If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ми тези дето инвестират с някаква разновидност на бай анд холд стратегията,
според мен не използват голям ливъридж, камо ли пък 1 към 100
аз лично освен че не бих инвестирал (тип бай анд холд) не бих спекулирал и с 90 на 100 заемен капитал
Първо аз не говоря за 1:100 а за 1:10. За мен има разлика. Само 10 пъти ама разлика И второ въобще не става дума за бай енд холд а за стратегията на равния. Купуваш готини компании дето си видял някава история и хеджираш с къси индекси. На където и да върви все си на печалба. Ако е нагоре твоите компании бият индекса, ако пък е надолу индекса пада с повече отколкото твоят портфейл. Това няма нищо общо с бай енд холд. Прасе и космос
zа мен 4овек които тарси постоино внимание в анонимен форум или има големи zагуби или цака на демо
Имаше тука преди време един форумен герой. Асен1975. Сигурно го помниш. Много разбираше и всички много му се радваха. Учеше ни на опции и гръцки букви.Висша математика, фрактали, пълна програма. Аз го помня защото имаше прогноза че земята щяла да става 50 лева на декар а златото 100$. И това точно по времето по което си бях набутал всичките пари в земя и злато и когато му обяснявах че печатането на пари ще предизвика паника и ще надуе точно тези активи. Асен ми обясняваше че съм живеел на гъза на географията и колко съм прост и как нищо не разбирам. После Асен изчезна. не знам какво стана с него. Дано да е жив и здрав и да е направил добра доходност от тогава. Не се е вяствал да каже.
ми тези дето инвестират с някаква разновидност на бай анд холд стратегията,
според мен не използват голям ливъридж, камо ли пък 1 към 100
аз лично освен че не бих инвестирал (тип бай анд холд) с голям ливъридж, не бих спекулирал и с 90 на 100 заемен капитал
Дайте една прогноза за пазарите да кажем за следващите 6 месеца и да видим кой ще познае. Иначе само празни приказки единия бил доктор, другия продавач.
То няма значение какъв си, а колко пари изкарваш.
И стига с това "инвестиране" дългосрочно, в дългосрочен план всички сме мъртви.
Нали знаете каква е разликата между дългосрочна инвестиция и краткосрочна?
Всяка дългосрочна инвестиция е краткосрочна инвестиция която не е проработила.
Дългсрочно купували за след 10 години
Ами не може ли след 5 да го купиш на половин цена и да го чакаш само 5 години.
Какъв е смисъла да го купуваш сега като утре може да е на половин цена?
Иначе в тоя спор съм повече на страната на ив-макс той поне казва че е къс и че чака пазара да падне.
Другите всички са дългосрочни инвеститори или дей трейдърчета
Теб съм те запомнил с прогнозата ти за 100$ петрол. Тогава имаше спор за петрола. И на мен много ми се искаше петрола да отиде на 100$ защото виждах голямо движение, но се вслушах в мнението на колегите и се отказах. Дано не си играл спрямо прогнозите си защото сега щеше да си загубил много голям процент. Ама пък какви прогнози ще са това ако не слагаш пари на тях?
А относно бай енд холд за незнам кой път казвам че това не е инвестиране. Това е спестяване. Просто заделяш от дохода си някаква сума и купуваш акции без значение от текущата цена с надеждата че някой ден ще се пенсионираш богат.
Та в този ред на мисли, имам въпрос към тези дето са бай енд холд,
Бихте ли инвестирали в собствен бизнес с 90% заемен капитал, който по разчети трябва да се изплати за 30 или 40 години? И ако не бихте, защо правите това на борсата? Единственото което може да оправдае постъпката ви е надеждаата да продадете на друг по-голям глупак.Излиза че точно вие сте най-големите спекуланти.
Само заради тези думи Равен, абсолютно всеки човек на Уолл Стреет ще ти се смее със седмици. Това е вица на годината.
Концепцията бай анд ходл е напълно извън реалността.
Имам усещане че ще го разбереш съвсем скоро по парите си.
Само да вметна, че неговата концепция няма нищо общо с бай енд холд.
Ще се опитам да го преведа на разбираем език белким се разберете най-накрая
Ако вие двамата имате по 100к, то ти ще откриваш разни позиции където смяташ че има далавера за по 5-30к, докато равния ще търси такава диверсификация, че да си гарантира примерно 5% печалба. Това ще му даде възможност да изтегли още 900 заем и да постигне 50% годишно. А поне така го разбирам.
А пък германските 10 годишни бондове ми излязаха късите и то как ми излязаха за 5 дена...не е истина. Ама хайде за това не ми вярвайте щото не го написъх предварително. А не го написъх щото послушах един приятел който имаше доста прилични аргументи и въпрки че бях съгласен с тях не исках да подвеждам други хора.
А...съвсем скоро каква реколта ще събера само от късите ......
Май и шорта ми в CMG ми излезе а? от 467 на 420 не е зле...при все че от тоя CMG съм изкарал над 10 К до момента от шорт на няколко пъти като почнеш от 489 май беше. Което съм го написъл тук и в другия форум а не постфактум.
Пак късмет предполагам.
Колко процента че не съм математик? Само тая вечер 5 % на 150 к.
Ти Равен колко години чакаш да си вземеш 5 те процента?
Кой го каза?....като не ти излезе краткосрочното инвестиране и става дългосрочно. Много е вярно. Имам подозренията че и Равния затова е дългосрочен.
Ми дори и този твои пост говори ми казва точно това което говоря. Крехко его, желание за доказване, постоянно мрънкане и оплакване как някой го прецаквал, все неща които чисто психологически се появяват само при силна неувереност в себе си. А ако някой е неуверен в себе си няма как да знае какво прави.
Това че за три години си изкарал кинти при брутално бичи тренд нищо не говори. Всеки купил най-рекламираните компании в САЩ за този период е направил кинти. Не виждам за какво да се сравнявам с теб - аз правя това което смятам най-добро за мен, ти правиш това което смяташ най-добро за теб. Аз в никакъв случай няма да действам като теб - каквито ще резултати да си изкарал за три години - по простотата причина че искам парите ми да растят - а ако правиш това което говориш силно ме съмнява че парите ми ще растят ако действам като теб.
Не Равен, и за психололог не ставаш. Ако исках да си развивам егото щях да бъда известен а не да пиша анонимно.
Не мога да търпя глупостта ...това ми е най-големия проблем.
Ти не си глупав може би ...ама живееш в мъгла. Гъста мъгла.
Ако хванем темата за психологията...какъв тип психологически си ти, след като когато ти свършат оправданията започваш да говориш очевадни неща които не отговарят на истината с цел може да оправдаеш собственото си безисилие.
Кога аз съм мрънкал или съм се оплакал? Много е низко това като ти свършат аргументите да говориш неща нямащи нищо общо с човека.
Най-много пари през 2015 -2016 година съм направил от късите си позиции и това го знаеш доста добре. И в същия момент ти говориш че съм хванал бичи тренд.
А ти къде беше? Ти хавана ли го същия тренд? Спечели ли?
Щото 2014 година бях около 38 % ако не се лъжа на пред. Ти с Бай анд холд толкова ли си? Ама има една подробност аз съм толкова ама КЕШ - реализирани. А не временно да съм бил толкова като теб предполагам.
Парите ти ще растат в шестък, мисля че и на това бих сложил пари.
Бай да уей...2015 година предполагам по собствените си резултати би трябвало силно да си усетил че годината не беше брутално бича.
Коментар