя) ...обаче ако аз отворя един фонд и си покажа резултатите през последните 3 години и то на суми съпоставими с тези на фондовете трябва да събера парите на всички фондове взети заедно щото всички няма как да не дойдат при мен, нищо че съм магазинер.

3 % такса за управление !!!...те не могат 3 % доходност от началото на създаването си да докарат повечето а искат толкова на година.

Ебахти измамамта.
                            Не се чуди. Направо действай. До две години ти гарантирам че всички ще са при теб. Това му е хубавото на тази държава. Кадърните избягаха и сега тук и едноокия е цар. Навремето и аз мислех в тази насока и съм правил доста сериозно проучване. Гарантирам ти, че конкуренцията е точно нула в момента. Направо недоумявам как може да е така обаче факт. Да не ти казвам че съм ходил при такива фондове да им предлагам да си увеличат няколко пъти стойността на притежавани от тях акции и са ми отказвали. Не ги интересувало. Просто парите като не са техни защо да се интересуват. Такава им е логиката.

Коментар

.
                              Ми...доста, бая...

Коментар

• Пазара май хич не го кефи придобивката на Невсуна.
                                Сигурно за обикновеното тъпо янки Еритрея и Сърбия са един и същ дол дренки...

http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU

Коментар

Working...
                                X