IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Добре. Ще ти дам пример със собствени сделки. Знаеш че 2009-2010 та купувах рено. Рено ама Рено. Много голям процент от портфейла. Почнах от 30евро А то продължаваше да пада яко. усреднявах-мосреднявах. То отиде на 15. Добре че бях инат и устисках. Можеше на 15 да продам всичко. На БФб то последнах събирах агрия на 2.5 две години. Не нам дали е било уместно това което съм правел. Нищо че и от двете поиции излязох на по 4. Ако бях търгувал рено с опции как щеше да бъде. Щях да платя за първите две години 3 евро на акция и да си ми излее очакването без излишни нерви.
    По този начин ти играеше че нещата от ненормални ще станат нормални. Много хора спечелихме добри пари просто като сложихме малко повече смелост когато другите се бяха панирали.

но нещата вече са нормални. Не можеш да печелиш вече по този начин.

Коментар

• Едно примерче пак за хиндсайта. В момента на развити пазари се търгуват няколко десетки хиляди малки компании. Чисто статистически има сериозен шанс 4-5 от тях да достигнат мега капитализация следващите 20 години. Т.е. от няколко стотин милиона капитализация сега да достигнат 100 -200 милиарда.

Много късмет на всеки който мисли че може да ги познае още от сега. А ако не може да познае днешните бъдещи велики компании, защо си мисли че е могъл в миналото да познае настоящите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Сега ги погледнах - вече проблемите им не са само за това че крадат - а за това и че масово ги обвиняват в шпионаж в полза на Китай - така че дори и телекомуникационното си оборудване им е трудно да продават.
        Добре. Ще ти дам пример със собствени сделки. Знаеш че 2009-2010 та купувах рено. Рено ама Рено. Много голям процент от портфейла. Почнах от 30евро А то продължаваше да пада яко. усреднявах-мосреднявах. То отиде на 15. Добре че бях инат и устисках. Можеше на 15 да продам всичко. На БФб то последнах събирах агрия на 2.5 две години. Не нам дали е било уместно това което съм правел. Нищо че и от двете поиции излязох на по 4. Ако бях търгувал рено с опции как щеше да бъде. Щях да платя за първите две години 3 евро на акция и да си ми излее очакването без излишни нерви.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Сега ги погледнах - вече проблемите им не са само за това че крадат - а за това и че масово ги обвиняват в шпионаж в полза на Китай - така че дори и телекомуникационното си оборудване им е трудно да продават.

Коментар

Оф. Добре. Гугъл, Самсунг или Епъл в ранна фаза стават ли за пример?
            Не, защото това е предимството на хиндсайта. В минало време лесно се открива нещо готино в бъдеще е почти невъзможно

Хуавей са готина марка но проблемът е че ако вземат да се разрастват извън Китай и ще ги скъсат от патентни дела. Тези крадат като невиждали. За това си кютат там и не мърдат много много

Коментар

Не можеш да търгуваш в Шенжен дори тези акции, какво остава за опции.
              Оф. Добре. Гугъл, Самсунг или Епъл в ранна фаза стават ли за пример?

Коментар

Тва го ровех надълго и нашироко. Не намерих основателна причина за спада от 65 на 15. Основната причина която посочват анализаторите е че на оправдали очакванията. То междувременно взе че скочи на 20. Имат 2000 болници и няколко хосписа. Проблема е че е свръхзадлъжняло. Директорите му купуват като невидяли което значи че вярват в бъдещето. А и все пак 17 години борсова история не са малко. Все пак ми е чудно кой е плащал 65 доалра за тоя избушеняк.
                Доста дълг има, но има и доста сериозни приходи 20 млрд на година, спрямо тях текущия дълг не е чак толкова много.

Коментар

Аз ако не вярвам в голямо движение въобще не участвам. Това съм го кавал десетки пъти тук.Вие имате различно от моето мислене. Купувате сигурни акции. Диверсифицирате с по 20-50 поиции и т.н Аз рядко надхвърлям 5-6 позиции. Просто усещането ми за риск е ралично. А не чакам черен лебед а история в която да повярвам. История като тази например:
                  https://www.google.com/finance?q=SHE...FMXDsAGyv4yADg
                  точно пролетта на 2013-та видях първият такъв телефон. Стори ми се безумно евтин за качествата които притежава и повярвах в тях. Повярвах в рязкото истрелване на акциите им. Представи си хипотетично ако бях купил опции за 50 цента.Тези опции за две години щяха да ми донесат примерно 25$. За цената на опцията не знам как точно я смятат и не ме интересува. Забеляал съм че когато последната година цената не е варирала много цената на опцията е значително по-ниска като процент от цената на акцията. 30-40% не съм срещал такива опции. Дори и на епъл вчера ги гледахме за година и 9 месеца напред цената им беше 11$ което си около 9% Освен всичкото като се изместиш от страйка цената пада драстично.
                  Не можеш да търгуваш в Шенжен дори тези акции, какво остава за опции.

Коментар

Между другото това за което Талеб говори - голяма част от портфейла да е сигурна а с малка част да с епоемат значителни рискове, може да се осъществи по много начини. И опциите са един що годе готин начин - ако по облигациите ти от сигурната част получаваш 4-5% лихва и от тях слагаш 1-2% в опции. Ама когато облигациите ти дават 1-2% а опциите ти струват 2-3% и има сериозен шанс сериозно да се вътриш и от облигациите си - ами тогава това не готино.

Ако човек е малко по-рисково настроен - просто може да сложи 98% от портфейла си в класическото 60/40 или пък 40/60 акции облигации и отсаналите 2% да набута в мини биотехнологии, малки ресурсни компании на етап проект, почти фалирали банки, малки компании от развиващи се пазари. От тези рискови 2% наистина може да печели в десетки пъти - горе долу като при опциите. И сащо като при опциите от една голяма част от тях ще завърши с близо до 100% загуба.
                    Ми то горе долу и аз като талеб разсъждавам. 95% кеш и 5% опции

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Това дружесво наистина изглежда интересно Community Health Systems. Някой може ли да разкаже повече за него.
                      Тва го ровех надълго и нашироко. Не намерих основателна причина за спада от 65 на 15. Основната причина която посочват анализаторите е че на оправдали очакванията. То междувременно взе че скочи на 20. Имат 2000 болници и няколко хосписа. Проблема е че е свръхзадлъжняло. Директорите му купуват като невидяли което значи че вярват в бъдещето. А и все пак 17 години борсова история не са малко. Все пак ми е чудно кой е плащал 65 доалра за тоя избушеняк.

Коментар

Идеята е че купуваш евтино, когато изчислената през опциите волатилност е ниска, а не когато волатилността по принцип е ниска. Може на пазара да няма голямо движение, но ако очакванията са че ще има движение опциите пак ще са скъпи. Като купуваш много дългосрочни опции е малко като нож с две остриета. От една страна си купуваш време, но от друга страна особено за силно волатилни позиции цената която ще платиш не съм сигурен че ще си заслужава влизането през опции. Реално за едногодишни опции опцията може да струва 30%, 40, че и 50% от цената от акцията Например можеш да видиш фрипорт макморан в момента опцията им на 10 страйк за януари 2018 се продава на 4,10. Дали наистина си заслужава да се купуват тези опции или просто можеш да си купиш малко по малко FCX на 10.

От друга страна ако пък си купуваш опции на стабилна компания на какво точно залагаш. Да кажем си вземеш на проктър и геймбъл. При цена сега 82 кол опцията за 2018 със страйк 82 е 5,5. Но колко точно волатилност очакваш от тях за следващата година и половина че да си заслужава този срочен залог. Те за последните 2 години почти не са мръднали. Дали пък не е по-добре просто да си купиш акции, да си прибираш дивидента и да не се занимаваш с глупости.

Опциите си заслужават ако твоите очаквания за волатилността значително надвишават тези на пазара. Тези работи дето Талеб ги приказва изглеждат добре на книга, ама не е така на практика. Особено ако прилична част от експозицията ти е през опции. като губиш по 4-5% на година - защото това ще се случва - в чакане на черния лебед не е най-сладкия начин за инвестиране. Колко години ще го чакаш този черен лебед.

Ники цъка краткосрочен хазарт през опции. Трябва да си много навътре в даден пазар че това да ти носи пари. Не става ей така ако нямаш информация за слуховете в самата кухня. Дългосрочните опции са определено по-добър вариант за човек който иска да има експозиция към волатилността, но ако тази експозиция е голяма пак ще си загуби парите. А 3-4% дори е голяма експозиция - с тези темпове ако го прави 20 години и не се случи черен лебед - което всъщност е напълно възможно и ще си е профукал над половината спестявания. Вместо да е 2-3 пъти напред с елементарна покупка на Спай и събиране на дивиденти.
                        Аз ако не вярвам в голямо движение въобще не участвам. Това съм го кавал десетки пъти тук.Вие имате различно от моето мислене. Купувате сигурни акции. Диверсифицирате с по 20-50 поиции и т.н Аз рядко надхвърлям 5-6 позиции. Просто усещането ми за риск е ралично. А не чакам черен лебед а история в която да повярвам. История като тази например:
                        https://www.google.com/finance?q=SHE...FMXDsAGyv4yADg
                        точно пролетта на 2013-та видях първият такъв телефон. Стори ми се безумно евтин за качествата които притежава и повярвах в тях. Повярвах в рязкото истрелване на акциите им. Представи си хипотетично ако бях купил опции за 50 цента.Тези опции за две години щяха да ми донесат примерно 25$. За цената на опцията не знам как точно я смятат и не ме интересува. Забеляал съм че когато последната година цената не е варирала много цената на опцията е значително по-ниска като процент от цената на акцията. 30-40% не съм срещал такива опции. Дори и на епъл вчера ги гледахме за година и 9 месеца напред цената им беше 11$ което си около 9% Освен всичкото като се изместиш от страйка цената пада драстично.

Коментар

• ако петрола тръгне да прави двойно дъно според мен това не е лошо да се шорти

http://www.investing.com/equities/wh...petroleum-corp
                          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Това дружесво наистина изглежда интересно Community Health Systems. Някой може ли да разкаже повече за него.

Коментар

• Между другото това за което Талеб говори - голяма част от портфейла да е сигурна а с малка част да с епоемат значителни рискове, може да се осъществи по много начини. И опциите са един що годе готин начин - ако по облигациите ти от сигурната част получаваш 4-5% лихва и от тях слагаш 1-2% в опции. Ама когато облигациите ти дават 1-2% а опциите ти струват 2-3% и има сериозен шанс сериозно да се вътриш и от облигациите си - ами тогава това не готино.

Ако човек е малко по-рисково настроен - просто може да сложи 98% от портфейла си в класическото 60/40 или пък 40/60 акции облигации и отсаналите 2% да набута в мини биотехнологии, малки ресурсни компании на етап проект, почти фалирали банки, малки компании от развиващи се пазари. От тези рискови 2% наистина може да печели в десетки пъти - горе долу като при опциите. И сащо като при опциите от една голяма част от тях ще завърши с близо до 100% загуба.

Коментар

Аха. Искаш да кажеш че това:
                                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...BD%D0%B8%D0%B5
                                не участва във формулата за определяне на цената на опциите ли? А то как се определя? На каква база?
                                Идеята е че купуваш евтино, когато изчислената през опциите волатилност е ниска, а не когато волатилността по принцип е ниска. Може на пазара да няма голямо движение, но ако очакванията са че ще има движение опциите пак ще са скъпи. Като купуваш много дългосрочни опции е малко като нож с две остриета. От една страна си купуваш време, но от друга страна особено за силно волатилни позиции цената която ще платиш не съм сигурен че ще си заслужава влизането през опции. Реално за едногодишни опции опцията може да струва 30%, 40, че и 50% от цената от акцията Например можеш да видиш фрипорт макморан в момента опцията им на 10 страйк за януари 2018 се продава на 4,10. Дали наистина си заслужава да се купуват тези опции или просто можеш да си купиш малко по малко FCX на 10.

От друга страна ако пък си купуваш опции на стабилна компания на какво точно залагаш. Да кажем си вземеш на проктър и геймбъл. При цена сега 82 кол опцията за 2018 със страйк 82 е 5,5. Но колко точно волатилност очакваш от тях за следващата година и половина че да си заслужава този срочен залог. Те за последните 2 години почти не са мръднали. Дали пък не е по-добре просто да си купиш акции, да си прибираш дивидента и да не се занимаваш с глупости.

Опциите си заслужават ако твоите очаквания за волатилността значително надвишават тези на пазара. Тези работи дето Талеб ги приказва изглеждат добре на книга, ама не е така на практика. Особено ако прилична част от експозицията ти е през опции. като губиш по 4-5% на година - защото това ще се случва - в чакане на черния лебед не е най-сладкия начин за инвестиране. Колко години ще го чакаш този черен лебед.

Ники цъка краткосрочен хазарт през опции. Трябва да си много навътре в даден пазар че това да ти носи пари. Не става ей така ако нямаш информация за слуховете в самата кухня. Дългосрочните опции са определено по-добър вариант за човек който иска да има експозиция към волатилността, но ако тази експозиция е голяма пак ще си загуби парите. А 3-4% дори е голяма експозиция - с тези темпове ако го прави 20 години и не се случи черен лебед - което всъщност е напълно възможно и ще си е профукал над половината спестявания. Вместо да е 2-3 пъти напред с елементарна покупка на Спай и събиране на дивиденти.

Коментар

Working...
                                X