IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мишо, много елементарно го дават от Икономист. Като другата "версия", че заплатите не растяли щото хората избирали повече почивки, гъвково работно време, тънката работа и т.н.
    Истината е, че Обама се проваля в икономическата си политика, а на пинко харитята, икономист и школата около Лари Самърс им е трудо да го проумеят ...
    Last edited by Pronto; 12.06.2016, 15:13.

    Коментар


    • Mervin King цитира в книгата си следната фраза на Волтер:

      Doubt is not a pleasant condition, but certaintly is an absurd one.
      Цитатът е в контекста на финансовите пазари.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Червеното за мен значи че си къс.
        Не, означава че съм къс с малък брокерски акаунт и кеш без идея да влиза по брокерски акаунти, поне за 2-3 години. Без причина за липсата ми на интерес да е маркета. Дет се казва, аз и с 5000 евро пак мятам поне по едно око но за сега само гледам

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Пичове, ае стига сте мерили пишките.
          Всъщност, продължавайте да ги мерите с аргументи!!!
          Респект за всички участващи!!!
          Темата никога не е била толкова интересна, колкото сега

          Чета ви, за съжаление не пиша. Нямам време, нямам големи позиции, нямам голям акаунт в момента.

          Да не си помисли някой да си вдигне чукалата от темата!!!!
          Червеното за мен значи че си къс.
          Аргументите се изчерпаха вече. Всеки повтори десетки пъти своите аргументи и за мое съжаление всички аргументи ми изглеждат еднакво достоверни. Никога не ми е било по-трудно от сега. Може би само през 2007-ма съм се чувствал така и това обяснява позицията ми в момента Все пак кеша е по-лесно от акциите. Ако избера акциите трябва да се вкарвам във филми кои точно акции, та смятам поне до края на европейското да не се интересувам от борси. Ще поглеждам но преди края на лятото само нещо фрапиращо може да ме накара да предприема някакви действия. Това вероятно обяснява и защо темата е станала интересна.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Едно интересно обяснение на Economist защо доходите в САЩ са в стагнация:
            Това ми звучи малко ала бала, ми да земат пак да им дръпнат шалтера и да си оправят ръста

            Наивник, и аз за малко кешец си мислех. Добре ти съвпадат нуждите със събитията за момента. Да ти е живо и здраво момчето и дано го изучиш добре. И от теб ще има какво да понаучи
            Last edited by pepe1234; 12.06.2016, 10:56.

            Коментар


            • Пичове, ае стига сте мерили пишките.
              Всъщност, продължавайте да ги мерите с аргументи!!!
              Респект за всички участващи!!!
              Темата никога не е била толкова интересна, колкото сега

              Чета ви, за съжаление не пиша. Нямам време, нямам големи позиции, нямам голям акаунт в момента.

              Да не си помисли някой да си вдигне чукалата от темата!!!!

              Коментар


              • Едно интересно обяснение на Economist защо доходите в САЩ са в стагнация:

                Demographic change is keeping average wage growth artificially low. The financial crisis struck when the oldest baby-boomers were nearing retirement age. As well-paid boomers retire, average wages fall. In addition, many low-wage workers, who were disproportionately likely to lose their jobs during the recession, are now returning to work, which also pulls average wages down.

                Recent work by researchers at the San Francisco Fed suggests that, as of the end of 2015, these biases in entries and exits from the workforce were reducing growth in median weekly earnings by about two percentage points. Those in steady employment are faring well: the Atlanta Fed’s wage index, which tracks the same individuals over time, thereby ignoring retirements and new workers, shows wage growth of 3.4% over the past year.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Мишо, имам кратък времеви хоризонт защото времената са такива в които не можеш да мислиш дългосрочно.Не щото съм такъв или ми харесва да съм на стендбай през 3 месеца да взимам решения. Колко пъти да го кажа това незнам.
                  Остави кой какво прави..това няма значение важното е какво правим ние.

                  Уморих се....да пиша и да говоря. На прага съм на почти пълното изчерпване.

                  Ако знаеш какви градивни разговри водя с други хора когато няма непрекъснато съмнение в думите които казваш и причини да се обясняваш.....нон стоп. С вас непрекъснато споря а в това според мен вече няма смисъл.

                  Ето например относно другия ти пост...отново, казвам ти за викс не за друго а за да си направиш извода как аджеба съм познал да купя викс и да увелича шорта точно вечерта след като на другия ден UVXY е 28 % нагоре. И преди ден само казвах че ще изчакам ситуация в който да го увелича но не казах на 212 че ще го увелича. ( не че го увеличих много но това няма значение ) Но ти изпадаш в положение да защитиш твоята позиция която си заел и не искаш да помислиш защо познавам. Какво трябва да докажеш с това че позицията ми във викс е малка? Разбира се че е малка да не съм луд да сложа големи пари в подобен воалитен инструмент. Но опитвайки се да зашитиш своя начин на мислене, ( който ми е адски познат но е тотално неприложим в момента ) според мен по скоро пред себе си, излизаш с аргумента че това са ми малка част от парите. Така е... ама от както си говорим тук с теб колко пъти такива малки части от парите ми съм реализирал? Ето аз затворих шорта на CMG около 301 акции и съм малко с около 51 акции дълъг от 401 едновременно затворих и отворих дълги. Ако се чудиш що има тая една акция ...обикновенно държа по една акция или няколко на всичко което ме интересува късо и дълго за да мога да ги следя всеки ден в портфейла си. Сега аз имам ( не съм смятал с точност щото никога не си броя парите преди да свърши годината ) между 32 и 37 % доходност от началото на годината и то реализирана. Колко години са ти нужни на теб за подобно нещо? Не броя печалбата или загубата ми по текушите позиции. Между другото моя WYNN който бях затворил частично но остана значителна част от първоначалната ми позиция ( една от малкото дълги ) е вече 101 $ от 52 или 54 беше незнам. Това също не го броя като доходност. Аз броя само реализираната. Какво значение има колко имам викс? И каква част от портфейла ми е това? Има значение че правя кинти. Почти постоянно. И губя...понякога. Например оня ден имах опции на насдак и СП , защитни колл опции които изтекоха и загубих по тях. Към 2-3 хиляди долара загубих мисля не помня. Почти бях сигурен че ще загубя но ги взех за всеки случай.
                  И аз ще трябва да се повторя.

                  Ти се присмиваш на доходност от 5%, но ако управялавш 50 млн. пет процента са ти 2.5 млн. Ако направиш 180к с няколко малки позиции с по 28% наогре, това пак е много по-малко от 5% върху целия капитал. За да стигнеш 2.5 млн. трябва много пъти под ред да познаваш, което не е лесно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                    Абе тука няма ли мераклии да се меткат на паунда? Хубаво падна, аз си мисля тази седмица да си понакупя на промоция
                    Аз смятам да купя кеш другата седмица. Почвам да трупам дълга за училище на синковеца

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      A тази година благодаря на Господ само от двете ми "фундаментални" позиции шорта декември и дългия март направих повече пари...
                      Ив, ако става дума за пазара като цяло, тия двете вероятно всеки ги има. Или поне дългата. Защо да се вкарвам във филми и да си причинявам всекидневно напрежение? На година има 2-3-4 наистина атрактивни възможности. Половината да хвана, съм доволен. Останалото е за професорите, които макар да са наясно с всеки тик, не могат да се справят с емоците си и болезнено се опитват да се докажат.

                      Коментар


                      • Човек,

                        Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                        Iv_max, Мерси за коментара и предупреждението, аз още се чудя и не съм го решил на 100%. Обаче грфиките много изкушават, особено ако продължи да пада...
                        Човек, това е голяма игра а ние сме малки. Някакъв бул или мечи спред е най логичното ако толкова те влече. Ама това е без смисъл за мен.

                        Тук на Бла бла ( как му отива това име не е истина ) му казах нещо за техническия анализ, че той си има приложение само в определени ситуации на пазара...общо взето спокойни ситуации. Та в тази ситуация техническия анализ и графиките не само че нямат значение ами даже са противопоказни.

                        Аз не те предупреждавам, просто казвам мнението си.

                        Коментар


                        • Iv_max, Мерси за коментара и предупреждението, аз още се чудя и не съм го решил на 100%. Обаче грфиките много изкушават, особено ако продължи да пада...
                          Last edited by pepe1234; 12.06.2016, 00:57.

                          Коментар


                          • Не леж на туй ухо

                            Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Да нещо такова Гледам графиките вече няколко седмици и си мисля, че това е историческо събитие и сериозен риск, който в момента се калкулира в цената на паунда. Та така даже си мисля, че и за дългосрочно също не е лоша идея.
                            Не леж на туй ухо

                            Коментар


                            • Това за мен е забранена територия

                              Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                              Абе тука няма ли мераклии да се меткат на паунда? Хубаво падна, аз си мисля тази седмица да си понакупя на промоция
                              Това за мен е забранена територия.

                              Няма да се учудя ако стане точно обратното на което всички очакват при кой да е изход.

                              Ако сега не преебат народа кога да го да го преебеат?

                              Коментар


                              • Да нещо такова Гледам графиките вече няколко седмици и си мисля, че това е историческо събитие и сериозен риск, който в момента се калкулира в цената на паунда. Та така даже си мисля, че и за дългосрочно също не е лоша идея.
                                Last edited by pepe1234; 12.06.2016, 00:10.

                                Коментар

                                Working...
                                X