IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Много философски пак. Явно всички чакаме късите, да видим сега дали наистина е верно това, че става винаги обратното на очакваното от масата.
    Трябва да стане 5-6% корекция. Иначе няма да е интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Вярата!!!!

Кое дава вярата е много основополагащ въпрос.

Ще кажа за мен.

Да се научиш да вярваш е като да се учиш да караш колело. Научиш ли се - никога не можеш да го забравиш.

Това е умение. Начин на живот. Начин на светоглед. Начин на възприемане на света.

Аз започнах с ВЯРАТА В БОГ.

Вярата в БОГ освен всичко останало ни дава умението да ВЯРВАМЕ. И след това научавайки се да вярваме...почваме да вярваме и в други неща включително и СЕБЕ СИ.

Няма по лесен начин да се научим да вярваме освен да повярваме в БОГ.

Темата е много много дълга...
      Ако ставаше с вяра в БОГ, то тогава всички религиозни хора щяха да са милиардери , а те не са
      Какво е вярата? Вярата за мен е липса на страх. Какво е невярата или недоверието. Това е страх да не се прекараш или да не те прекара някой. Пак опираме до страх и алчност
      Ето сега пресен случай с албен инвест. Около 1000 човека спечелиха по 50 лева от сливането. Аз направих печалба 130 000, като съм 99% сихурен че ще станат 180 и тепърва ще се срещам с адвокати понеже се целя да ги направя 300 000. Много малко не знам ама дето се вика е от сърце. Ще ми стигнат да преживявам ивестно време спамейки темата ви с философиите си
      Та защо така се получава? Една и съща ситуция а всеки вижда различни възможнсти в нея. Ми едните ги е страх и играят да вземат сигурните 50 лева а други не ги е страх / демек ВЕРВАТ че може и още и още/ Демек едните са страхливи а другите алчни. Всъшност и едните и другите са страхливци. Обаче едните ги е страх от загубата а другите ги е страх че няма да спечелят. Ето сега и твоите далавери които въртиш. Забелязваш ли как опонентите ти ти опонират само със собствените си стахове. Как щели да те измамят, как щяло да има по-големи умижи от теб и т.н. Ето ти го недоверието и страха как се виждат. Кога човек го е страх да загуби и кога го е страх да не спечели е близко до акъла и няма смисъл да обяснявам. Та такива работи ИВ. Дето викаш темата е много много дълга
      Last edited by Alonso; 12.09.2016, 11:50.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Много философски пак. Явно всички чакаме късите, да видим сега дали наистина е верно това, че става винаги обратното на очакваното от масата.

Коментар

• Ако Тръмп спечели което ме се вярва от както се кандидатира как мислите ще реагира пазара? Тая баба ми се вижда че е взел дала а остават по малко от два месеца як напън.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
            Последните няколко дни упорито се говори за поне 10% спад на S&P по всички поп-медии. Явно са решили да раздрусат крушата (медийно - като януари), а ще имат и два бонуса:

1) Като им писне да надуват жили, че небето пада, ще сложат още малко от безплатния кеш на пазара (който се понасъбра явно от януари досега) и ще си вдигнат печлабите на всевъзможните фондчета

2) ФЕД ще си помисли сериозно преди да "прави глупости" като вдигания на лихви и безметежното цоцане ще продължи поне до изборите

Без ръст на икономиката достатъчно пари не се правят, освен с манипулации. Очевидно, че е време - на пазара следва драма, тъй като люлеенето с по 1-2 процента нагоре надолу, не води до нужните резултати.

Disclaimer: Дебнячов е на кеш от Април месец и само това чака.
            Септември и Октомври са си опасни месеци но сега преди избори и при тази политика на Феда ме съмнява да има 'shit hits the fan'.

Коментар

• Последните няколко дни упорито се говори за поне 10% спад на S&P по всички поп-медии. Явно са решили да раздрусат крушата (медийно - като януари), а ще имат и два бонуса:

1) Като им писне да надуват жили, че небето пада, ще сложат още малко от безплатния кеш на пазара (който се понасъбра явно от януари досега) и ще си вдигнат печлабите на всевъзможните фондчета

2) ФЕД ще си помисли сериозно преди да "прави глупости" като вдигания на лихви и безметежното цоцане ще продължи поне до изборите

Без ръст на икономиката достатъчно пари не се правят, освен с манипулации. Очевидно, че е време - на пазара следва драма, тъй като люлеенето с по 1-2 процента нагоре надолу, не води до нужните резултати.

Disclaimer: Дебнячов е на кеш от Април месец и само това чака.
              Last edited by Дебнем на замаушка; 12.09.2016, 09:55.

Коментар

• Мисля че рола

Мисля че изтичането на фютчерсите до четвъртък ще даде сериозне стимул на разпродажбите.

Коментар

• Колко от вас

Колко от вас отчитат лошото здраве на Клинтън?

Май в някой консперативни теории ще се окаже че има истина особенно след днешната случка.

Коментар

• Почнахте да ми харесвате ))

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Няма нужда да се връщаме до 29 г. За 16 години пазара три пъти пада с повече, може да му е време пак да стане. То нищо не предсказва спадове. Това обаче никога до сега не им е пречило да се случват
                    Почнахте да ми харесвате ))

Ей такива "положителни" неща искам да чувам само )))))) до момента в който не съм дълъг ))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Направо едно крашче стил 1929г. да стане викам. Иначе средното ПЕ не е далавера.
                      Няма нужда да се връщаме до 29 г. За 16 години пазара три пъти пада с повече, може да му е време пак да стане. То нищо не предсказва спадове. Това обаче никога до сега не им е пречило да се случват

Коментар

• Чул те ГОСПОД

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Направо едно крашче стил 1929г. да стане викам. Иначе средното ПЕ не е далавера.
                        Чул те ГОСПОД.

Как иначе да събера пари да бия уоллл стреет?))))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ако върхът е бил на 2194 мечия пазар почва от 1755. До тогава си е нищо и никаква корекция. Ако върне до средното си ПЕ и таман ще удари 1350 или 38% спад. Това ако не почнат да падат и печалбите разбира се.

Коментар

• Вярата

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            То за мен е ясно като бял ден. И ти си го писал стотици пъти в този форум. Мечтите и вярата че можеш да ги постигнеш. Те водят до старанието и най-вече до това че работата не става работа а забвление. Тогава идва и успеха. Материален или нематериален.Та големият въпрос за мен е кое поражда мечтите и вярата. По въпроса за ай кю-то предполагам всички сте гледали "Форест Гъмп" Това е любимият ми филм. Гледал съм го много пъти и продължавам да го гледам. За мен е много вдъхновяващо да гледам един човек /който не само че е с ниско ай кю ами и си е тотален олигофрен/, успява в абсолютно всяко начинание с което се захване. Та отговора на въпроса кое дава вярата е много важен. Не питам за себе си. Възпитавам син и затова много искам да знам отговора.
                            А по другият въпрос за страха и алчността. Въобще не ме вълнува кой се смята за страхлив или алчен. Не е коректно да говорим кой от нас какъв бил или не бил. Това кой трябва да го интересува не знам. Въпросът ме интересува принципно и ако някой се почуствал обиден се извинявам. За мен всички хора са страхливи и алчни. Просто такава ни е природата. Аз поне съм наясно че съм много страхлив и много алчен. В западната култура дори фразата "алчността е добро" се ползва много често. А и само лудите не се страхуват от нищо.Въпросът е че аз лично смятам че най-важното за едни инвеститор или спекулант е да намери начин да се пребори със страховете и алчноста си и да разчита само на математиката за втори клас. Всички гледаме едно но виждаме различни неща, точно заради различните степени на страх и алчност у нас. Поне аз така си въобразявам че е.

Вярата!!!!

Кое дава вярата е много основополагащ въпрос.

Ще кажа за мен.

Да се научиш да вярваш е като да се учиш да караш колело. Научиш ли се - никога не можеш да го забравиш.

Това е умение. Начин на живот. Начин на светоглед. Начин на възприемане на света.

Аз започнах с ВЯРАТА В БОГ.

Вярата в БОГ освен всичко останало ни дава умението да ВЯРВАМЕ. И след това научавайки се да вярваме...почваме да вярваме и в други неща включително и СЕБЕ СИ.

Няма по лесен начин да се научим да вярваме освен да повярваме в БОГ.

Темата е много много дълга...

Коментар

• Ей това е първата стъпка

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              Определено имаш интересни мнения! Но ми е чудно от къде такава увереност че можеш да победиш Wall Street или поне така подразбирам за някакви големи залози за милиони. Имаш ли си на представа срещу какви хора играеш? Това са най безмилостните хиени които рядко губят тяхната игра! Съгласен съм че пазара е тотално манипулиран но както виждаш каквото кажат от Wall Street това се случва.
                              Ей това е първата стъпка към увеличаване на шансовите ти. Осъзнаването на това.

Увереност аз си имам по дефаулт...)) А това че звуча така не означава че съм глупав.

Невъзможни неща няма. А това че можеш да спечелиш не означава че трябва да победиш някой още по малко уолл стреет.

Е....ако след години направя 10 милиярда може и тази цел да си поставя ))) Кой знае?))))
                              Last edited by Iv_max; 11.09.2016, 23:45.

Коментар

• Не може да не те интересуват

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Успеха е относително нещо. Трудно се измерва. В общи линии е от значение вътрешната самооценка или оценката на околните за индивида. Не се ли харесваш сам в душата има черна дупка, която никога не може да бъде запълнена. Тогава стремежа да се получи признанието на околните става основна движеща сила.
                                От значение е не само IQ, но и мотивацията. Имам приятели, които изобщо не се интересуват от парите. Те никога няма да ги имат, защото това просто не ги интересува.
                                Не може да не те интересуват парите когато живееш в свят който е подвластен на парите.

Това е глупост. Или извинение за пред себе си.

Ако искаш да помогнеш на някой...не можеш да го направиш преди да помогнеш на себе си. Най малко ефективността на помоща ще бъде минимална.

Не казвам че няма изключения...но в общия случай това е извинение и бягане от действителността,

Нали знаеш...за грозната жена казват че може да е с добра душа. А всъщност тя си е грозна без значение каква душа има.

Обаче грозна жена няма...има неподържана жена. А за да се подържаш трябва желание и възможности и личен избор. Ако намериш опраавдание за пред себе си в едно от трите - почваме да се концентрираме върху душата.

Успеха не се измерва трудно...измерва се лесно в зависимост от мечтите ти обаче.

Понеже не живеем сами в пещера...нама как да пренебрегнем обществото. И чуството да бъдем признати не трябва да се приема за негатив...а за стимул .

Дори когато си купуваш дреха...подсъзнателно с каквото и да се оправдаваш го правиш освен за себе си и за другите.

Когато живеем в дадена среда сме длъжни да се съобразяваме със "законите" на тази среда. Отричането на този факт е нищо повече от оправдание.

Коментар

Working...
                                X