If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Appendix
The recent paper by Eggertsson, Mehrotra and Robbins suggests that the drop in r* over the period since 1970 has been largely due to demographic factors and lower productivity growth. These factors have more than offset the rise in government debt, which has worked in the opposite direction. These variables would need to change by large amounts in coming years to take r* back to the 1 per cent level predicted by the Fed. If Eggertsson et al are right, then r* may stay even lower than shown in the Fed’s latest projections which are shown in the final chart. This is taken from the new fan charts that the FOMC will publish from now on. The 70 per cent confidence interval surrounding the Fed’s projections of its own expected path for interest rates reflects uncertainty about r*, among other things.
Дисконтовият процент си е по КАПМ- риск фри + екуити риск премия за пазара/за нея използвам твърдо 5,5 %, а не я променям конюнктурно/, т.е. 1 % ръст на лихвите води до 1 % ръст в дисконта. Само че изникват въпроси доста- това че ФЕД вдигне с 1 % как ще се отрази на 10 годишните лихви? Щото аз подозирам, че ще е почти никак и това преобръща цялата мисловна конструкция...
Gavyn Davies в ФТ:
These Fed estimates confirm Ms Yellen’s belief that the current level of r* is around zero, and that it will rise only to around 1.0-1.5 per cent in the longer term. Furthermore, most members of the FOMC follow the influential academic work of Gauti Eggertsson and colleagues at Brown University. They have recently released an important new paper, arguing that the current level of r* is as low as -1.5 per cent, and that there would need to be a major recovery in productivity growth and demographic trends to take it back even to positive territory (see appendix).
Juggling these estimates, the FOMC has concluded that r* will rise to about 1 per cent in the “long term” and this estimate seems to be held with increasing confidence in recent months. If this remains the case, the FOMC may well bring forward the rate increases needed to reach this final resting place (1% real rates, 3% nominal rates), but they are unlikely to adjust the destination upwards unless inflation rises.
The major shock to markets will probably come when the long term estimate for r* starts to rise, but that is not happening yet.
Един съвет - внимавай с термина локално дъно.... Преди година и половина за мен такова беше при SDRL около 4 $ и така самоуверено се бях ушил...Дъната се виждат най добре ,., година по-късно
Дъната се виждаш най-убаво накрая, когато си легнал да се озъбваш и всичко ти минава на филмова лента пред замъглените очички...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Един съвет - внимавай с термина локално дъно.... Преди година и половина за мен такова беше при SDRL около 4 $ и така самоуверено се бях ушил...Дъната се виждат най добре ,., година по-късно
мерси за съвета
да се надяваме че ще успеем да направим точната преценка иначе си мисля че в близките месеци щ видим спад или корекция което може да се окаже добра възможност за вход по доста позиции....аз съм си запазил малко кеш и ще следя пазара отблизо....
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
и аз може да си взема малко....като цяло петрола ще е нагоре,от фалит никой няма да спечели а преструктуриране и договорки винаги могат да се направят като компромисно решение така че от днешна гледна точка може да се пробва за покупки при евентуално локално дъно....поне според мен разбира се
напоследък гледам и европейските банки наближиха доста от върховете си за последните години а идват избори във Франция и Холандия без ясна развръзка,отделно има доста скрити рискове за икономиките,ДБ не се знае все още на какво се крепи както и някои Италиански и Гръцки банки.....скоро не е имало ясно изразена корекция благодарение на артистичните умения на Тръмп но не се знае и от там какво ще излезе....по мое скромно мнение последните месеци се консумираха основно положителни новини и очаквания.....така че предстоят интересни дни...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Всъщност ние не се различаваме много по инвеститорски манталитет
Въпреки че аз съм все пак малко по-спекулативен от тебе, но то е защото си мисля, че знам какво правя
Впрочем да: ти не си чист спекулант и в тоя смисъл не най-удачният пример, но - разбра ми мисълта
Безименият: сега ти погледнах мнението съвсем по диагонал, следващото вероятно няма да го удостоя дори с тоя нищожен интерес - и ще те оставя да си пискаш сам. Това че съм казал: "Бамчицата мииииииии" по никакъв начин НЕ означава, че съм назад от бамчицата ми, спрямо цените на пазаруване... донякъде за съжаление, защото бих си купил още... и СЪВСЕМ пък не означава, че съм спрял да цоцам дивиденти от нея, което бе целта на покупката преди година и нещо.
Впрочем аз съм демократически човек (макар и император) и нямам нищо против всеки да се развлича както може, затуй: щом толкова те кефи да влизаш туканка само за да ме коментираш, твоя си работа. Просто интересът към безмислените ти постове ще продължи да намалява и намалява и намалява и намалява и намалява, накрая абсолютно никой няма да ти обръща внимание... а за си говориш сам е достойно забавление само за ного интелигентни и/или ного луди хора.
Жив и здрав.
Last edited by Императорът; 05.03.2017, 14:06.
Причина: Пфу.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Императорът обича да опростява нещата и използва странни думи, заради което му се лепят много тролове през годините. но те имат навика да престават да пищат след време, а той има невероятен нюх - досега май само от меком е губил пари и то доста малко. интересно защо модераторите си затварят очите като хора го атакуват, а други пъти трият мнения за щяло и нещяло.
както и да е, относно пазара - съгласен съм с Императорът. Това което се случва напоследък е пълно безумие. Всичко се вдига защото изведнъж всички в купом проумели, че Тръмп е добре за пазара? ......
Не мислех да отговарям, но - ако вие, със смислените мнения тук - престанете да му давате инфото и мненията си - императорите са кръгла нула!
Не ви се меся в мненията за императорите. Моето също е непоколебимо. Много добре разбирам, че имате приятелски отношения, а той от своя страна преповтаря вашето мислене, чете тук-там новини - и ги прекарва през своя начин на мислене. Това са новини от различни анализатори, които за това смъкват хиляди евра. Този тук - император - ги повтаря дословно.
Не мисля, че императорите имат нюх към пазара, че дори този нюх да е "невероятен" /мое мнение!/, защото наскоро ревеше тук нещо от сорта: "Бамчицатаааа миииииииииииииииииииии...."
Неговите мнения се набиват постоянно, въпреки, че търся други - съвсем различни от неговите.
Императорът е нагъл към мен /за мен това е непростимо/, защото този вой: "Бамчицатаааа миииииииииииииииииииии...." - идва около 2 месеца, след като същият император "предсказа" /мненията му са тук/, че ще изгубя с подобни анализи, а аз му отговорих да внимава КАКВО СИ ПОЖЕЛАВА, защото когато пожелаваш някому нещо - това рано или късно спохожда и самият теб!
Все пак - на всички тук пожелавам да не ги спохождат неприятни движения на ПАЗАРА!
Това, че правя СВОИ анализи и съм ги споделил - не ангажира никого. Какво губи императорът, ако има подобни анализи, които НЕ СА В НЕГОВАТА ПОСОКА? "Авторитетът" му ли пада, че толкова мрази различно мислещите? Проблемът не е мой.
Разбира се, че никой не може да промени мнението ми за някого, ОСВЕН самият този, ако видя, че прави някакви опити, за да се променя. За мен той не е - афишираното от него "аз - императора", а е - той, с избраният ник на император. Хората го атакували??? Никой не го атакува - или - това е така, докато хората наоколо не бъдат засегнати от тъпите му обобщения и липса на знания в областта, в която си позволява да прави коментари и да говори с назидателен тон за неща, които НЕ е изпитвал на практика, докато е "наблюдавал пазара".
Не пиша постовете си, за да се забавлявам, а - за да посоча евентуални заблуди и грешки, с които тръгват на пазара много от нас в началото.
Разбира се, че мненията ми ще бъдат адекватни и в бъдеще - точно по познатата ни схема: "Каквото повикало - това се и обадило!"
Бъдете здрави и успех на знаещите /НЕимператори/!
п.п. Ще си позволя да повторя онова, което съм казал, че нещата НЕ ПОЧВАТ от Тръмп. Те се случваха, години преди него. Пазарът логично продължи в тази посока, дори след избирането на Тръмп...
Ами така правя, драги - защото такива са ми качествата, такъв ми е манталитетът. Вий - повече от спекулка, ама аз нямам качества за спекулант.
Според мен на борсичките всеки може да печели, но само ако не се мъчи да го прави по начин, който не му се отдава. Ако се опитам да действам като тебе например, ще горна кат` тако`а, не е за мене тая работа.
Всъщност ние не се различаваме много по инвеститорски манталитет
Въпреки че аз съм все пак малко по-спекулативен от тебе, но то е защото си мисля, че знам какво правя
Императорът има няколко проблясъка, които компенсират всичко останало :
- купува "могъщи" компании (не са занимава с шитове)
- не е прекалено алчен (разчита бавно и полека да прави пари)
- има търпение (държи дълго)
- не се шашка
Доста по-големи разбирачи изгубиха от много трейдове, защото нямат тези качества.
Ами така правя, драги - защото такива са ми качествата, такъв ми е манталитетът. Вий - повече от спекулка, ама аз нямам качества за спекулант.
Според мен на борсичките всеки може да печели, но само ако не се мъчи да го прави по начин, който не му се отдава. Ако се опитам да действам като тебе например, ще горна кат` тако`а, не е за мене тая работа.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Императорът обича да опростява нещата и използва странни думи, заради което му се лепят много тролове през годините. но те имат навика да престават да пищат след време, а той има невероятен нюх - досега май само от меком е губил пари и то доста малко. интересно защо модераторите си затварят очите като хора го атакуват, а други пъти трият мнения за щяло и нещяло.
както и да е, относно пазара - съгласен съм с Императорът. Това което се случва напоследък е пълно безумие. Всичко се вдига защото изведнъж всички в купом проумели, че Тръмп е добре за пазара? Щял да строи стената и да налее един трилион в инфраструктура? Пълни и глупости и между другото, този трилион е разпределен в десет години, а едни 100 милиарда са капка в морето за икономика като щатите. Та на тях дълга им расте почти с трилион на година и това само държавния, да не говорим за медикеър и медикейд или на ниво отделни щати или градове. Който си пада по психология като мен, сигурно е чувал за The Undoing Project:
Their work revealed previously undiscovered patterns of human irrationality: the ways that our minds consistently fool us and the steps we can take, at least some of the time, to avoid being fooled. Kahneman and Tversky used the word “heuristics” to describe the rules of thumb that often lead people astray. One such rule is the “halo effect,” in which thinking about one positive attribute of a person or thing causes observers to perceive other strengths that aren’t really there. Another is “representativeness,” which leads people to see cause and effect — to see a “narrative” — where they should instead accept uncertainty or randomness.
Това, което искам да кажа е dyor - do your own research и безимен - мисля че надценяваш влиянието което имат глупостите които пишем тук в някакъв умрял форум
Императорът има няколко проблясъка, които компенсират всичко останало :
- купува "могъщи" компании (не са занимава с шитове)
- не е прекалено алчен (разчита бавно и полека да прави пари)
- има търпение (държи дълго)
- не се шашка
Доста по-големи разбирачи изгубиха от много трейдове, защото нямат тези качества.
Ключовата дума в постът ти е: "малко". Ази ги чаках на около 27, аре: 28.88 примерно - те скочиха над 40 - вярно поспаднаха, ама още: скъпички. Добивът на мед за Rio Tinto е важен но не основен - каквито са желязцето и алуминийчецът.
Ами нормално... и ненормално в същото време - трендът де, Роналдов. Анализаторченцата подвеждаха, че победа на Доналдът пазарите ще срине - аз се надявах хората да им се вържат, та временно корекция да има - иначе вярвах, че дългосрочно Доналд ще бъде най-доброто за икономиката на САЩ, съответно и за пазарите. Миналата година два пъти гнъсно изпързаляха анализаторчетата - пръвият път беше Брекзит. И в двата случая преди събитието, пазарите реагираха панически почти или поне негативно на самият намек, че те може да станат: островните пияници да напуснат ЕС и Доналд да опозори Полуживата... но когато нещата наистина се случиха - пазарите реагираха еуфорически... е след като брекзитаджиите победиха имаше цели два дни спад.
Така е, Пандов драги - докъм около седмица преди изборите аз бях единственият тръмпист, когато Доналд победи, всички инвеститори станаха тръмписти? Иначе малко ме надценяваш - понякога съм губил и от други работи, не само от Меком, но пак - незначително... като цяло успеваемостта ми е над 90%. То не е кой знае какво постижение де - дългосрочен дивидентен инвеститор не е трудно да има такава успеваемост.
Иначе тая идея за стена на стойност 1 ГБ - ужасно мащабен проект, няма как да не повлияе, не мога да си простя още, че не се нагувичих с Rio Tinto денят преди изборите в Щатите - хем залагах на Доналдът. Ето - в случая сгреших - не предвидих тоя светкавичен ефект - зер Тинтата е най-могъщият дигър на желязце на света - а за стената ще трябва ного желязо - само не знам как ще я платят чушкаджиите - сигурно с чушки.
Безименният: вече не си остроезичен и забавен, но си просто скучен, мрънкяш кат` вдовичка за тако`а . Имах предвид факторът баба Йелън сам по себе си. Същите анализаторчета ного и се радват и имат основание - защото думите и дори намеците и оказват влияние и нормално: тя е важна баба. ФАКТ - преди ерата на Доналд (например преди година) само намек, че ФЕД може да вдигне лихвите, сриваше пазарът. ФАКТ - сега, когато каже категорически, че ще - това се приема като знак, че икономиката е могъща и пазарите: нагоре. Отричаш ли това? Зная, че бабето не е единствен пазарен фактор, но имах предвид конкретно нейното влияние... което - оставайки едно и също, предизвиква коренно различни последствия преди и сега.
Подвеждал съм бил - не подвеждам никого, всеки си има тимберица. Зная, че имам голямо влияние, но в случая просто цитирам факти.
рио тинто нз, сега гълтат вода покрай грасберг малко
Айде да изясним какво значи пазар. За мен пазара това са големите пари на големите играчи на големите фондове на големите банки. Тук не става дума за реалният бизнес който си извършва операциите, а за координирани действия точно на тези големи.Краткосрочно пазара се движи от изявленията на определени политици.Та определени фондове знаят думите на централните банкери предварително и отиграват. Перфетен фундамент и пазара пада било на акции или валути защо? Защото няма търсене и предлагане ли? или защото цената просто си се движи от сили неписани по разни учебници.
Ами нормално... и ненормално в същото време - трендът де, Роналдов. Анализаторченцата подвеждаха, че победа на Доналдът пазарите ще срине - аз се надявах хората да им се вържат, та временно корекция да има - иначе вярвах, че дългосрочно Доналд ще бъде най-доброто за икономиката на САЩ, съответно и за пазарите. Миналата година два пъти гнъсно изпързаляха анализаторчетата - пръвият път беше Брекзит. И в двата случая преди събитието, пазарите реагираха панически почти или поне негативно на самият намек, че те може да станат: островните пияници да напуснат ЕС и Доналд да опозори Полуживата... но когато нещата наистина се случиха - пазарите реагираха еуфорически... е след като брекзитаджиите победиха имаше цели два дни спад.
Така е, Пандов драги - докъм около седмица преди изборите аз бях единственият тръмпист, когато Доналд победи, всички инвеститори станаха тръмписти? Иначе малко ме надценяваш - понякога съм губил и от други работи, не само от Меком, но пак - незначително... като цяло успеваемостта ми е над 90%. То не е кой знае какво постижение де - дългосрочен дивидентен инвеститор не е трудно да има такава успеваемост.
Иначе тая идея за стена на стойност 1 ГБ - ужасно мащабен проект, няма как да не повлияе, не мога да си простя още, че не се нагувичих с Rio Tinto денят преди изборите в Щатите - хем залагах на Доналдът. Ето - в случая сгреших - не предвидих тоя светкавичен ефект - зер Тинтата е най-могъщият дигър на желязце на света - а за стената ще трябва ного желязо - само не знам как ще я платят чушкаджиите - сигурно с чушки.
Безименният: вече не си остроезичен и забавен, но си просто скучен, мрънкяш кат` вдовичка за тако`а . Имах предвид факторът баба Йелън сам по себе си. Същите анализаторчета ного и се радват и имат основание - защото думите и дори намеците и оказват влияние и нормално: тя е важна баба. ФАКТ - преди ерата на Доналд (например преди година) само намек, че ФЕД може да вдигне лихвите, сриваше пазарът. ФАКТ - сега, когато каже категорически, че ще - това се приема като знак, че икономиката е могъща и пазарите: нагоре. Отричаш ли това? Зная, че бабето не е единствен пазарен фактор, но имах предвид конкретно нейното влияние... което - оставайки едно и също, предизвиква коренно различни последствия преди и сега.
Подвеждал съм бил - не подвеждам никого, всеки си има тимберица. Зная, че имам голямо влияние, но в случая просто цитирам факти.
Last edited by Императорът; 05.03.2017, 01:07.
Причина: За грешките на Императорът.
Коментар