Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Ако трябва да дам някой за пример това е Пип. Винаги в час. Изчел е всички възможни данни за компаниите които притежава и не спира да анализира и да смята. Та в този смисъл Пип е предприемача а аз съм мързеливия инвеститор, така че бъдете като него по възможност

Верно че доста чета, ала ако ме вземат за пример - то това означава да андърперформват спайчо с 12-13 пункта от ноември 13 откакто съм на нисе.

На бфб нонстоп си бия софиксо, ала туканка това е за сега положението - верно смятам да си му го върна на спайчо тъпкано занапред, ама...времето ще каже.
Доста грешки съм и правил и сигурно ще има и занапред, още в бебешката си възраст на борсите съм, само от 4.5г на бфб и 2.5 тук и още много имам да уча мисля.
Става ме срам от себе си като чета отпреди години някои свои постове и разбирания, доста съм еволюирал оттогава насам. Харесвам в себе си това че съм достатъчно адаптивен и флексибилен. Преди наблягах на това което е в унисон с моите разбирания, сега обръщам повече внимание на тези които мислят противоположното.
Но 2 свои мании едва ли ще променя някога- мразя компании с много дългове и кофти мениджъри и страхотно си падам по дивиденти.

Btw освен гилиъд и невсун никакви други компании не държа понастоящем, нищо друго не ме изкушава, а и те са само 12% от пф, всичко друго са индексни и секторни дълги и къси. Макар че съм нетно 1/4 дълъг съм доста скептичен към перспективите на пазара на тия нива.
Коментар