IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
    Мишо какво ти е мнението за тези за период около 10 години
    С равни тегла доло горе
    Googl, v, t, fb, jnj , ge, ibb , amzn, lmt, bf-b , fslr
    Трябв ли да увелича биотехнологии или банки да включа според теб как го виждаш бъдещето
    Американски банки не е зле да имаш за следващите няколко години ако вярваш, че американската икономика върви добре и че лихвите ще се вдигат.

Биотехнолигиите ми харсват по принцип и мисля, че е правилно да се купи ЕТФ. Но още не съм решил дали ИББ става. Ravnovesie и Пип имат по-ясно изградено мнение по въпроса. Предполагам сега е добър момент да се вземе още биотек.

Коментар

С равни тегла доло горе
      Трябв ли да увелича биотехнологии или банки да включа според теб как го виждаш бъдещето
      FSLR имат ли някакво технологично предимство? Не може ли да стане така, че всичко да се прави в Китай от китайска компания един ден. Само въпрос. Аз не знам почти нищо за тази индустрия.

Коментар

С равни тегла доло горе
        Гугъл имам и аз, но не ми е 10% (приемам, че компаниите ти са приблизително equal-weighted в портфейла), а малко над 3% в момента. Имам много по-голяма вяра в Гугъл от FB и AMZN. Но и там има рискове и то не само регулаторни. С развитието на изкуствения интелект начина по който се търси в интернет може да се промени по начин, който сега дори не можем да си представим. И няма гаранция, че точно Гугъл ще го направят.

Коментар

С равни тегла доло горе
          BF.B ми изглежда добре, но не е ли прекалено скъпа? При тази цена ми се струва, че STZ е по-добрия вариант.

Коментар

С равни тегла доло горе
            Специално за FB и AMZN имам доста резерви.

Амазон ми се вижда прекалено скъп. Верно, че постоянно увеличават пазарния дял в ритейла, но това е за сметка на ниски цени и супер ниски маржове на печалбата. Идеята е, че в един момент ще вдигнат цените. Но какво става тогава? Няма ли сайтовете на големите вериги тогава да си върнат пазара?

Фейсбук става много мощен, или поне така изглежда. Но според мене Фейсбук може да се изтласка от друга по-софистицирана мрежа. На много хора им се гади от фейсбук, а в същото време искат да са в социална или някаква друга мрежа.

Коментар

С равни тегла доло горе
              Имаше някакъв пич, който през 70-те години бил дарил няколко десетки милиона долара на endowment-а ня Университета Йейл и дори бил определил как да се инвестират парите: в акции на пет-шест компании, една от които Уолмарт... От тогава Уолмарт се вдигат над 500х с реинвестиран дивидент

Ще ми се да ти дам подобен съвет как да инвестираш. Проблемът е, че не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                https://mega.nz/#!ilIGxSiB!qmXk0gvM9...r8WT1jYr5_nuAA

12% !!!! за един месец по малко средства в JPM от частните им клиенти.

Смятате ли че това писмо ще спре отлива?
                Хахаха тези са ви написали начален урок за инвестиране. Очевидно не смятат клиентите си за особено, как да го кажа, суфистицирани, щом им се налага да пускат такива очевидни факти. И едва ли бъркат в преценката си хахахха

Коментар

• Мишо какво ти е мнението за тези за период около 10 години
                  С равни тегла доло горе

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Ето на. По-добре да ти изгори опцията отколкото акцията
                    От вчера съм long Виза на 78.75.

През последните две години не можех да купувам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Едно предложение за Мишо и Равния.

Отивайте веднага с копие от мненията от този форум с легализиран превод в JP Morgan или Голдман. Представяте ги...и веднага ви взимат на работа да успивате частните клиенти с вашите идеи да не продават.

Снощи, четах едно писмо на JPM до частните им клиенти и мога да ви дам едно от Голдман към мен ама старо (аз да отбележа не съм им вече клиент ) обаче това не струва пред това на JPM.

Едно към едно с техните думи, мисли и действия - спрямо това какво JPM препоръчва на най големите си частни клиенти активите на които са намалели с около 12 % за един месец - месец март .

Просто копи пейст все едно. Сега разбирам кой им е напълнил главите с подобни глупсоти. Подобни хора на измамниците от JPM.

Ако някой проявява интерес ще му го изпратя - писмото.
                      И аз викам да ни вземат и то направо като партньори. Ама няма да стане. Това, което JPM са написали е супер очевидно и всеки, който има и най-малка представа от corporate finance го знае.

Коментар

• http://tablet.fuw.ch/article/negativ...est-idea-ever/

Много добро интервю
                        „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Писмото на JPM

https://mega.nz/#!ilIGxSiB!qmXk0gvM9...r8WT1jYr5_nuAA

12% !!!! за един месец по малко средства в JPM от частните им клиенти.

Смятате ли че това писмо ще спре отлива?
                          Last edited by Iv_max; 22.04.2016, 19:25.

Коментар

• Едно предложение за Мишо и Равния

Едно предложение за Мишо и Равния.

Отивайте веднага с копие от мненията от този форум с легализиран превод в JP Morgan или Голдман. Представяте ги...и веднага ви взимат на работа да успивате частните клиенти с вашите идеи да не продават.

Снощи, четах едно писмо на JPM до частните им клиенти и мога да ви дам едно от Голдман към мен ама старо (аз да отбележа не съм им вече клиент ) обаче това не струва пред това на JPM.

Едно към едно с техните думи, мисли и действия - спрямо това какво JPM препоръчва на най големите си частни клиенти активите на които са намалели с около 12 % за един месец - месец март .

Просто копи пейст все едно. Сега разбирам кой им е напълнил главите с подобни глупсоти. Подобни хора на измамниците от JPM.

Ако някой проявява интерес ще му го изпратя - писмото.

Коментар

• Как ще избамкат петрола надолу не е истина

Как ще избамкат петрола надолу не е истина. Обзалагам се но няма да заложа.

Схемата е абсолютно същата като с акциите , когато септември миналата година не вдигнаха лихвите а всички очакваха да ги вдигнат.

Понеже, всички консцертмайстори смятаха че е изключитено самоуобийство за за ОПЕК и НЕ ОПЕК ако няма сделка в Доха всички бяха се проготвили с опции и позици за скъп петрол.

По абсолютно същия начин както септември всички очакваха вдигане на лихвите и имаха огромни къси позиции на аккциите.

Съответно и при двата случая големите акули бяха изненадани...и без значение новините направиха точно играта която трябваше да стане ако не бяха изненадани.

Само след тези два случая не би трябвало да има нито един човек който да продължава да говори за какъвто и да е фундамент. Ама има още.

Трейдъри на петрола казват че такъв обем търгуван петрол след Доха не са виждали последните години никога. Бая кинти им е коствало обаче успяха. Сега е въпрос на време да разкарат с печалба дългите си позиции и да ичакат да им излязат печелившите опции и после ще му ебат майката.

Преди, през септември миналата година почнаха след реакцията на "пазара" да тръбят безумната теза как видите ли вдигането на лихвите било положително за пазара и сега уж "пазара бил разочарован , Сега и на най големите манипулатори им е адски трудно при меча след меча новина да дадат разумно обяснение на движенията на петрола. Как се гърчат да го обяснят умирам от смях.

Аз петрол нямам ама ми е адски забавно да ги гледам...Трябва да си ичключително глупав да не видиш това което виждам аз и без ниакква информация.

Това е ебахти безумния пазар. Няма да свърши добре тая работа,помнете ми думата.

Колкото повече намаляват обемите с които се търгува пазара...толкова по лесно става манипулацията му. В момента просто един и същи пари се въртят назад напред цял ден с цел да врътнат и малкото останали оптимисти и пишман спекуланти . Като свършат и те ни чака "червено черно търговия" или 30 % минимум надолу.
                              Last edited by Iv_max; 22.04.2016, 19:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Супер, че V пада. Тъкмо от понеделник ми отпадна един CoI за тях. Сега вече мога да купувам ако искам.
                                Ето на. По-добре да ти изгори опцията отколкото акцията
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X